marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Kako nastaviti odjemalca elektronske pošte v mobilnem telefonu?


19.04.2003
Objavil: Mojca Giacomelli

Mnogi novejši modeli mobilnih telefonov imajo vgrajen odjemalec elektronske pošte, kar pomeni, da lahko svojo pošto pregledujemo tudi na ta način. Ponavadi smo sicer omejeni s tem, da ne zna prikazati oz. odpreti priponk (z nekaterimi izjemami), lahko pa le-te pošiljamo (npr. slike).

Nastavitve elektronske pošte so skoraj identične tistim, ki jih uporabljamo za pregledovanje pošte na računalniku. Odjemalec e-pošte ponavadi podpira tudi več računov, tako da smo lahko z našo e-pošto vedno na tekočem.

Same nastavitve se lahko malenkostno razlikujejo od telefona, vendar pa moramo v osnovi vedno vpisati naslednje podatke:
- protokol: izbiramo med POP3 in IMAP. Večina poštnih računov, ki jih uporabljamo, deluje s protokolom POP3.
- dohodni strežnik (incoming mail): vpišemo ime strežnika, na katerem imamo odprt poštni račun.
- dohodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- predal: vpišemo uporabniško ime za naš e-poštni račun,
- geslo: vpišemo geslo za naš e-poštni račun. Pri vpisovanju gesla moramo biti pozorni na velike in male črke.
- odhodni strežnik (outgoing mail - SMTP): vpišemo ime strežnika, preko katerega bomo pošiljali pošto, zato domena ni vedno enaka tisti za dohodni strežnik. Če imamo naš račun npr. na Volja.net, za povezavo preko mobilnega telefona pa uporabljamo Si.mobil, bomo v "predalček" odhodni strežnik vpisali Si.mobilov strežnik za pošiljanje e-pošte. Če tega poznamo, nam ga bodo zaupali na centrih za pomoč uporabnikom.
- odhodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- e-naslov: vpišemo svoj elektronski naslov.

Poleg tega lahko vpišemo še ime, ki se bo prikazalo kot ime pošiljatelja, določimo interval preverjanja (če mobilni telefon to omogoča), kam oz. ali naj se sploh pošiljajo kopije sporočil (uporabno v primeru, da s telefonom uporabljamo drug elektronski predal, za vso našo pošto pa želimo imeti kopijo), kaj naj se prenese na telefon - samo glava sporočila ali celo sporočilo ter seveda podatkovno povezavo, ki jo bo telefon uporabil za preverjanje in pošiljanje sporočil in jo ponavadi samo izberemo iz seznama podatkovnih zvez, ki jih že imamo določenih.

Primer:

Svoj elektronski naslov in račun imate na Volja.net, v telefonu pa uporabljate Si.mobilovo SIM kartico. Vaše uporabniško ime, s katerim dostopate do svoje pošte, je Janez, geslo pa lepdan.

V tem primeru boste v svoj telefon vpisali naslednje:
- protokol: POP3
- dohodni strežnik (incoming mail): pop.volja.net
- dohodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- predal: Janez,
- geslo: lepdan,
- odhodni strežnik (outgoing mail - SMTP): smtp1.simobil.si,
- odhodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- e-naslov: janez@volja.net.

Na telefonu pritisnite tipko za vstop v menije (pod smerno tipko), po menijih pa se sprehajate z miško.

Najpomembnejše je, da pravilno vpišete ključne podatke, torej dohodni in odhodni strežnik ter uporabniško ime in geslo za vaš poštni predal. Če boste npr. pravilno vpisali samo dohodni strežnik, odhodnega pa ne, boste pošto lahko normalno sprejemali, pošiljanje pa ne bo mogoče.

Za pravilne nastavitve dohodnega strežnika lahko pogledate na spletne strani vašega ponudnika, kjer imate elektronski naslov (Siol, Arnes, email.si, volja.net, idr…), odhodni strežnik pa je odvisen od tega, katero SIM kartico uporabljate. Za Mobitel lahko vpišete mail.pinkponk.com, za Si.mobil pa smtp1.simobil.si ali smtp2.simobil.si.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki