marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
Intel Bulverde 416 MHz
Pomnilnik RAM:
64MB
Pomnilnik ROM:
128MB
Zaslon:
240 x 320 pik, 16-bitni TFT (65.536 barv)
Operacijski sistem:
Win Mobile 6.0
Priklop:
USB
Teža in dimenzije:
150 gramov
Baterija:
1200 mAh Li-Poly

zunanja povezavaTehnična specifikacija na strani proizvajalca
Za

QTEK S110 v sebi združuje ogromno pozitivnih lastnosti. Izstopa predvsem majhnost, če ga primerjamo z ostalimi modeli, ki jih poganja Microsoftov operacijski sistem Windows Mobile. Uporabnost pa zaradi tega ni nič dosti manjša, saj je zaslon še vedno dovolj velik, da ga lahko z veseljem uporabljamo za vsakodnevna opravila, predvsem za upravljanje s koledarjem, pregledovanje elektronske pošte, med drugim tudi brskanje po svetovnem spletu...

Proti

Kot slabo lastnost bi na prvem mestu omenil dokaj slabo avtonomijo baterije, sploh če dlančnik uporabljamo bolj intenzivno. Sicer se ne bi nič pritoževal, če bi bil vgrajen hitrejši procesor, ampak to že skoraj ne morem šteti kot slabo lastnost - konec koncev bi potem baterija bila še prej prazna.

Fotografije dlančnika/tablice
Fotografirano z dlančnikom/tablico
dlančniki/tablice
arhiv test
Qtek

Bratec z večjo pametjo

Qtek S110 


QTEK S110

16.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Pred dobrega pol leta smo testirali QTEK-ov model S100 in v naslovu zapisali "Majhno, a zmogljivo". Nedolgo nazaj sem postal lastnik njegovega brata z oznako QTEK S110, ki se od modela S100 razlikuje v zelo malo podrobnostih, zato bo test tudi toliko bolj okrnjen.
Najprej nisem vedel, ali naj sem kopiram besedilo takratne testirane napravice, pa sem se - glede na to, da je model S100 testiral Aleš - odločil, da vas samo napotim na ogled njegovega testa QTEKa S100, tukaj pa samo dopišem razlike med njima.

Na prvi pogled se modela razlikujeta le v barvi ohišja. Zmogljivejši model S110 je namreč temno sive barve, ki pod pravo svetlobo že skoraj spominja na vojaško olivno zeleno barvo. Model S100 pa je svetlo sive barve.

Če pa malce bolj podrobno prelistamo tehnične lastnosti, pa ugotovimo, da tudi notranjost ne skriva prav veliko izboljšav. V bistvu je edina razlika ta, da ima QTEK S110 vgrajenega 64 MB pomnilnika ROM in 128 MB SDRAM (da vam ni treba skakati na test QTEK-a S100 - ta ima 64 MB ROM in 64 MB SDRAM).

To so pa tudi vse razlike, ki jih lahko naštejem pri primerjavi teh dveh modelov.

Prodajalec/Uvoznik:
CHS d.o.o.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine:
oprema: Qtek
povezani članki
povezane novice
aktualno: Qtek