marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

17 proizvajalcev Windows Phone mobilnikov


19.05.2014
Objavil: Dare Gliha

Microsoft lahko trenutno računa na 17 proizvajalcev, ki bodo izdelovali Windows Phone 8.1 mobilnike. Razlog takega števila proizvajalcev je verjetno v dejstvu, da so jim ponudili svoj operacijski sistem v brezplačno uporabo.

Poleg največjih Nokie, Samsunga in HTC-ja, sta se kot zadnja tej druščini pridružila še pri nas dokaj neznana Blu in K-Touch. Blu je ameriško podjetje ki domuje na Floridi, ki je svoje ime utrdilo s prodajo cenenih androidnih mobilnikov z dokaj solidno specifikacijo. K-Touch je en večjih OEM proizvajalcev na Kitajskem, kar bi Microsoftu lahko omogočilo povečati prepoznavnost na tem trgu.

Dodajanje večjega števila proizvajalcev se lahko za Microsoft izkaže kot dobra naložba, predvsem pri prodaji v srednjem in spodnjem cenovnem razredu. Splošno znano namreč je, da cenejši mobilniki z Windows Phone operacijskim sistemom delujejo precej bolj gladko kot cenejši Android mobilniki, kar bi na dolgi rok lahko pomenilo prehod nezahtevnih uporabnikov na njihove naprave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki