marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Mobilni telefon za starejše


02.12.2004
Objavil: Dare Gliha

V današnjih časih je precej težko najti mobilni telefon, ki bi bil primeren za starejše, saj skorajda ne obstaja več tak, ki bi omogočal le telefoniranje in pošiljanje kratkih sporočil. Seveda pa se tu ne moremo izogniti niti zahtevi po karseda večji pisavi na zaslonu.

Na vse to so mislili pri japonskem mobilnem operaterju TU-KA, ki je del skupine KDDI (le-ti so tudi največji tekmec operaterja NTT DoCoMo), saj so predstavili nov mobilni telefon, ki bo namenjen predvsem starejšim uporabnikom.

Nov mobilni telefon bo spominjal na začetke mobilne telefonije leta 1990, za operaterja TU-KA pa ga bo izdelovalo podjetje Kyocera. Funkcije telefona bodo pravzaprav le tipkovnica in zunanja antena, glavni adut pa je baterija, saj naj bi po navedbah zdržala kar 840 ur v pripravljenosti, kar pomeni mesec dni časa pripravljenosti. Vedno pa obstaja možnost, da bo telefon všeč predvsem kakemu poslovnežu, kateremu je glavna funkcija mobilnika še vedno le telefoniranje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki