marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Prvi resnejši Symbian žužek


28.01.2005
Objavil: Matjaž Kovač

Pametni telefoni in njihovi operacijski sistemi ponujajo možnost nalaganja obilice dodatnih programskih pripomočkov. Med njimi se vse pogosteje najde tudi nezaželena nesnaga.

Družba SimWorks poroča o novem trojancu, ki okužuje Symbian mobilnike. Dosedanja znana programska zalega, npr. trojanca Skulls in Cabir, večje škode še ni povzročala, najnovejši žužek z imenom Gavno pa onemogoča osnovno funkcijo mobilca - telefoniranje.

Dosedaj sta znani dve verziji, Gavno.a in Gavno.b, med katerima je razlika v dobrotah paketa presenečenja. Verzija b ponuja še dva bonus trojanca, Cabirja in Camtimerja. Govno, pardon, Gavno se pod krinko popravka za Symbian OS razširja z datotekama patch.sis in patch_v2.sis. Trojanec onesposobi možnost izvajanja klicev s pomočjo deformirane datoteke, ki povzroči sesutje Symbian procesa. Po okužbi je sistem nestabilen, kar povzroča ponovni zagon naprave, v nedogled.

Kljub vsemu razlogov za paniko ni. Virus ne more pasti z neba, morate ga od nekje prenesti in namestiti. Zatorej se priporoča pazljivost pri nalaganju datotek sumljivega izvora, ki znajo biti preimenovane. Ker je kurativa težje izvedljiva, pri SimWorksu že ponujajo preventivo, njihov plačljivi antivirusni program, ki preprečuje okužbo z več že znanimi trojanci z Gavnom na čelu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki