marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Zaključila se je 22. NT konferenca


18.05.2017
Objavil: Thomas Bergant

Med 15. in 17. majem se je v Portorožu odvila že 22. Microsoftova NT konferenca, največja in osrednja slovenska tehnološko-poslovna konferenca. V Grand Hotelu Bernardin je letos kar več kot 2.200 udeležencev prisluhnilo več kot 100 priznanim tujim in domačim strokovnjakom, tako iz tehnološkega kot poslovnega sveta.

Letošnja posebnost NT konference je bilo še močnejše prepletanje tehnoloških in poslovnih vsebin ter NTK Poslovno srečanje, ki je ponudilo zanimiv vpogled v prihodnost poslovanja številnim strokovnjakom iz gospodarstva ter vodilnim kadrom v podjetjih, ki tesno sodelujejo s tehnološkimi oddelki.

Letošnja konferenca je bila izredno uspešna, tako po številu izjemnih strokovnjakov, ki so delili svoje znanje in izkušnje, kot po širokem spektru dogajanja izven uradnih predavanj, vse od prizorišča stojnic raznih ponudnikov tehnoloških novosti in sponzorjev, pa do kultnih NTK večernih zabav, kjer je udeležence letos zabavala glasbena skupina Siddharta. Še posebej pa so organizatorji ponosni na vsakoletni porast udeležencev. »NT konferenca je skozi vsa svoja leta obstoja postala kultni tehnološko-poslovni dogodek v Sloveniji in veseli nas, da se naš trud odraža tudi v število udeležencev, ki se iz leta v leto viša. Letošnje rekordno število, več kot 2.200 obiskovalcev, nam daje še dodaten zagon in motivacijo, da smo vsako leto še boljši«, je povedala vodja Microsoftove NT konference, Lara Vodlan.
Odmeven uvod v 22. NT konferenco

V torek je kot uradni začetek konference zjutraj naznanila osrednja slovesnost, na kateri sta udeležence najprej s ščepcem tehnološkega humorja pozdravila glasbeni in komični duo Slon in Sadež. Po njunem zabavnem vložku je polno dvorano udeležencev pozdravil Robert Trnovec, generalni direktor Microsoft Slovenija. V uvodnem nagovoru je poudaril, da se Microsoft zaveda pomembnosti, da tehnologijo damo v roke posameznikov, ki lahko z njo spreminjajo svet na boljše. »Digitalna transformacija optimizira poslovne procese, opolnomoči zaposlene, spreminja produkte, storitve in poslovne modele ter omogoča nove možnosti za dostop do kupcev. Danes vseprisotni proces digitalne preobrazbe vpliva na vsa področja življenja in prav zato je treba vsem segmentom uporabnikov omogočiti dostop do tehnologij. Ne gre namreč le za tehnologijo, pač pa za vpliv, ki ga imata tehnologija in človek, ko združita moči«, je še dodal glavni mož Microsofta Slovenija.

Podobno je ob odprtju konference razmišljal tudi Miro Cerar, predsednik vlade Republike Slovenije, ki je kot častni gost prav tako pozdravil udeležence. »Pri sodobni tehnologiji se moramo zavedati, da imajo te nove tehnologije človeški obraz in jih uporabljamo za dobro, da ohranimo naš planet in da s tem vsem ostalim prinesemo boljšo kakovost življenja. Slovenska vlada si sicer prizadeva čim bolj globoko doumeti procese digitalizacije oziroma tako imenovane četrte industrijske revolucije, v to smer gre tudi njen slogan Slovenije kot zelene referenčne države v digitalni Evropi«, je povedal premier.
Simbioza posla in tehnologije

Ker se tako kot v podjetjih, tudi pri Microsoftu Slovenija zavedajo dejstva, da se tehnologija močno prepleta s poslovanjem, tudi letos ni manjkalo odličnih primerov iz prakse in uporabnih nasvetov predavateljev o aktualnih temah. Strokovnjaki so se tako na primer dotaknili tudi nadvse aktualnih tem, kot so komunikacijski boti, ki niso primerni samo za podjetja, kjer je podpora kupcem eden izmed glavnih stikov s potrošniki. Osrednja tema tehnološkega dela letošnje NT konference so bile oblačne storitve in še vedno zelo aktualne digitalne preobrazbe.

Še posebej pa je izstopalo NTK Poslovno srečanje, na katerem je med drugim svoje svoje znanje in izkušnje delil govorec Stephane Garelli, ki se že več kot 25 let posveča temi svetovne konkurenčnosti. Je tudi ustanovitelj Mednarodnega inštituta za razvoj managementa, redni profesor, član mnogih poslovnih uprav in avtor svetovnih uspešnic. Med drugim je razkril načine, kako v hitro spreminjajočem se gospodarskem okolju uspeti na mednarodnih trgih. Uspešna podjetja, pripravljena na izzive v prihodnosti, so sposobna odkrivati nove poslovne priložnosti s stalnimi inovacijami, močno razvito podjetniško kulturo in vlaganjem v zaposlene. Konkurenčnost podjetja lahko tako izboljšamo le s spremembo miselnosti, je povedal Garelli in še dodal: »Konkurenčnost podjetij je odvisna od več dejavnikov: poleg dobrega produkta so za konkurenčnost potrebni tudi dobra tehnologija in infrastruktura, dobra ekipa z ustreznimi znanji, ugodno poslovno okolje ter zmagovalna miselnost. Poleg teg je za izvršne direktorje pomembno tudi zavedanje, da njihovo delo ne obsega samo upravljanja tehničnih plati poslovanja, ampak tudi sistem vrednot znotraj podjetja

Med 106 tehničnimi predavanji, ki so jih izvedli neodvisni strokovnjaki, strokovnjaki Microsofta in partnerjev, so po svoji popularnosti še posebej izstopala predavanja na zelo aktualno temo varnosti in ukrepov zaščite: predavanje Marka Minasija – 'Sweet Sixteen, or Just Server 2012R3?', Mladena Prajdica – 'New security features in SQL Server 2016' in pa 'Security Tips from Expert who has access to a Source Code of Windows!' – predavanje Paule Januszkiewicz, ki je podala ključne informacije in delila uporabne nasvete, kako se v današnjem varnostno izpostavljenem svetu obraniti pred spletnimi napadalci in svoje podatke zaščititi pred zlorabami, je povedal David Vidmar, vodja programa NTK.
Za lažje navigiranje po programu in vseh obstranskih aktivnostih je NT konferenca letos ponudila mobilno aplikacijo, ki so jo je na različnih platformah preneslo več kot 1.300 udeležencev konference.

Že 22. NT konferenca je postregla s širokim spektrom novih znanj, kako nadgraditi poslovne procese s pomočjo tehnologije, prav tako pa je ponudila edinstveno priložnost za sklepanje novih poznanstev, druženje s poslovnimi partnerji in strokovnjaki ter odkrivanje poslovnih priložnosti.

Več informacij o NT konferenci si lahko preberete na www.ntk.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki