marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

SMS sporočila praznujejo 15. rojstni dan


10.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

V tem času industrija mobilnih telefonov praznuje petnajsti rojstni dan SMS centra (Short Message Service Centre - SMSC), osnovne aplikacije, ki stoji za tekstovnimi sporočili.

Aplikacijo je na trg ponudila družba Acision leta 1992. Prvi SMSC je bil predstavljen kot izdelek, primarno namenjen potrebam in izboljšavi zanesljivosti razvijajoče se mobilne industrije. V tem letu je bilo sklenjenih že kar nekaj pogodb, prva pa je bila sklenjena z družbo Telenor.

V letu 1992 je SMSC verzije 1.0 imel zmožnost pošiljanja desetih sporočil v sekundi, kar je bilo kmalu preseženo z inovacijami, ki so izboljšale kapaciteto, zanesljivost in dostopnost. Do leta 1999 je mobilna industrija dočakala visoko zmogljiv SMSC, tudi družbe Acision, ki je omogočil pošiljanje 500 tekstovnih sporočil na sekundo. Sedaj je to število že močno preseženo, za 32-krat, kar je omogočil nov Acisionov IP SMSC.

Hitremu razvoju mobilne trga navkljub, pa je SMS še vedno najpomembnejša dodana vrednost operaterjev, tako na zrelih, kakor tudi na rastočih trgih. Tudi na najbolj razvitih trgih, kot je Zahodna Evropa, so SMS centri nujni za operaterje in ti se med seboj razlikujejo po visoko kvalitetnih in izboljšanih sporočilnih storitvah.

Steven van Zanen, podpredsednik trženja pri družbi Acision je dejal: »Mobilno sporočanje močno prispeva k skupnim prihodkom skoraj vsakega mobilnega operaterja na svetu in fenomenalni razvoj SMS centrov v zadnjih petnajstih letih je bil glavni razlog za splošni uspeh SMS sporočil. Kakorkoli, nismo še končali, saj pri družbi Acision vedno znova gledamo naprej in izboljšujemo zmogljivosti ter še naprej stremimo k temu, da bomo vodilni na trgu SMS sporočil.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki