marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
Intel XScale PXA255 400 MHz
Pomnilnik RAM:
24MB
Pomnilnik ROM:
32MB
Zaslon:
240 x 320 pik, 16-bitni TFT
Operacijski sistem:
Win Mobile 2003E
Priklop:
USB
Teža in dimenzije:
205 gramov
Baterija:
1500 mAh Li-Ion
Za in proti

Torej, kaj reči za konec? Fujitsu Siemens Pocket Loox 610 je definitivno prava mala 'zverina'. Uporabniku ponuja ogromno. Navdušile so nas razširitvene možnosti ter možnosti brezžičnega povezovanja in glede tega je naprava v samem vrhu. Sploh za tako ceno. Malce nas je razočarala avtonomija baterija, a vgrajene dobrote terjajo svoj davek. Tudi zaslon bi bil po našem mnenju lahko nekoliko bolj odziven. Če potegnemo črto lahko mirno rečemo, da kdor si ga bo privoščil, ne bo ravno veliko zgrešil.

Fotografije dlančnika/tablice
dlančniki/tablice
arhiv test
Fujitsu Siemens

Žepni vseznalec

Fujitsu Siemens Pocket LOOX 610 


Fujitsu Siemens Pocket LOOX 610

20.11.2003
Objavil: Aleš Tomšič

Podjetje Fujitsu Siemens je pred kratkim predstavila nov dlančnik, in sicer Pocket Loox 610. Napravo smo imeli tudi sami priložnost preizkusiti, kolikor je bilo to mogoče, saj smo na testu imeli enega izmed prvih modelov, ki je bil še predserijski. Slednjega žal nismo prejeli v škatli iz zgoraj navedenega razloga.
V prodajnem paketu najdemo dlančnik, baterijo, povezovalno postajo oz. zibko, vse potrebne kable, navodila ter zgoščenke s programsko opremo. Fujitsu Siemens je izdelal dve različici omenjenega modela. Bistvena razlika je, da pri okrnjeni različici ni podpore za brezžično povezovanje Wi-Fi, pa tudi nekoliko manj pomnilnika je na voljo. Na testu smo imeli zmogljivejšo različico, ki bi jo lahko označili za skoraj 'vse v enem' napravo, saj premore kar nekaj dobrot. Ko smo napravo prvič dobili v roke, nas je nekoliko nekoliko neprijetno presenetila sama velikost naprave (147,5 x 78 x 18,2 milimetra, teža pa znaša 205 gramov). Na sprednji strani najdemo štiri tipke, ki vsaka zase sprožijo določeno zadevo (kontakti, koledar, domov ter meni za vklop/izklop povezovanja). Med temi štirimi tipkami se nahaja še t.i. navigacijska tipka, ki precej olajša delo in navigacijo po menijih. Na levi strani naprave se nahajajo še dve tipki, ki prav tako skrbita za premikanje gor/dol, nad njima pa je tipka za hitri dostop do menija.

Marsikdo bo prijetno presenečen nad možnostmi povezovanja. Pocket Loox 610 ima vgrajeno infrardeče oko (IR), bluetooth, podporo WLAN, na zgornji strani naprave pa najdemo razširitveno mesto za SecureDigital (SD) ter MMC pomnilniške kartice, komur pa tudi to ni dovolj, pa lahko povemo, da obstaja tudi reža za Compact Flash (CF) kartice tipa I in II. Dlančnik poganja Intelov XScale procesor pri taktu 400 Mhz, vgrajenega pa ima 64 MB ROM ter 128 RAM pomnilnika, operacijski sistem pa je Windows Mobile Pocket PC 2003. Vse omenjeno omogoča nemoteno delo z napravo. Tako lahko s pomočjo WLAN tehnologije brskamo po spletu, obenem pa brez zatikanja poslušamo glasbo. To seveda terja svoj davek pri porabi energije. Na testu se nam je baterija izpraznila po dobri uri in pol uporabe brezžičnega omrežja. Na srečo je možno dokupiti tudi močnejšo baterijo.

Novemu Looxu multimedija ne povzroča nobenih preglavic. Vgrajeni Windows Media predvajalnik zlahka predvaja tako video posnetke kot tudi glasbo v različnih formatih. Po našem mnenju za osnovno delo Windows Media predvajalnik zadošča, a bo verjetno marsikdo raje posegel po kakšnem drugem izdelku, ki omogoča več poigravanja. Zvok, ki prihaja iz zvočnika na prvi strani naprave, ni ravno za v Cankarjev dom, bo pa dovolj, da si popestrimo tistih nekaj dolgočasnih trenutkov, dlančnik pa omogoča tudi priklop slušalk.

Povezovanje z drugimi napravami poteka brez večjih težav. Infrardeča povezava ni problematična, tudi WLAN smo po dokaj hitrem postopku pričeli veselo uporabljati. Nekaj težav smo imeli pri bluetoothu. Ni nam uspelo vzpostaviti povezave z mobilnim telefonom, da bi se preko GPRS-a povezali v splet. Drugače je bluetooth deloval brez napak. Še te težave, ki smo jih imeli, so se pojavile zato, ker smo imeli predserijsko napravo, verjamemo pa, da bodo te težave odpravljene v končnih izdelkih.

Dlančnik je na test posodil Siemens d.o.o.

albumfotografije
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine:
oprema: Fujitsu Siemens
povezane novice
aktualno: Fujitsu Siemens