marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Garmin

Navigacija za vaš UMPC in notesnik

Garmin Mobile PC™


Garmin Mobile PC™

22.01.2008
Objavil: Thomas Bergant

Garmin predstavlja Mobile PC, navigacijski komplet, ki spreminja ultra mobilne računalnike in notesnike v zmogljive navigatorje. Garmin Mobile PC ima enostavne funkcije kot so »Where to?«(Kam) in »View map« (Poglej karto) kot pri prenosnih cestnih navigacijskih napravah serije nüvi® in StreetPilot®.
Z nekaj kliki lahko uporabnik hitro išče in najde naslove ali več kot šest milijonov interesnih točk kot so restavracije, znamenitosti, bencinske črpalke in drugo. Dodatno lahko uporabniki navigirajo do naslovov preko podatkov v Outlook kontaktih, ki so shranjeni na njihovih osebnih računalnikih ali notesnikih.

»Garmin Mobile PC ponuja popotnikom enostaven in poceni način, da dobijo več od naprave, ki jo že imajo – njihovega notesnika,« pravi Dan Bartel, Garminov podpredsednik svetovne prodaje. »Dodatno ponuja mnoge funkcije na prenosnih GPS napravah kot sta vreme in informacije o ceni goriva.«

Garmin Mobile PC je dostopen v dveh konfiguracijah: paket s programsko opremo in GPS 20x visoko občutljivim senzorjem ter USB povezavo ali paket, ki vključuje samo programsko opremo. GPS 20x ima nedrsno podlago za postavitev na armaturni plošči in meri manj kot 5 cm v dolžino. Uporabniki, ki kupijo programsko opremo in GPS 20x senzor paket, lahko uporabljajo svoj notesnik za sprejemanje »turn-by-turn« navigacij z glasovno točnimi usmerjanji do njihovih destinacij. Če se na poti zgreši zavoj, Garmin Mobile PC avtomatično preračuna načrtovano pot oz. ruto in usmeri voznika nazaj na pravo pot. Uporabniki, ki so izbrali samo programsko opremo, lahko planirajo načrtovane poti oz. rute iz njihovega osebnega računalnika. Programska oprema je združljiva s širokopasovnimi modemi kot tudi z notranjimi ali tretjo stranjo, to je GPS sprejemniki, ki omogočajo prenos podatkov po industrijskem standardu NMEA GPS preko serijskih ali »Bluetooth« (brezžičnih) povezav.

Garmin Mobile PC prav tako omogoča prost dostop do Garmin Online spletnih storitev. Ta dejanska podatkovna storitev poenostavlja načrtovanje izleta z zagotavljanjem vremenskih informacij v živo, statusom leta in podatki o radarjih (ob plačilu storitve, kjer je plačljiva).

Garmin Mobile PC ponuja več kot le tradicionalno načrtovanje izletov. Uporabniki lahko uporabljajo svoj notesnik za sprejemanje »turn-by-turn« navigacij z glasovno točnimi usmerjanji do njihovih destinacij, podobno kot pri ostalih Garminovih prenosnih navigacijskih napravah. Garmin Mobile PC ponuja napredne opcije načrtovanja, ki dovoljujejo uporabnikom izbrati določene ceste za njihov izlet, se izogniti določenim geografskim področjem in avtomatsko razvrstiti mnogovrstne destinacije. Vozniki, ki želijo beležiti, kje so bili, lahko vključijo »trip log« (izletniški dnevnik) in vidijo elektronsko sled, ki prikazuje prevoženo pot. Dodatno pametni potovalni kilometrski števec snema podatke potovanja. Garmin Mobile PC vključuje zelo podrobno cestno kartografijo za Evropo – City Navigator® NT. Prednaloženi kartografski podatki interesnih točk vključujejo hotele, restavracije, bencinske črpalke in znamenitosti. Kartografske podatke ureja NAVTEQ, vodilno svetovno podjetje na področju digitalne kartografije.

Predvidena dobavljivost je v aprilu 2008. Cena pa naj bi bila 139 € za GARMIN Mobile PC z GPS 20x oziroma 79 € samo za programsko opremo GARMIN Mobile PC. Cena za GPS 20x senzor pa naj bi bila 79 €.

fotografije
komentarji