marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

slikaSnapdragon 888 Plus bo poganjal Honorjeve novosti
07.05.2021

Odkar je Huawei prodal blagovno znamko Honor, je družba dobila dovoljenje za ponovno sodelovanje s Qualcommom. Tako že vemo, da pri podjetju delajo na novem mobilniku Honor 50 Pro+, ki naj bi ga poganjal Snapdragon 888. Honor pa naj bi glede na govorice bil le en izmed proizvajalcev, ki bo svoj mobilnik opremil s tem čipom.

članki

20 let omrežja GSM


30.06.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Zaposleni na Inštitutu za telekomunikacije (ETSI) proslavljajo 20 let njihovega truda, ki leži za odličnim napredkom GSM tehnologije, za katero se lahko reče, da je eden izmed fenomenov 21 stoletja.

Po več kot dveh milijardah GSM uporabnikov je generalni direktor inštituta ETSI Karl – Heinz Rosenbrock povedal: "V našem inštitutu čestitamo mobilni telekomunikacijski industriji za fantastične uspehe, ki so jih dosegli s transformiranjem naših svetovno znanih standardov v ta globalni fenomen, imenovan GSM".

"Z našim delom na GSM standardih in prispevkih k 3GPP (3G Partnership Project), je naša članska organizacija ETSI napisala več kot 12.000 specifikacij in preučila več kot 70.000 prošenj za spremembo."

"GSM tehnologija je spremenila klasične komunikacije, tako ni potrebno več iskati telefonov po prostorih, temveč lahko telefoniramo kadarkoli in kjerkoli. Tehnologija pa ne doživlja samo poslovnega uspeha, spreminja tudi vsakodnevna življenja posameznikov. Preprosto rečeno, bi si težko predstavljali življenje brez GSM tehnologije".

Delu na inštitutu ETSI se nadaljuje in sicer v smeri varnejše in stekajoče se platfome za naslednje generacije mobilnih omrežij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki