marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Nokia demonstrirala mobilni IPv6 klic


19.11.2004
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izdelala prototip mobilnega telefona, ki omogoča mobilni IPv6 (Internet Protocol version 6), ki bo omogočal povečanje kvalitete VoIP (Voice over IP), videa ter ostalih aplikacij na mobilnih napravah.

Na predstavnem prostoru na svetovnem kongresu 3G v Hongkongu so pokazali video posnetek, prenešen v njihov IPv6 telefon, ki prav tako podpira trenutno veljavni protokol IPv4. To je bila prva javna predstavitev klica na telefon s tehnologijo IPv6.

Tehnologija omogoča kar nekaj prednosti pred IPv4, najpomembnejša pa je sposobnost prilagoditve več mrežnim naslovom, enoličnim številkam, dodeljenim telefonom ali ostalim napravam v omrežju. Trenutno že primanjkuje IPv4 naslovov, zato se zahteve za prehod na novejšo tehnologijo povečujejo. Nova tehnologija bo še omogočala, da bodo stalno povezani z omrežjem, čeprav se bodo gibali v omrežjih z različnimi tehnologijami, omogočala pa bo še večjo varnost podatkov.

T-Mobile je eden izmed operaterjev, ki je vključen v testiranje IPv6 telefonov v svojem omrežju. Čeprav je njihov podpredsednik Lutz Schade dejal, da bo ta tehnologija omogočala operaterjem z manjšimi stroški povečati učinkovitost, pa ostali operaterji prehoda na novo tehnologijo ne načrtujejo. Vsaj ne do takrat, ko bodo storitev VoIP zahtevali uporabniki, do tega trenutka pa zna miniti še par let.

Pri svoji demonstraciji je Nokia prikazala, kako video posnetek ni prekinjal med premikanjem od ene dostopne točke do druge, med enakim poizkusom z IPv6 tehnologijo pa je bilo potrebno aplikacijo ponovno zagnati. Trenutno pri Nokii svoj IPv6 telefon še testirajo, vendar pa so zagotovili, da bo nared za prodajo, ko se operaterji odločijo novo tehnologijo uvesti v svojih omrežjih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki