marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

20 let omrežja GSM


30.06.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Zaposleni na Inštitutu za telekomunikacije (ETSI) proslavljajo 20 let njihovega truda, ki leži za odličnim napredkom GSM tehnologije, za katero se lahko reče, da je eden izmed fenomenov 21 stoletja.

Po več kot dveh milijardah GSM uporabnikov je generalni direktor inštituta ETSI Karl – Heinz Rosenbrock povedal: "V našem inštitutu čestitamo mobilni telekomunikacijski industriji za fantastične uspehe, ki so jih dosegli s transformiranjem naših svetovno znanih standardov v ta globalni fenomen, imenovan GSM".

"Z našim delom na GSM standardih in prispevkih k 3GPP (3G Partnership Project), je naša članska organizacija ETSI napisala več kot 12.000 specifikacij in preučila več kot 70.000 prošenj za spremembo."

"GSM tehnologija je spremenila klasične komunikacije, tako ni potrebno več iskati telefonov po prostorih, temveč lahko telefoniramo kadarkoli in kjerkoli. Tehnologija pa ne doživlja samo poslovnega uspeha, spreminja tudi vsakodnevna življenja posameznikov. Preprosto rečeno, bi si težko predstavljali življenje brez GSM tehnologije".

Delu na inštitutu ETSI se nadaljuje in sicer v smeri varnejše in stekajoče se platfome za naslednje generacije mobilnih omrežij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki