marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
124 x 78 x 18 mm
Teža:
176 g
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Garmin

Pogovarjajte se s svojo navigacijo

Garmin nüvi 860


Garmin nüvi 860

22.03.2008
Objavil: Dare Gliha

Garmin je najavil novi nüvi 860 GPS cestni navigator in osebni potovalni pomočnik, ki je bil prvič predstavljen na CeBIT-u in bo dobavljiv v drugem četrtletju 2008. Njegova posebnost je prepoznava govora.
»Z uporabo prepoznave govora je nüvi varnejši in enostavnejši za uporabo. Sedaj je možno brezskrbno voziti avto z obema rokama na volanu ter nüviju enostavno povedati, kam želimo iti s pomočjo glasovnih ukazov.« pravi Dan Bartel, Garminov podpredsednik svetovne prodaje.

Novi nüvi 860 odlikuje elegantno in izjemno tanko ohišje z vgrajeno GPS anteno. S tehnologijo prepoznave govora postavlja nove industrijske standarde za enostavno in inovativno uporabo. Uporabniki ne potrebujejo dodatnih navodil za montiranje brezžičnega daljinskega upravljalnika »push to talk« na volan za aktiviranje glasovnih komand. Garmin stremi k boljši izvedbi uporabnikovih interesov. Ko se uporabnik vozi po nepoznanem področju in ga na primer zagrabi lakota, enostavno da glasovni ukaz: »Poišči najbližjo pizzerijo.« in nüvi takoj ponudi najbližji uporabniški meni. Z uporabo govornih komand pripelje uporabnika direktno do želene lokacije. Tako je lahko običajna naloga med vožnjo izvedena brez dotikanja na zaslon naprave.

Za večjo varnost lahko uporabnik izreče frazo: »Kje se nahajam?« in na zaslonu se prikaže natančna lokacija ter koordinate, kjer se voznik nahaja, najbližji naslov in križišče, najbližja bolnišnica, policijska postaja in bencinska črpalka. Govorno prepoznavanje je možno za iskanje naslovov, prav tako prostoročno, in sicer v angleškem, francoskem, španskem, nemškem, italijanskem in nizozemskem jeziku.

Nüvi 860 vsebuje brezžično bluetooth tehnologijo za prostoročno telefoniranje z združljivimi telefoni. Uporabnik lahko preko govora poišče in pokliče telefonsko številko ali vstopa v bazo interesnih točk kot so hoteli, restavracije ipd. Nüvi ima vgrajen tudi FM oddajnik, ki omogoča brezžično prenašanje »turn-by-turn« usmerjanja naslovov ulic, MP3 datotek in avdio knjig na obstoječi avtoradijski sprejemnik. Tako preko avtoradijskega sprejemnika uporabnik posluša glasovno vodenje, MP3 datoteke, telefonske pogovore in avdio knjige. Nüvi 860 ima sprednje stereo zvočnike in odstranljivo litionsko baterijo.

Nuvi 860 ima 4.3 palčni, na dotik občutljiv zaslon, ki je berljiv na soncu, ločljivosti 480x272 pikslov in prednaloženo podrobno cestno kartografijo City Navigator® NT za Evropo. Naprava ima vgrajeno visoko občutljivo GPS anteno.

Pri vklopu naprave se prikaže na zaslonu “Kam?” in “Poglej zemljevid”, kar omogoča iskanje več kot milijon naslovov interesnih točk kot so restavracije, hoteli, zanimivosti, bencinske črpalke in druge destinacije.

Naprava avtomatično označi točko, kje je bilo vozilo predhodno parkirano, uporabno predvsem pri iskanju v večjih parkirnih hišah in na parkiriščih. Uporabnik lahko shrani do 10 načrtovanih poti oz. rut, ki jih določi preko nove načrtovane poti ob možnem predvajanju simuliranih zavojev. Naprava avtomatično razvrsti različne destinacije in omogoči najbolj učinkovito načrtovano pot. Omogoča tudi shranjevanje opravljene poti – 10.000 točk v sledi, možnost pregledovanja in shranjevanja opravljene poti na osebnem računalniku, možnost načrtovanja poti.

Nüvi 860 ima vgrajen MP3 predvajalnik (podpora MP3, Ogg in Flac formata), predvajalnik avdio knjig s testnimi knjigami, pregledovalnik slik, budilko, svetovno uro, pretvornik valut in merskih enot, kalkulator in že nekaj naloženih iger, ki uporabniku krajšajo čas, ko na primer čaka na prihod letala. Vgrajena je tudi “Garmin Lock” zaščita oz. funkcija proti kraji. Ko je vključena, mora uporabnik vnesti PIN kodo, da lahko napravo uporablja. Napravo se da odkleniti tudi na prednastavljeni varnostni lokaciji.

Nüvi 860 bo predvidoma dobavljiv v drugem četrtletju 2008 za €629.

fotografije
komentarji