marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Kako nastaviti odjemalca elektronske pošte v mobilnem telefonu?


19.04.2003
Objavil: Mojca Giacomelli

Mnogi novejši modeli mobilnih telefonov imajo vgrajen odjemalec elektronske pošte, kar pomeni, da lahko svojo pošto pregledujemo tudi na ta način. Ponavadi smo sicer omejeni s tem, da ne zna prikazati oz. odpreti priponk (z nekaterimi izjemami), lahko pa le-te pošiljamo (npr. slike).

Nastavitve elektronske pošte so skoraj identične tistim, ki jih uporabljamo za pregledovanje pošte na računalniku. Odjemalec e-pošte ponavadi podpira tudi več računov, tako da smo lahko z našo e-pošto vedno na tekočem.

Same nastavitve se lahko malenkostno razlikujejo od telefona, vendar pa moramo v osnovi vedno vpisati naslednje podatke:
- protokol: izbiramo med POP3 in IMAP. Večina poštnih računov, ki jih uporabljamo, deluje s protokolom POP3.
- dohodni strežnik (incoming mail): vpišemo ime strežnika, na katerem imamo odprt poštni račun.
- dohodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- predal: vpišemo uporabniško ime za naš e-poštni račun,
- geslo: vpišemo geslo za naš e-poštni račun. Pri vpisovanju gesla moramo biti pozorni na velike in male črke.
- odhodni strežnik (outgoing mail - SMTP): vpišemo ime strežnika, preko katerega bomo pošiljali pošto, zato domena ni vedno enaka tisti za dohodni strežnik. Če imamo naš račun npr. na Volja.net, za povezavo preko mobilnega telefona pa uporabljamo Si.mobil, bomo v "predalček" odhodni strežnik vpisali Si.mobilov strežnik za pošiljanje e-pošte. Če tega poznamo, nam ga bodo zaupali na centrih za pomoč uporabnikom.
- odhodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- e-naslov: vpišemo svoj elektronski naslov.

Poleg tega lahko vpišemo še ime, ki se bo prikazalo kot ime pošiljatelja, določimo interval preverjanja (če mobilni telefon to omogoča), kam oz. ali naj se sploh pošiljajo kopije sporočil (uporabno v primeru, da s telefonom uporabljamo drug elektronski predal, za vso našo pošto pa želimo imeti kopijo), kaj naj se prenese na telefon - samo glava sporočila ali celo sporočilo ter seveda podatkovno povezavo, ki jo bo telefon uporabil za preverjanje in pošiljanje sporočil in jo ponavadi samo izberemo iz seznama podatkovnih zvez, ki jih že imamo določenih.

Primer:

Svoj elektronski naslov in račun imate na Volja.net, v telefonu pa uporabljate Si.mobilovo SIM kartico. Vaše uporabniško ime, s katerim dostopate do svoje pošte, je Janez, geslo pa lepdan.

V tem primeru boste v svoj telefon vpisali naslednje:
- protokol: POP3
- dohodni strežnik (incoming mail): pop.volja.net
- dohodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- predal: Janez,
- geslo: lepdan,
- odhodni strežnik (outgoing mail - SMTP): smtp1.simobil.si,
- odhodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- e-naslov: janez@volja.net.

Na telefonu pritisnite tipko za vstop v menije (pod smerno tipko), po menijih pa se sprehajate z miško.

Najpomembnejše je, da pravilno vpišete ključne podatke, torej dohodni in odhodni strežnik ter uporabniško ime in geslo za vaš poštni predal. Če boste npr. pravilno vpisali samo dohodni strežnik, odhodnega pa ne, boste pošto lahko normalno sprejemali, pošiljanje pa ne bo mogoče.

Za pravilne nastavitve dohodnega strežnika lahko pogledate na spletne strani vašega ponudnika, kjer imate elektronski naslov (Siol, Arnes, email.si, volja.net, idr…), odhodni strežnik pa je odvisen od tega, katero SIM kartico uporabljate. Za Mobitel lahko vpišete mail.pinkponk.com, za Si.mobil pa smtp1.simobil.si ali smtp2.simobil.si.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki