marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

10. oktobra prvi dogodek prenovljene Microsoftove NT konference 2014


19.09.2013
Objavil: Dare Gliha

V četrtek, 10. oktobra, bo v Ljubljani potekal prvi dogodek Microsoftove NT konference 2014, osrednje slovenske tehnološke prireditve. NT konferenca je največja slovenska tehnološka konferenca, na kateri se IT-strokovnjaki in razvijalci seznanjajo z najnovejšimi storitvami, napravami, rešitvami in trendi na področju informacijskih tehnologij.

Na prvem dogodku bo na voljo šest celodnevnih poglobljenih seminarjev, na katerih bodo poleg Kathleen Dollard, ki sodi med najbolj priznane strokovnjake za tehnologije C# na svetu, sodelovalo tudi šest slovenskih strokovnjakov z nazivom »Microsoft Most Valuable Professional«. Udeleženci se bodo seznanili z operacijskim sistemom Windows 8.1 ter z izdelki Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 in Visual Studio 2013, ki bodo uradno premiero doživeli le dober teden kasneje. Hkrati bo posebne pozornosti deležna tudi načrtovana ukinitev podpore (varnostnih posodobitev) za sistem Windows XP in zbirko Office 2003 ter kaj ta mejnik, ki se bo zgodil aprila naslednje leto, pomeni za slovenska podjetja, administratorje in tudi končne uporabnike.

Robert Trnovec, generalni direktor slovenskega Microsofta:
»Do konca letošnjega leta bomo pri Microsoftu predstavili številne nove izdelke. Prihajajo zelo pomembna posodobitev Windows 8.1, ki bo z intuitivnim uporabniškim vmesnikom ponudila še izboljšano izkušnjo na vseh napravah, ter pomembne nove različice naših strežniških, upravljavskih in razvijalskih rešitev. Prvi dogodek prenovljene NT konference je zato odlična priložnost, da se slovenski strokovnjaki kar najbolje pripravijo na te novosti, ki so temelj naše tehnološke prihodnosti.«

Prvi dogodek NT konference 2014
Prenovljeno Microsoftovo NT konferenco prvič sestavljajo trije dogodki, in sicer dva enodnevna (10. oktober 2013 in 21. januar 2014) ter en dvodneven (9.–10. april 2014). Z razporeditvijo dogajanja skozi leto bodo udeleženci lažje načrtovali udeležbo in uspešneje sledili vse hitrejšemu tehnološkemu razvoju.

»Udeležencem bomo 10. oktobra ponudili dva sklopa vsebin. Za IT-strokovnjake pripravljamo dva odlična seminarja; prvi bo namenjen temeljiti pripravi na Windows Server 2012 R2, drugi pa tistim strokovnjakom, ki upravljajo velike sisteme in jih zanima avtomatizacija. Prav tako smo poskrbeli za zanimive vsebine za razvijalce, ki se bodo lahko podrobno seznanili z okoljem Visual Studio 2013 in razvojem aplikacij za Windows 8.1. Na željo naših partnerjev pa bomo organizirali tudi posebno delavnico o infrastrukturi kot storitvi Windows Azure,« je program prvega dogodka predstavil Martin Pregl, programski vodja NT konference 2014.

Seminarji za IT-strokovnjake:
• Windows Server 2012 R2: temeljna infrastruktura za srednje velika in mala podjetja
• Moderna infrastruktura za velika podjetja: System Center 2012 R2 in optimizacija Windows Server 2012 R2
• Konec ali novi začetek: dokončna ukinitev podpore sistemoma Windows XP in Office 2003

Seminarji za razvijalce:
• Gradnja spletnih aplikacij
• Razvoj za namizne odjemalce
• Razvijalsko orodje Microsoft Visual Studio 2013

Poglobljene seminarje z ravnjo zahtevnosti 300 oziroma 400 bodo spremljala Microsoftova šolanja za partnerje »Fit za IT«, posebna delavnica IT Camp o infrastrukturi kot storitvi Windows Azure ter vsebine za izobraževalni sektor.

Prijave
Udeleženci se lahko na NT konferenco 2014 prijavijo na spletni strani www.ntk.si. Predčasna prijava zagotavlja ugodnejšo ceno, študentje pa imajo možnost nakupa kotizacij s 50-odstotnim popustom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki