marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Galaxy Camera ali fotoaparata z Androidom


03.09.2012
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics predstavlja fotoaparat GALAXY Camera. Ta je bil razvit z namenom, da se kar najbolje vklopi v spremenjen način sprejemanja vsebin in komunikacije. GALAXY Camera združuje napredne fotografske možnosti s platformo Android 4.1, t. i. Jelly Bean.

Vsestranski fotoaparat podpira povezljivost v brezžična omrežja in je idealen pomočnik uporabnikov, ki želijo hitro in enostavno posneti, urediti in s prijatelji deliti fotografije ter video posnetke. Povsem spontano, kadarkoli in kjerkoli.

“GALAXY Camera odpira novo poglavje v dobi vizualnih komunikacij. Rast družabnih omrežij ter izjemna priljubljenost pametnih mobilnih telefonov in tablic sta ljudem omogočila povsem nov nivo komunikacije, ki je hitrejši kot besede. Ljudje vedno več svojih občutij in misli podajamo s pomočjo fotografij in video posnetkov in prav zato smo v Samsungu razvili GALAXY Camera, ki povsem ustreza uporabnikom vizualnih komunikacij. Z njegovo uporabo komunikacija postane živahna in barvita, fotografije in video posnetke visoke ločljivosti pa lahko uporabniki hitro delijo s prijatelji in znanci,” je povedal JK Shin, predsednik oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

Andy Rubin, podpredsednik oddelka mobilnih in digitalnih vsebin v družbi Google je Samsungovi razvojni ekipi ob predstavitvi GALAXY Camera čestital z besedami: “Ko smo prvič začeli z razvojem operacijskega sistema Android, smo imeli vizijo pametnega fotoaparata, ki bo fotografiranje ponesel na nov nivo. GALAXY Camera je inovativen izdelek, ki daje jasno sporočilo o odprtosti in prilagodljivosti platforme Android.”

GALAXY Camera je izjemen fotoaparat. Uporabnikom omogoča zajem kakovostnih fotografij in njihovo urejanje ter deljenje brez izgube kakovosti. Zlahka premaga katerikoli fotoaparat, vgrajen v pameten mobilni telefon. GALAXY Camera ima vgrajen objektiv z 21-kratno optično povečavo, za zajem fotografij pa skrbi super svetel CMOS senzor ločljivosti 16 megapik. Kakovost fotografij je preprosto odlična. Fotoaparat premore tehnologijo ‘Smart Pro’, ki združuje vrsto fotografskih načinov, s katerimi lahko vsakdo posname profesionalne fotografije.

Operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean in povezljivost v brezžična omrežja pa poskrbita za pravo revolucijo v fotografski izkušnji, saj lahko uporabnik fotografije na fotoaparatu hitro in enostavno ureja ter deli z drugimi. Pri tem mu je v izdatno pomoč eden najboljših zaslonov na trgu HD Super Clear LCD, ki ponuja izjemno ostrino. Neverjetna enostavnost uporabe, združena s povezljivostjo, postavlja pametni in inovativni fotoaparat GALAXY Camera v povsem svoj razred.

Zajem vrhunskih fotografij
GALAXY Camera s funkcijami ‘Smart Pro’ vsakemu uporabniku omogoča vrsto naprednih in avtomatiziranih fotografskih nastavitev, ki lahko v nekaj korakih vodijo do izjemnih umetniških fotografij. Fotoaparat premore nadvse enostaven uporabniški vmesnik in vrsto samodejnih nastavitev za zajem odličnih fotografij. Kot primer: nastavitev bogatih tonov poudari intenzivnost barv na fotografiji, kar je uporabno v zelo svetlih okoljih, medtem ko funkcija sledenja svetlobi samodejno nadzira hitrost zaslonke glede na svetlobe pogoje in je v izdatno pomoč predvsem pri iskanju vrhunskih nočnih posnetkov.

GALAXY Camera premore 21-kratno optično povečavo, ki jo uporabnik nadzira prek namenskega gumba ali na dotik občutljivega zaslona. Tehnologija stabilizacije slike OIS pa zagotavlja, da slike ostanejo lepe in jasne ter brez meglic. V fotoaparat vgrajen 1/2.3” BSI CMOS senzor z ločljivostjo 16 megapik zajema slike v izjemni ločljivosti in z bogato barvno paleto, 23 mm goriščna razdalja objektiva pa postreže z impresivnimi širokokotnimi posnetki, ki jih v pametne telefone vgrajene kamere preprosto ne zmorejo.

Užitek ogleda slik in video posnetkov na vrhunskem zaslonu
GALAXY Camera se lahko pohvali z velikim in živobarvnim zaslonom diagonale 4,8” (12 cm). Zaslon HD Super Clear LCD zajete posnetke prikaže v visoki ločljivosti in z veliko natančnostjo. Iz pametnih telefonov je v fotoaparat preseljena tudi funkcija glasovnega upravljanja, zato lahko uporabnik fotoaparatu ukazuje kar z govorom. Podprte so predvsem pogosto uporabljane funkcije, kot so upravljanje povečave, pritiskanje sprožilca in druge. Vsa tehnologija je zapakirana v ergonomsko oblikovano ohišje minimalističnega dizajna.

Urejanje iz izboljševanje fotografij v fotoaparatu
GALAXY Camera premore bogat nabor 35 funkcij urejanja fotografij. Uporabnikom je pri urejanju v pomoč čarovnik ‘Photo Wizard’, ki poskrbi za profesionalno obdelavo fotografij. Vse funkcije izkoriščajo prednosti v fotoaparat vgrajenega štirijedrnega procesorja, ki izjemno hitro obdela fotografije, retušira obraze in uporabnikom omogoča enostavno urejanje tudi najmanjših podrobnosti na fotografiji. Urejanju video posnetkov je namenjen čarovnik ‘Movie Wizard’, ki nudi hitro rezanje ali sestavljanje video posnetkov, vse s pomočjo na dotik občutjivega zaslona.

GALAXY Camera ima vgrajen še t. i. ‘Smart Content Manager’, inovativno orodje za upravljanje vsebin na napravi, ki skrbi za pametno kreiranje map, označevanje obrazov na fotografijah in zna uporabniku celo predlagati, katere fotografije izbrisati. Kombinacija brezžične povezljivosti, operacijskega sistema Android 4.1 Jelly Bean ter internetnega dostopa naredi GALAXY Camera prav tako zmogljiv kot pametni telefon. S pomočjo prednameščenih aplikacij lahko uporabniki dostopajo do storitev Google Play ali Samsung App Store ter priljubljenih storitev. V kolikor uporabnik ni prepričan, katero aplikacijo lahko še prenese na svoj fotoaparat, mu je v pomoč funkcija ‘S Suggest’, ki prepozna aplikacije, namenjene urejanju fotografij ali pa zanimive igre za krajšanje časa med iskanjem novih motivov.

Delite svoje posnetke kjerkoli in kadarkoli
Fotoaparat premore zelo praktično funkcijo samodejnega arhiviranja posnetkov v računalniški oblak prek storitve Samsung’s AllShare. GALAXY Camera uporabnikom s pomočjo funkcije ‘Share Shot’ omogoča deljenje fotografij z drugimi uporabniki takoj, ko so posnete. Fotoaparat se zna povezati v različna družabna omrežja in storitve iz oblaka pa tudi z vrsto drugih naprav, kot sta GALAXY SIII in GALAXY Note II, ter enostavno in samodejno deliti fotografije z drugimi napravami iz družine GALAXY. Nova naprava omogoča povezovanje v mobilna omrežja 3G ali 4G, kar omogoča deljenje datotek ali brskanje po spletu od koderkoli. GALAXY Camera podpira tudi večfrekvenčna Wi-Fi omrežja in tehnologijo združevanja kanalov, s čimer dosega še višje hitrosti prenosa datotek. Vgrajen štirijedrni procesor omogoča hitro brskanje po spletu in pravo večopravilnost ter izjemno hitro obdelavo fotografij in video posnetkov brez večjega vpliva na avtonomijo baterije.

GALAXY Camera bo na voljo v dveh različicah: s povezljivostjo 3G in Wi-Fi ali v različici s 4G in Wi-Fi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki