marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Huawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij

Deli z ostalimi

20.09.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je včeraj v Münchnu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

Vseeno pa mobilnika uporabljata odprtokodni Android, tokrat že različice 10 in preobleke EMUI 10, Huawei pa obljublja, da bodo uporabniki navkljub odsotnosti trgovine Play Store še vedno lahko izbirali med več kot 45.000 aplikacijami. Podjetje ima zato velik izziv, kako uporabnike prepričati, naj se vseeno odločijo za nova mobilnika.

V pomoč bodo seveda specifikacije. Oba poganja zmogljivi Kirin 990, hišni procesor, ki je najzmogljivejši do sedaj. Podjetje navaja, da je procesor skorajda za tretjino bolj zmogljiv kot njegov predhodnik Kirin 980. Mobilnika sta skorajda enako velika, razlika v zaslonu je minimalna. Pro različica ima zaslon velikosti 6,53, nepro pa 6,62 palca. Oba imata močno ukrivljen zaslon ob robovih (zaslon je razširjen do polovice širine mobilnika (po debelini), kar so pri podjetju poimenovali horizon display.

Ko bodo mobilniki na voljo, trenutno Huawei še ni podal informacije, kdaj jih bodo pričeli uporabljati, bo pri nas verjetno na voljo le Pro različica. Je tudi bolj zanimiva, saj ima nameščen zmogljivejši fotoaparat, ki ima to pot kar štiri senzorje, en izmed njih je namenjen merjenju globine (ToF). Normalni in ultraširoki kameri uporabljata 40 MP senzor, oba omogočata tudi optično umirjanje slike. Tretji objektiv ima »zgolj« 8 MP, namenjen pa je približevanju, omogoča namreč trikratno optično približavo ter do petkratno hibridno. Baterija kapacitete 4500 mAh naj bi omogočala dolgo delovanje mobilnika, bo pa tudi njeno polnjenje potekalo izredno hitro. S kablom pri 40 W, brezžično pa kar s 27 W. Hitrejše je tudi povratno brezžično polnjenje drugih naprav.

Kot omenjeno v naši regiji trenutno Mate 30 in 30 Pro ne bosta naprodaj. Ceno so za Mate 30 Pro pri Huaweiju nastavili na 1.099 € (8 GB + 256 GB), manj zmogljivo različico Mate 30 pa bo moč dobiti za 799 € (8 GB + 128 GB).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki