marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Do leta 2027 bo prodaja zložljivih mobilnikov dosegla 48,1 milijona enot


05.04.2023
Objavil: Dare Gliha

Družba International Data Corporation (IDC) pričakuje, da bodo svetovne pošiljke zložljivih telefonov, vključno s flip in fold, leta 2023 dosegle 21,4 milijona enot. To pomeni več kot 50-odstotno povečanje v primerjavi s 14,2 milijona dobavljenih enot leta 2022.

Zložljivi telefoni so na voljo že nekaj let, vendar njihova prodaja še zdaleč ne dosega ravni tradicionalnih pametnih telefonov. Najnovejše poročilo družbe IDC napoveduje, da se bo število pošiljk zložljivih telefonov v prihodnjem letu krepko povečalo, saj naj bi leta 2027 do potrošnikov prišlo 48,1 milijona zložljivih naprav. Takrat naj bi CAGR (sestavljena letna stopnja rasti) zložljivih naprav v obdobju 2022-2027 desetkrat presegel tradicionalne pametne telefone.

Analitiki družbe IDC pričakujejo, da bo leta 2023 skupaj dobavljenih 21,4 milijona zložljivih naprav, saj bodo nižje povprečne prodajne cene (ASP), izboljšana vzdržljivost in množica novih izdaj različnih blagovnih znamk povečali njihovo privlačnost.

Celotno poročilo je na voljo na spletni strani družbe IDC.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki