marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Prve MMS-znamke na svetu


08.02.2005
Objavil: Andrej Bergant

Švicarska pošta bo za znamke uporabila slike, narejene z mobilnim telefonom in poslane preko sporočila MMS. Ljudje bodo lahko slikali motive in jih preko sporočil MMS pošiljali na določeno številko, na koncu pa bodo izbrali štiri zmagovalne slike, ki bodo nato uporabljene kot motiv na znamkah.

Švicarska pošta, operater Swisscom Mobile in muzej za komunikacije v Bernu iščejo najboljše motive na temo "Swiss mobil – a country on the move". Lastniki mobilnih telefonov z digitalnimi fotoaparati lahko svoje slike pošljejo kot sporočilo MMS od prvega februarja do enaindvajsetega marca 2005. Najboljših sto slik bo do konca marca izbiralo ljudstvo z glasovanjem preko sporočil SMS. Izmed teh stotih finalistov bo nato žirija izbrala štiri zmagovalce. To bodo posebne znamke, zanimive tudi za zbiratelje, vrednosti teh znamk pa bodo 0,85, 1, 1,30 in 1,80 švicarskih frankov ter bodo na voljo na vseh poštnih uradih od septembra naprej.

Zmagovalci ne bodo samo izdelovalci slik, švicarska pošta, Swisscom Mobile in muzej za komunikacije. Pripravljajo namreč še kup nagrad tudi za tiste, ki bodo samo glasovali za najboljše motive.

Vse slike bodo prikazane na strani www.mms-stamp.ch.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki