marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Garmin

Z bluetooth povezavo za prostoročno telefoniranje

Garmin nüvi 2x5 bluetooth


Garmin nüvi 2x5 bluetooth

02.10.2008
Objavil: Dare Gliha

Garmin je predstavil novosti pri najbolj prodajani seriji nüvi 200. Novi modeli iz serije nüvi 265 in 275 omogočajo bluetooth povezavo za prostoročno telefoniranje, hitro iskanje satelitov, enostavno uporabo, Navteq cestno kartografijo Evrope (vključuje tudi Slovenijo), ...
... senčene zemljevide, foto navigacijo in funkcije, ki dajejo informacije, kje se nahajate skupaj s prikazom najbližjega naslova in križišča, bolnice, policijske postaje, bencinske črpalke ter pomoči na cesti.

“Novi nüvi 2x5 navigatorji predstavljajo novo generacijo po zelo dostopni ceni za uporabnike,” pravi Clive Taylor, Garmin produktni direktor. “Resnično se osredotočajo na enostavnost in varnost pri vožnji z dodanim prostoročnim telefoniranjem preko združljivih mobilnih telefonov in sprejemom prometnih informacij ter učinkovitim načrtovanjem poti, kjer uporabniki prihranijo čas, denar in s tem manj onesnažujejo okolje.”

Poleg tega ima vsaka nüvi 2x5 serija funkcijo »Kje sem?«, zanesljivo ter hitro pomoč po celotni Evropi*. Kadarkoli lahko vozniki z enim samim dotikom na ikono določijo zemljepisno širino in dolžino, najbližji naslov, križišče, bolnice, policijske postaje, bencinske črpalke, pomoč na cesti. Pri potovanjih vam lahko pomagajo tudi prometne informacije, ki vam omogočajo, da se izognete prometnim zastojem na cestah. Slednje se vam enostavno prikažejo na zaslonu, in sicer z ikono avto v levem zgornjem kotu zaslona.**

Garminova fotonavigacija vam ponuja možnost, da si s pomočjo geo-lociranih fotografij obiščete znamenitosti po celem svetu. Na spletni strani http://connect.garmin.com/photos si lahko uporabniki Garminovih GPS navigacij izberejo katerokoli izmed znamenitosti (fotografija s koordinatami), si jih pred odhodom na pot enostavno naložijo preko Google programa PANORAMIO na navigacijsko napravo ter jih nato uporabijo za navigiranje.

Serija nüvi 2x5 ima še eno posebnost. Na še višjem nivoju v sami strojni opremi stopnjuje hitrejše nalaganje ter premikanje zemljevida. Poleg tega je hitra pripravljenost na uporabo s pomočjo nove HotFix tehnologije. Slednja avtomatično izračuna in shrani ključne satelitske informacije ter le-te uporabi pri naslednjem vklopu naprave.

fotografije
komentarji