marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Znani skoraj vsi podatki nove galaksije S8


27.01.2017
Objavil: Dare Gliha

Samsung je od nedavnem sporočilu o vzroku napake na Note7 še izdal, da letos nove različice galaksije S8 ne bodo predstavili na Unpacked dogodku na prihajajočem mobilnem kongresu v Barceloni. Sedaj se je na spletu pojavil točen datum ter tudi praktično vse specifikacije novinca, zahvaljujoč portalu [url=http://venturebeat.com]venturebeat.com[/url].

Na ločenem dogodku, ki bo potekal 29. marca v New Yorku bo Samsung predstavil dve različici Galaxya S8, razlika pa bo v velikosti mobilnika.

Manjši model bo zgrajen okoli 5,8 palčnega zaslona, večji pa bo imel 6,2 palčni zaslon. Oba bosta ukrivljena Super AMOLED z nenavadnim razmerjem 18,5:9. Zaslon bo tudi občutljiv na pritisk, vendar le v spodnjem delu.

Manjši S8 bo imel 3000 mAh baterijo, večji pa 3500 mAh, kar je precej malo glede na uporabljeno velikost zaslona. Uporabljen čipset bo ali Snapdragon 835 ali hišni Exynos, oba pa bosta imela okoli 11 odstotno povišano zmogljivost glede na model S7, ter do 23 odstotno povišanje zmogljivosti grafičnega dela. Samsung zagotavlja, da bo energijska učinkovitost do 20 % nižja kot pri S7, tako da naj bi baterija zdržala dlje kot pri predhodniku.

Vgrajenega pomnilnika RAM ostaja 4 GB, bo pa osnovna različica že imela 64 GB pomnilnika na voljo za uporabnika, le-ta pa bo tudi razširljiv z microSD kartico. Ločljivost kamere ostaja 12 MP, tako da pričakujemo še boljšo sliko z kakšno novo optimizacijo algoritmov. Sprednja kamera bo imela 8 MP, zraven nje pa bo še optični bralnik roženice. Bralnik prstnih odtisov se seli na zadnjo stran mobilnika. Samsung ostaja zvest 3,5 mm priključku za slušalke, za polnjenje in prenos podatkov pa so vgradili USB tipa C. Ob lansiranju bo na mobilniku tekel Android Nougat, vgrajena bo še virtualna asistentka Bixby.

Ali je ta novica kredibilna bomo izvedeli dokaj kmalu, saj je planirana predstavitev oddaljena le dva meseca.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki