marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Mozilla za mobilne telefone


23.12.2004
Objavil: Andrej Bergant

Internetni brskalnik Mozilla Firefox dnevno pridobiva na uporabnikih, med drugim obstaja tudi v slovenkem jeziku, zato so se izdelovalci odločili narediti tudi različico za mobilne telefone. Različica za mobilne telefone bo nosila ime Minimo.

Brskalnik Mozilla je program z odprto kodo, kar pomeni, da lahko programsko kodo ureja vsak, ki ima nekaj znanja o programskih jezikih. Osebe, ki stojijo za različico mozille, mozillo firefox, so pričele s projektom Minimo, ki lahko postane eden boljših internetnih brskalnikov za mobilne telefone. V načrtu imajo izdelati brskalnik z ogromno funkcijami, ki so potrebne za lažje brskanje na mobilnem telefonu. Med njimi je rešitev za pametnejše premikanje med hiperpovezavami na strani, možnost povečanja oz. približanja strani ter avtomatska razširitev strani na širino ekrana. Zadnji dve funkciji sta sicer že vključeni v kar nekaj mobilnih brskalnikov, vendar je šef projekta Minimo povedal, da iščejo boljšo in preprostejšo rešitev, ki bo odpravila še nekaj napak pri spreminjanju velikosti.

Minimo naj bi bil izšel januarja, izšla pa bo verzija 0.3, saj programe z odprto kodo kar nekaj časa razvijajo na stopnji, ko še niso popolnoma prijazni do uporabnika. Minimo bo imel isti pogon kot firefox, kar pomeni, da bo znal prikazati vse strani, ki jih prikaže mozilla firefox. Imel bo polno podporo za XHTML, CSS1 in 2, javo in XML. Dva izdelovalca mobilnih telefonov naj bi tudi že potrdila primarno uporabo minimo brskalnika v njihovih mobilnih telefonih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki