marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

YouTube izboljšal mobilno različico


05.02.2008
Objavil: Dare Gliha

Da bi naredili najboljše video vzdušje je potrebno omogočiti uporabnikom dostop do YouTubea kadar koli želijo in kjer koli želijo. Zadnja izboljšava YouTuba za mobilnike uporabnikom omogoča dostop do največje baze mobilnih vsebin na več kot 100 milijonov mobilnikov širom sveta.

Mobilni YouTube bo uporabnikom omogočil dostop do ogromne količine vsebin. Za delovanje potrebuje mobilnik s protokolom RTSP, zaradi pretoka pa tudi omrežje 3G. V praksi to pomeni, da lahko uporabimo praktično kateri koli mobilnik, ki omogoča UMTS. YouTube tudi sodeluje z mnogimi partnerji (med njimi Motorola, LG, Helio, Nokia,…), da bi izboljšali uporabniško izkušnjo mobilnih vsebin.

Uporabniki imajo sedaj dostop do storitev, ki se standardno uporabljajo na YouTubeu, vključujoč njihove uporabniške račune, priljubljene teme, video zapise in kanale, kot tudi možnost prenosa video vsebin naravnost z mobilnika. Mobilni uporabniki sedaj lahko tudi ocenjujejo in komentirajo video vsebine.

YouTube ponuja mobilno aplikacijo tudi preko brezplačne Java aplikacije. Trenutno je na voljo beta različica le v ZDA in Veliki Britaniji, aplikacija pa ponuja dodaten pogled na dostop do YouTubea. Trenutno ta aplikacija deluje le na mobilnikih, ki omogočajo J3ME MIDP2, med katere spadajo Sony Ericsson k800, w880, Nokia e65, n95, n73, 6110 navigator in 6120 classic.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki