marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
štiri jedrni ARM Cortex A9, 1,7 GHz
Zaslon:
barvni TFT, kapacitiven, občutljiv na dotik, 1920 x 1200 pik, 16 M barv
Operacijski sistem:
Android OS
Priklop:
microUSB, microSD
Teža in dimenzije:
590 g, 259 x 169 x 9,9 mm
Baterija:
do 15 ur predvajanja videa

zunanja povezavaTehnična specifikacija na strani proizvajalca
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Fujitsu

Za zahtevnejše uporabnike in vse vremenske pogoje

Fujitsu Stylistic M702 


Fujitsu Stylistic M702

06.03.2013
Objavil: Dare Gliha

Tablica Fujitsu Stylistic M702 je namenjena zahtevnejšim uporabnikom, ki so pri svojem delu ali zabavi izpostavljeni različnim vremenskim razmeram in drugim spremenljivim okoljskim pogojem. Tablica, ki temelji na platformi Android 4, je namreč odporna na vodo in prah, zato predstavlja zanimivo alternativo trpežnejšim in dražjim na zunanje vplive okolja odpornim prenosnim računalnikom.
Mobilne elektronske naprave so postale pomembna orodja za delo. Njihov minus je žal krhkost, saj se lahko ob nepravilni ali nerodni uporabi hitro poškodujejo. Slednje pa ne velja za novo Fujitsu tablico, ki odpravlja iskanje kompromisa med trpežnostjo, tankostjo in lepoto. Tablica Fujitsu STYLISTIC M702 sodi med t. i. poltrpežne naprave, saj je omejeno odporna na udarce, medtem ko zaslon in svojo notranjost varuje pred vdorom vode (30 minut na globini do 1 metra) in prahu. Njena odpornost ustreza standardom IPX 5, 7 in 8 ter IP5X. Tablica je namenjena poslovnim in zahtevnejšim domačim uporabnikom, ki so veliko na poti, pri tem pa potrebujejo napravo, ki bo kos tudi zahtevnejšim izzivom dinamičnega vsakdana. Trpežno ohišje in na praske odporen 10,1-palčni zaslon sta zagotovilo, da bo tablica svoje delo brezhibno opravljala tudi po morebitnem udarcu ali padcu.

Vsega 590 gramov težko tablico poganjata zmogljiva strojna platforma NVIDIA Tegra 3 s štirijedrnim procesorjem in operacijski sistem Android 4, vgrajena baterija pa omogoča avtonomijo celotnega delavnika. Tablica blesti na področju povezljivosti, saj se zna povezati v brezžična omrežja WiFi, mobilna omrežja 4G, vgrajeni pa ima tudi tehnologiji Bluetooth in NFC za brezdotično povezovanje z bližnjimi mobilnimi napravami in terminali. STYLISTIC M702 obvlada tudi snemanje in predvajanje vsebin, saj ima vgrajeni dve zmogljivi kameri, tista na prednji strani nudi ločljivost 2 milijonov slikovnih pik, kamera na zadnji strani pa motive zajema z ločljivostjo 8,1 milijona slikovnih pik. Tablica ima vgrajene kar 4 zvočnike ter Dolby tehnologije za predvajanje navideznega prostorskega zvoka. Shranjevanju podatkov je namenjenih 32 GB pomnilnika.

Fujitsu je tablico opremil še z vrsto poslovnih funkcij, ki jih le stežka najdemo na drugih tablicah. Gumb za pripravljenost tablice hkrati služi tudi kot bralnik prstnih odtisov in deluje v navezi z rešitvami za varno prijavo v sistem ali zaščito dokumentov. Tablica podpira tudi tehnologije virtualizacije namizij (VDI), zato lahko poslovni uporabniki na njej povsem varno uporabljajo enako okolje kot v podjetju.

Fujitsu STYLISTIC M702 bo v Sloveniji naprodaj od druge polovice marca, priporočena prodajna cena trpežne tablice pa bo znašala 999 evrov.

fotografije
komentarji