marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Mozilla za mobilne telefone


23.12.2004
Objavil: Andrej Bergant

Internetni brskalnik Mozilla Firefox dnevno pridobiva na uporabnikih, med drugim obstaja tudi v slovenkem jeziku, zato so se izdelovalci odločili narediti tudi različico za mobilne telefone. Različica za mobilne telefone bo nosila ime Minimo.

Brskalnik Mozilla je program z odprto kodo, kar pomeni, da lahko programsko kodo ureja vsak, ki ima nekaj znanja o programskih jezikih. Osebe, ki stojijo za različico mozille, mozillo firefox, so pričele s projektom Minimo, ki lahko postane eden boljših internetnih brskalnikov za mobilne telefone. V načrtu imajo izdelati brskalnik z ogromno funkcijami, ki so potrebne za lažje brskanje na mobilnem telefonu. Med njimi je rešitev za pametnejše premikanje med hiperpovezavami na strani, možnost povečanja oz. približanja strani ter avtomatska razširitev strani na širino ekrana. Zadnji dve funkciji sta sicer že vključeni v kar nekaj mobilnih brskalnikov, vendar je šef projekta Minimo povedal, da iščejo boljšo in preprostejšo rešitev, ki bo odpravila še nekaj napak pri spreminjanju velikosti.

Minimo naj bi bil izšel januarja, izšla pa bo verzija 0.3, saj programe z odprto kodo kar nekaj časa razvijajo na stopnji, ko še niso popolnoma prijazni do uporabnika. Minimo bo imel isti pogon kot firefox, kar pomeni, da bo znal prikazati vse strani, ki jih prikaže mozilla firefox. Imel bo polno podporo za XHTML, CSS1 in 2, javo in XML. Dva izdelovalca mobilnih telefonov naj bi tudi že potrdila primarno uporabo minimo brskalnika v njihovih mobilnih telefonih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki