marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
NVIDIA® Tegra® 3 T30L Quad-core 1,2 GHz
Pomnilnik RAM:
8GB
Zaslon:
10,1" WXGA (1280 X 800) z LED-osvetlitvijo, 10-prsti dotik, IPS-matrika
Operacijski sistem:
Android OS
Priklop:
microUSB, microHDMI, microSD
Teža in dimenzije:
263x180,8x9,9mm, 580g
Baterija:
Li-Polymer, 19Wh
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Asus

Ena najpametnejših tablic

Asus MeMO PadT Smart 10.1 


Asus MeMO PadT Smart 10.1

11.02.2013
Objavil: Thomas Bergant

ASUS danes predstavlja novo tablico, poimenovano MeMO PadT Smart. Njen 10,1-palčni zaslon prikazuje sliko visoke ločljivosti, bogate vsebine pa nanj pošilja kombinacija zmogljivega štirijedrnega procesorja NVIDIAR TegraR 3 ter operacijskega sistema Android 4.1. ASUS poleg tablice MeMO PadT Smart 10.1 predstavlja tudi stilski ovitek z vgrajeno Bluetooth tipkovnico, ki še izboljša produktivnost dela.
Oznaka MeMO je okrajšava za slogan "My Mobile. My Moment". Z novo tablico ASUS odgovarja željam mobilnih uporabnikov, ki se na račun odsotnosti električne vtičnice ne želijo odpovedati kakovostnim in bogatim vsebinam. ASUS MeMO Pad Smart ima vgrajen odličen 10,1-palčni zaslon, ki sliko prikazuje v visoki ločljivosti 1280 x 800 pik ter hkrati podpira 10-prstni dotik za enostavnejšo interakcijo s sodobnimi aplikacijami. IPS-matrika zaslona postreže z odlično sliko in visoko svetilnostjo (350 cd/m2) tudi v primeru ogleda v neposredni sončni svetlobi, velik plus pa je tudi 170-stopinjski vidni kot zaslona.

Multimedijski navdušenci bodo veseli zvočne tehnologije ASUS SonicMaster, ki na račun kakovostnih in večjih zvočnikov (par zvočnikov velikosti 25 x 12 mm) ponuja bolj jasen in globok zvok od drugih tablic te velikosti. Preprosto boljši zvok pride do izraza tako ob poslušanju glasbe, ogledu filmov ali igranju iger. Vsega 9,9 mm debela tablica tehta le 580 gramov, kljub temu pa so v ASUSu vanjo vgradili vso najsodobnejšo tehnologijo. MeMO Pad Smart poganja izjemno zmogljiv štirijedrni procesor NVIDIAR TegraR 3, ki v navezi z operacijskim sistemom Android 4.1 nudi visoko odzivnost in dinamično uporabniško izkušnjo. Tablica blesti tudi na področju avtonomije delovanja, saj zmore v varčnem načinu predvajati video vsebine visoke ločljivosti (720p) do 8 ur in pol. 16 GB vgrajenega pomnilnika je še razširljivega s karticami SDHC, medtem ko vgrajeni kameri - prednja ločljivosti 1,2 megapik in zadnja ločljivosti 5 megapik - nudita številne možnosti zajema fotografij in videa, podpirata pa tudi video klepet z družino in prijatelji.

ASUS MeMO PadT Smart poganja operacijski sistem Android 4.1, hkrati pa uporabnikom ponuja vrsto ekskluzivnih ASUS aplikacij. Z aplikacijo SuperNote Lite lahko uporabniki v vsakem trenutku pišejo ali rišejo zapiske oziroma jih berejo, medtem ko jim aplikacija WebStorage Office poenostavlja ogled, ustvarjanje in urejanje dokumentov, združljivih s pisarniškim paketom Microsoft Office. Vse aplikacije lahko uporabnik zaščiti z geslom ob pomoči programa App Locker, aplikacija App Backup pa izdeluje varnostne kopije podatkov in jih shranjuje v pomnilnik tablice ali na kartico SD.

Folio Key je eden najuporabnejših dodatkov tablice in je na voljo za doplačilo. Gre za kakovosten ovitek, ki ima v sebi vgrajeno tudi Bluetooth brezžično tipkovnico - ta uporabnikom še olajša vnos vsebin. Ovitek je izdelan iz lahkih mikrovlaken, pri čemer ga lahko uporabnik zloži v različne položaje in tako spremeni naklon položaja tablice glede na aktualno delo ali zabavo (tipkanje ali ogled filmov). Tipkovnica se napaja s pomočjo lastne baterije, katere avtonomija dosega do mesec dni z enim samim polnjenjem.

Tablica ASUS MeMO Pad Smart 10.1 bo v Sloveniji naprodaj v začetku marca, njena priporočena prodajna cena pa znaša 349 evrov.

fotografije
komentarji