marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Kako nastaviti odjemalca elektronske pošte v mobilnem telefonu?


19.04.2003
Objavil: Mojca Giacomelli

Mnogi novejši modeli mobilnih telefonov imajo vgrajen odjemalec elektronske pošte, kar pomeni, da lahko svojo pošto pregledujemo tudi na ta način. Ponavadi smo sicer omejeni s tem, da ne zna prikazati oz. odpreti priponk (z nekaterimi izjemami), lahko pa le-te pošiljamo (npr. slike).

Nastavitve elektronske pošte so skoraj identične tistim, ki jih uporabljamo za pregledovanje pošte na računalniku. Odjemalec e-pošte ponavadi podpira tudi več računov, tako da smo lahko z našo e-pošto vedno na tekočem.

Same nastavitve se lahko malenkostno razlikujejo od telefona, vendar pa moramo v osnovi vedno vpisati naslednje podatke:
- protokol: izbiramo med POP3 in IMAP. Večina poštnih računov, ki jih uporabljamo, deluje s protokolom POP3.
- dohodni strežnik (incoming mail): vpišemo ime strežnika, na katerem imamo odprt poštni račun.
- dohodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- predal: vpišemo uporabniško ime za naš e-poštni račun,
- geslo: vpišemo geslo za naš e-poštni račun. Pri vpisovanju gesla moramo biti pozorni na velike in male črke.
- odhodni strežnik (outgoing mail - SMTP): vpišemo ime strežnika, preko katerega bomo pošiljali pošto, zato domena ni vedno enaka tisti za dohodni strežnik. Če imamo naš račun npr. na Volja.net, za povezavo preko mobilnega telefona pa uporabljamo Si.mobil, bomo v "predalček" odhodni strežnik vpisali Si.mobilov strežnik za pošiljanje e-pošte. Če tega poznamo, nam ga bodo zaupali na centrih za pomoč uporabnikom.
- odhodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- e-naslov: vpišemo svoj elektronski naslov.

Poleg tega lahko vpišemo še ime, ki se bo prikazalo kot ime pošiljatelja, določimo interval preverjanja (če mobilni telefon to omogoča), kam oz. ali naj se sploh pošiljajo kopije sporočil (uporabno v primeru, da s telefonom uporabljamo drug elektronski predal, za vso našo pošto pa želimo imeti kopijo), kaj naj se prenese na telefon - samo glava sporočila ali celo sporočilo ter seveda podatkovno povezavo, ki jo bo telefon uporabil za preverjanje in pošiljanje sporočil in jo ponavadi samo izberemo iz seznama podatkovnih zvez, ki jih že imamo določenih.

Primer:

Svoj elektronski naslov in račun imate na Volja.net, v telefonu pa uporabljate Si.mobilovo SIM kartico. Vaše uporabniško ime, s katerim dostopate do svoje pošte, je Janez, geslo pa lepdan.

V tem primeru boste v svoj telefon vpisali naslednje:
- protokol: POP3
- dohodni strežnik (incoming mail): pop.volja.net
- dohodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- predal: Janez,
- geslo: lepdan,
- odhodni strežnik (outgoing mail - SMTP): smtp1.simobil.si,
- odhodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- e-naslov: janez@volja.net.

Na telefonu pritisnite tipko za vstop v menije (pod smerno tipko), po menijih pa se sprehajate z miško.

Najpomembnejše je, da pravilno vpišete ključne podatke, torej dohodni in odhodni strežnik ter uporabniško ime in geslo za vaš poštni predal. Če boste npr. pravilno vpisali samo dohodni strežnik, odhodnega pa ne, boste pošto lahko normalno sprejemali, pošiljanje pa ne bo mogoče.

Za pravilne nastavitve dohodnega strežnika lahko pogledate na spletne strani vašega ponudnika, kjer imate elektronski naslov (Siol, Arnes, email.si, volja.net, idr…), odhodni strežnik pa je odvisen od tega, katero SIM kartico uporabljate. Za Mobitel lahko vpišete mail.pinkponk.com, za Si.mobil pa smtp1.simobil.si ali smtp2.simobil.si.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki