marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

m>navigator


27.06.2007
Objavil: Thomas Bergant

m>navigator je storitev, ki vas s pomočjo mobilnega telefona in GPS (Global Positioning System) sprejemnika vodi do izbranega cilja, podobno, kot se uporabljajo običajne navigacijske naprave. Storitev omogoča natančno navigacijo z govornimi napotki, medtem ko prikazuje premikajočo kartografijo na zaslonu vašega mobilnega terminala.

Uporaba storitve, za katero veljajo pogoji uporabe Mobitelovih lokacijskih storitev, je na voljo vsem Mobitelovim naročnikom. Storitev deluje z uporabo programa m>navigator, ki je uporabnikom na voljo na mobilnem portalu Planet. Ob potrditvi izbrane povezave se program prenese na mobilni telefon, kjer se opravi namestitev. Postopek prenosa, namestitve in zagon programa se lahko razlikuje od uporabljenega mobilnega telefona.

Program lahko prikazuje tudi nekatere izbrane interesne točke/zanimivosti (POI – points of interest). Če voznik zaide s predvidene poti, program na to opozori in preračuna pot glede na trenutno lokacijo uporabnika.

Uporaba storitve m>navigator
Za uporabo storitve m>navigator potrebujete:
- Naročniško razmerje z možnostjo prenosa podatkovGPRS/UMTS,
- Mobilni telefon, ki podpira storitev m>navigator,
- GPS sprejemnik (nekateri mobilni aparati imajo že vgrajenega),
- program m>navigator

Kratka navodila:

- Z mobilnega Planeta (sklop Info/Lokus/m>navigator) prenesite program m>navigator in ga namestite na telefon.

- Na mobilnem Planetu izberite vrsto uporabnine. Če storitev uporabljate prvič, boste imeli na voljo le 9-dnevno poskusno obdobje, ki je brezplačno. Po potrditvi uporabnine se vam bo izpisala licenčna številka, ki jo vpišete v program m>navigator (Nastavitve/Licenca). Po preteku 9-dnevnega brezplačnega obdobja boste lahko izbirali med 24-urno ali 30-dnevno uporabo storitve.

- Pred uporabo programa vključite GPS sprejemnik in ga postavite na odprto mesto.

- V telefonu izberite m>navigator, ga preko povezave bluetooth povežite z GPS sprejemnikom in vpišite ciljno lokacijo. Če so GPS podatki na voljo za izhodišče izberite GPS položaj v meniju programa. Sicer lahko izhodiščni naslov vpišete ročno.

- S strežnika se na vaš telefon prenese zemljevid s potjo do ciljne lokacije, program pa vas s pomočjo prikazanega zemljevida in glasovnih ukazov začne voditi do izbranega cilja. Zemljevid poti se lahko prikazuje tudi v 3D pogledu.

- m>navigator prikazuje razdaljo, ki ste jo prevozili ali prehodili ter prikazuje čas, ki ga potrebujete do cilja ali predviden čas prihoda na cilj. Če med potjo zavijete s predvidene poti, vas program na to opozori in preračuna ter na telefon prenese novo pot do izbranega cilja.

Cene uporabe:
24-urna: 1,49 €.
30-dnevna: 7,99 €

Seznam telefonov, ki omogočajo namestitev programa m>navigator:

Nokia: 5500, 5700, 6290, 6630, 6680, E50, E60, E61, E61i, E65, E70, N70, N71, N73, N76, N90, N91, N93, N93i

Asus: P525

Fujitsu Siemens: PocketLOOX T830

HP iPAQ: rw6815, rw6915

HTC: P3300, P3600

Qtek: 9000, 9100, S200

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki