marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
Štirijedrni 1,5 GHz Krait
Pomnilnik RAM:
2GB
Zaslon:
LED IPS LCD, kapacitiven, občutljiv na dotik, 1200 x 1920 pik, velikost 7 palcev
Operacijski sistem:
Android OS
Priklop:
micro USB
Teža in dimenzije:
290 g, 200 x 114 x 8,7 mm
Baterija:
Li-Ion 3950 mAh
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Asus

Najostrejši zaslon v segmentu tablic

Asus Google Nexus 7 


Asus Google Nexus 7

30.07.2013
Objavil: Dare Gliha

Podjetje ASUS je v sodelovanju z družbo Google predstavilo novo generacijo tablice Nexus 7. 7-palčno tablico odlikuje najostrejši zaslon v segmentu tablic, med inovacijami pa prednjači še možnost brezžičnega polnjenja, po zaslugi katere lahko uporabniki pozabijo na nadležne žice. Izredno tanka tablica ima že nameščeno najnovejšo različico operacijskega sistema Android 4.3.
“Po uspehu prve tablice Nexus 7 smo sodelovanje s podjetjem Google še okrepili. Danes z novo generacijo tablice Nexus 7 uporabnikom nudimo najnovejše mobilne tehnologije in postavljamo nove mejnike v svetu tablic,” je povedal predsednik uprave podjetja ASUS Jonney Shih.

"Skupaj s podjetjem ASUS smo natančno preučili, kaj je botrovalo uspehu prve tablice Nexus 7 in njeno naslednico še izboljšali. Ta je sedaj še tanjša, lažja in hitrejša, premore pa tudi zaslon z najvišjo ločljivostjo v segmentu tablic z diagonalo zaslona 7 palcev. Nova tablica je idealna izbira za domače in poslovne uporabnike, ki so veliko na poti,” je dodal podpredsednik oddelkov Android, Chrome in Apps v družbi Google Sundar Pichai.

Izjemna ostrina zaslona in odlična prenosljivost
Živobarven 7-palčni zaslon polne visoke ločljivosti premore več kot 2,3 milijona slikovnih pik (ločljivost 323 ppi), po zaslugi katerih aplikacije, igre in filmi kar oživijo. Tehnologija ASUS TruVivid še dodatno izboljša ostrino, svetilnost in kakovost barvnega prikaza na vrhunskem zaslonu matrike IPS, ki ponuja kar 178-stopinjski vidni kot. Zaslon je na račun stekla Corning® Glass odporen na praske, pa tudi sicer je zunanjost tablice kljub vsega 8,65 mm debeline zelo odporna na udarce. Z vsega 290 grami teže je Nexus 7 lažji za prenašanje od večine knjig podobne velikosti.

Novi Nexus 7 poganja štirijedrni procesor Qualcomm® Snapdragon® S4 Pro, za hitro izvajanje ukazov pa sta mu dodana 2 GB pomnilnika. Visoke zmogljivosti so pri svojem delu zelo učinkovite, zato tablica še vedno nudi do 10 ur avtonomije pri delovanju na baterijo. Tudi filmi in igre zvenijo odlično po zaslugi mobilne tehnologije reprodukcije zvoka Cingo™, ki so jo razvili v inštitutu Fraunhofer (avtorji zapisa MP3).

Uporabniki na prednji in zadnji strani najdejo kakovostni kameri, ki sta idealni za opravljanje videokonferenčnih klicev v aplikaciji Google Hangouts, prav tako pa obvladata zajem kristalno čistih fotografij, 360-stopinjskih posnetkov ter videa. Vse vsebine je moč enostavno in hitro deliti s prijatelji in znanci v krogih Google+. Novi Nexus 7 premore tudi dvofrekvenčno podporo brezžičnim omrežjem Wi-Fi, opcijsko pa bo na voljo tudi v različici 4G LTE, ki se bo znala povezati v mobilna omrežja. Pretakanje videa visoke ločljivosti in ultra hitro brskanje sta tako postali realnost v svetu tablic.

Prva naprava s sistemom Android Jelly Bean 4.3
Novi Nexus 7 je prva tablica, ki bo opremljena z operacijskim sistemom Android 4.3. Ta prinaša vrsto inovacij, med drugim tudi možnost večuporabniških računov, pri čemer lahko starši otrokom omejijo dostop do vsebin za odrasle. Android 4.3 podpira tudi tehnologijo Bluetooth Smart, s katero se mobilne naprave lahko povezujejo s pametnimi senzorji, ki jih najdemo v pripomočkih za telesno vadbo ipd. Nexus 7 ima prednaložene vse pomembne Google aplikacije, kot so Chrome, Maps, YouTube, Hangouts in Google Now. Vse se znajo povezati v oblak in uporabniku nudijo enostavno in enako uporabniško izkušnjo pri rabi z različnimi napravami.

Google Play predstavlja najenostavnejši način, kako do zanimivih vsebin. Uporabniki lahko uživajo v največji izbiri e-knjig, poslušajo na milijone skladb, si ogledajo tisoče filmov in TV-serij ... vse to jim je dosegljivo z nekaj dotiki.

Za tablico Nexus 7 bodo pooblaščeni prodajalci želeli 289 evrov (16 GB različica) oziroma 319 evrov (32 GB različica).

fotografije
komentarji