marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nokia Lumia 900 in Nokia Lumia 610 v Sloveniji


05.06.2012
Objavil: Thomas Bergant

Pametna telefona [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-nokia-lumia-900.html]Nokia Lumia 900[/url] in [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-nokia-lumia-610.html]Nokia Lumia 610[/url] bosta kmalu naprodaj v Sloveniji. Nokia bo tako tudi v Sloveniji ponujala že štiri pametne telefone z operacijskim sistemom Windows Phone. Poleg novih [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-nokia-lumia-900.html]Nokie Lumia 900[/url] in [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-nokia-lumia-610.html]Nokie Lumia 610[/url] družino naprav Nokia Lumia namreč sestavljata tudi [url=http://www.mobile.si/gsm/nokia-lumia-800.html]Nokia Lumia 800[/url] in [url=http://www.mobile.si/gsm/lumia-710-nov-zacetek.html]Nokia Lumia 710[/url].

Večkrat nagrajena Nokia Lumia 900 je zaradi 4,3-palčnega (10,9-centimetrskega) ClearBlack AMOLED zaslona, vzdržljive baterije ter fotoaparata z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih točk in Carl Zeiss lečami popoln telefon, s katerim je zabava vedno na dosegu roke. V Sloveniji bo predvidoma na razpolago na začetku julija po priporočeni maloprodajni ceni 649 evrov z vključenim DDV.

Nokia Lumia 610 je najcenejši pametni telefon iz družine Nokia Lumia doslej in je tako namenjena predvsem mlajšim uporabnikom pametnih telefonov. Priporočena maloprodajna cena Nokie Lumia 610 z vključenim DDV je 289 evrov, v Sloveniji pa bo predvidoma prav tako naprodaj na začetku julija.

Včasih velikost JE pomembna: Nokia Lumia 900 z izvrstnim zaslonom
Nokia Lumia 900 dan za dnem olajšuje življenje uporabnikov tako zaradi svoje programske kot strojne opreme. Ohišje preprostih linij je narejeno iz enega kosa polikarbonata. Poleg v klasično črni je Nokia Lumia 900 na voljo tudi v izstopajoči svetlo modri in elegantni beli barvi. 4,3-palčni (10,9-centimetrski) AMOLED zaslon na dotik je narejen iz stekla gorilla, zato je zelo čvrst in odporen na praske. Zahvaljujoč tehnologiji ClearBlack je zaslon dobro viden tudi na soncu, barve pa so polne in živahne. Uporabniki, ki so vedno v gibanju, bodo cenili tudi vzdržljivost baterije Nokie Lumia 900. Omogoča namreč do sedem ur pogovorov in ohranja telefon v stanju pripravljenosti do 300 ur.
Fotoaparat z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih točk in Carl Zeiss lečami omogoča kakovostno zajemanje posebnih trenutkov. Velika zaslonka omogoča ustvarjanje kakovostnih fotografij v slabih svetlobnih razmerah, medtem ko širokokotna goriščna razdalja omogoča snemanje video posnetkov v kakovosti HD in formatu 16:9. Nokia Lumia 900 je tudi prvi pametni telefon Lumia s kamero na sprednji strani. Kamera ima ločljivost enega milijona slikovnih točk in se uporablja za video klice.

Enaka, a vendarle drugačna: Nokia Lumia 610
Nokia Lumia 610 je cenovno najbolj dostopen pametni telefon iz družine Nokia Lumia. Zato je namenjen predvsem mlajšim in novim uporabnikom pametnih telefonov. Ima 3,7-palčni (10,2-centimetrski) zaslon na dotik in kamero ločljivosti 5 milijonov slikovnih točk. Notranji spomin velikosti 8 GB ponuja dovolj prostora za shranjevanje fotografij in video posnetkov. Nokia Lumia 610 je na razpolago v štirih barvah – črni, svetlo modri, rožnati in beli.
Poleg tega bo Nokia Lumia 610 kmalu omogočala vzpostavljanje brezžične dostopne točke za hitro dostopanje do interneta tudi prek prenosnega računalnika in ponujala funkcijo Flip-to-Silence, s katero bo lahko uporabnik v trenutku izključil vse zvoke. Obe funkciji bosta del posodobitve programske opreme, ki bo v kratkem na razpolago za celotno družino naprav Nokia Lumia.

Windows Phone 7.5: številne uporabne funkcije
Tako Nokia Lumia 900 kot Nokia Lumia 610 imata naložen operacijski sistem Windows Phone 7.5, ki ponuja mnoge priročne možnosti. Brskanje po spletu z brskalnikom Internet Explorer 9 in iskalnikom Bing je enostavnejše kot kadarkoli prej. Prednaložene aplikacije Microsoft Office, na primer Microsoft Word, Excel in PowerPoint, omogočajo pisanje besedil, urejanje tabel in ustvarjanje predstavitev na poti. Uporabnik lahko ustvarjene dokumente shrani v oblak s storitvijo SkyDrive in jih nato ureja na računalniku.
Ljubitelji družbenih omrežij bodo navdušeni nad povezanostjo omrežij Facebook, Twitter ali LinkedIN z imenikom in drugimi podatki o njihovih stikih. Z operacijskim sistemom Windows Phone 7.5 je tako preprosto ostati v stiku s prijatelji ter jih obveščati o svojih aktivnostih s posodobitvami statusa ali sporočili na priljubljenem družbenem omrežju.

Operacijski sistem Windows Phone 7.5 omogoča tudi enostavno nastavljanje računov elektronske pošte različnih ponudnikov, kot so na primer Nokia E-mail, Windows Live/Hotmail, Yahoo! Mail ali Google Mail. Uporabniki Nokie Lumia 900 lahko z aplikacijo Microsoft Exchange upravljajo še s svojo službeno elektronsko pošto, aplikacija Microsoft Lync App pa omogoča pošiljanje hipnih sporočil med sodelavci.
Središče za igre uporabnikom omogoča dostopanje do iger Xbox Live na poti ter povezovanje s prijatelji v sistemu Xbox, preverjanje njihovih rezultatov v posamezni igri ter v nekaterih igrah tudi igranje proti njim.

Ekskluzivne funkcije Nokie Lumia: priljubljene storitve Nokia prednaložene
Aplikacije Nokia Maps, Nokia Drive in Nokia Transport so zanesljivi partnerji pri določanju trenutnega položaja ali načrtovanju poti do naslednje destinacije, ne glede na to, ali uporabnik potuje z avtom, peš ali z javnim prevozom. Storitve pokrivajo več kot 100 držav po vsem svetu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki