marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

slikaHuawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990
09.09.2019

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, je na sejmu IFA predstavil najnovejšo serijo procesorjev Kirin 990, v kateri sta običajna različica Kirin 990 in različica 5G.

članki

Si.mobil pripravljen na četrto generacijo SIM kartic

Deli z ostalimi

13.09.2012
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil sledi najnovejšim tehnološkim trendom na področju razvoja mobilnih naprav in SIM kartic in je kot prvi mobilni ponudnik v Sloveniji z današnjim dnem že pripravljen za uporabo t.i. Nano-SIM kartic.

Ključna prednost novega standarda SIM kartic, ki vstopa v veljavo, je predvsem v njihovi izredni majhnosti, ki proizvajalcem aparatov sedaj omogoča bistveno več prostora za ostale komponente, predvsem za baterijo.

Nano-SIM kartice so kar za približno 40 odstotkov manjše od trenutno najmanjših micro-SIM kartic, njene dimenzije pa so le 12,3 mm višine in 8,8 mm širine. Iz SIM kartice so povsem odstranjeni vsi plastični deli, osem-kontaktni elektronski čip pa ostaja enak. Zaradi izredne majhnosti SIM kartice postopek t.i. obrezovanja ne bo več možen.

V Si.mobilu v prihodnje pričakujejo izredno veliko povpraševanje po prihajajočih napravah, ki bodo že podpirale to tehnologijo, zato že imajo na zalogi zadostno število Nano-SIM kartic.


Avtor fotografij: Milan Lazarević

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki