marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Mozilla za mobilne telefone


23.12.2004
Objavil: Andrej Bergant

Internetni brskalnik Mozilla Firefox dnevno pridobiva na uporabnikih, med drugim obstaja tudi v slovenkem jeziku, zato so se izdelovalci odločili narediti tudi različico za mobilne telefone. Različica za mobilne telefone bo nosila ime Minimo.

Brskalnik Mozilla je program z odprto kodo, kar pomeni, da lahko programsko kodo ureja vsak, ki ima nekaj znanja o programskih jezikih. Osebe, ki stojijo za različico mozille, mozillo firefox, so pričele s projektom Minimo, ki lahko postane eden boljših internetnih brskalnikov za mobilne telefone. V načrtu imajo izdelati brskalnik z ogromno funkcijami, ki so potrebne za lažje brskanje na mobilnem telefonu. Med njimi je rešitev za pametnejše premikanje med hiperpovezavami na strani, možnost povečanja oz. približanja strani ter avtomatska razširitev strani na širino ekrana. Zadnji dve funkciji sta sicer že vključeni v kar nekaj mobilnih brskalnikov, vendar je šef projekta Minimo povedal, da iščejo boljšo in preprostejšo rešitev, ki bo odpravila še nekaj napak pri spreminjanju velikosti.

Minimo naj bi bil izšel januarja, izšla pa bo verzija 0.3, saj programe z odprto kodo kar nekaj časa razvijajo na stopnji, ko še niso popolnoma prijazni do uporabnika. Minimo bo imel isti pogon kot firefox, kar pomeni, da bo znal prikazati vse strani, ki jih prikaže mozilla firefox. Imel bo polno podporo za XHTML, CSS1 in 2, javo in XML. Dva izdelovalca mobilnih telefonov naj bi tudi že potrdila primarno uporabo minimo brskalnika v njihovih mobilnih telefonih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki