marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

10. oktobra prvi dogodek prenovljene Microsoftove NT konference 2014


19.09.2013
Objavil: Dare Gliha

V četrtek, 10. oktobra, bo v Ljubljani potekal prvi dogodek Microsoftove NT konference 2014, osrednje slovenske tehnološke prireditve. NT konferenca je največja slovenska tehnološka konferenca, na kateri se IT-strokovnjaki in razvijalci seznanjajo z najnovejšimi storitvami, napravami, rešitvami in trendi na področju informacijskih tehnologij.

Na prvem dogodku bo na voljo šest celodnevnih poglobljenih seminarjev, na katerih bodo poleg Kathleen Dollard, ki sodi med najbolj priznane strokovnjake za tehnologije C# na svetu, sodelovalo tudi šest slovenskih strokovnjakov z nazivom »Microsoft Most Valuable Professional«. Udeleženci se bodo seznanili z operacijskim sistemom Windows 8.1 ter z izdelki Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 in Visual Studio 2013, ki bodo uradno premiero doživeli le dober teden kasneje. Hkrati bo posebne pozornosti deležna tudi načrtovana ukinitev podpore (varnostnih posodobitev) za sistem Windows XP in zbirko Office 2003 ter kaj ta mejnik, ki se bo zgodil aprila naslednje leto, pomeni za slovenska podjetja, administratorje in tudi končne uporabnike.

Robert Trnovec, generalni direktor slovenskega Microsofta:
»Do konca letošnjega leta bomo pri Microsoftu predstavili številne nove izdelke. Prihajajo zelo pomembna posodobitev Windows 8.1, ki bo z intuitivnim uporabniškim vmesnikom ponudila še izboljšano izkušnjo na vseh napravah, ter pomembne nove različice naših strežniških, upravljavskih in razvijalskih rešitev. Prvi dogodek prenovljene NT konference je zato odlična priložnost, da se slovenski strokovnjaki kar najbolje pripravijo na te novosti, ki so temelj naše tehnološke prihodnosti.«

Prvi dogodek NT konference 2014
Prenovljeno Microsoftovo NT konferenco prvič sestavljajo trije dogodki, in sicer dva enodnevna (10. oktober 2013 in 21. januar 2014) ter en dvodneven (9.–10. april 2014). Z razporeditvijo dogajanja skozi leto bodo udeleženci lažje načrtovali udeležbo in uspešneje sledili vse hitrejšemu tehnološkemu razvoju.

»Udeležencem bomo 10. oktobra ponudili dva sklopa vsebin. Za IT-strokovnjake pripravljamo dva odlična seminarja; prvi bo namenjen temeljiti pripravi na Windows Server 2012 R2, drugi pa tistim strokovnjakom, ki upravljajo velike sisteme in jih zanima avtomatizacija. Prav tako smo poskrbeli za zanimive vsebine za razvijalce, ki se bodo lahko podrobno seznanili z okoljem Visual Studio 2013 in razvojem aplikacij za Windows 8.1. Na željo naših partnerjev pa bomo organizirali tudi posebno delavnico o infrastrukturi kot storitvi Windows Azure,« je program prvega dogodka predstavil Martin Pregl, programski vodja NT konference 2014.

Seminarji za IT-strokovnjake:
• Windows Server 2012 R2: temeljna infrastruktura za srednje velika in mala podjetja
• Moderna infrastruktura za velika podjetja: System Center 2012 R2 in optimizacija Windows Server 2012 R2
• Konec ali novi začetek: dokončna ukinitev podpore sistemoma Windows XP in Office 2003

Seminarji za razvijalce:
• Gradnja spletnih aplikacij
• Razvoj za namizne odjemalce
• Razvijalsko orodje Microsoft Visual Studio 2013

Poglobljene seminarje z ravnjo zahtevnosti 300 oziroma 400 bodo spremljala Microsoftova šolanja za partnerje »Fit za IT«, posebna delavnica IT Camp o infrastrukturi kot storitvi Windows Azure ter vsebine za izobraževalni sektor.

Prijave
Udeleženci se lahko na NT konferenco 2014 prijavijo na spletni strani www.ntk.si. Predčasna prijava zagotavlja ugodnejšo ceno, študentje pa imajo možnost nakupa kotizacij s 50-odstotnim popustom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki