marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Xiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada

Deli z ostalimi

02.12.2019
Objavil: Dare Gliha

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

Čeprav prodaja pametnih telefonov še vedno predstavlja večino prodaje v višini 4,59 milijarde dolarjev, je število prodanih mobilnikov za 7,8% nižje kot v enakem obdobju lani. Xiaomi je v tretjem četrtletju poslal 32,1 milijona pametnih telefonov, kar ga uvršča na četrto mesto v svetu.

Naprave IoT in druga potrošniška elektronika predstavljajo 2,22 milijarde dolarjev skupnega prihodka, kar je za 44,4 % več kot v enakem četrtletju lani. Pametni televizorji in prenosniki Xiaomi so prinesli dodatnih 824 milijonov dolarjev.

Globalna širitev Xiaomija je očitno obrodila sadove - prihodki v tujini za tretje četrtletje so višji za 17,2 % in predstavljajo skoraj polovico celotnega prometa v četrtletju.

Čisti dobiček podjetja je v prvih devetih mesecih leta 2019 dosegel 1,3 milijarde dolarjev, kar je 37,1 % več kot v enakem obdobju lani. Kot zanimivost naj omenimo, da je ta dobiček v višini 1,3 milijarde dolarjev višji kot celotni Xiaomijevi prihodki v preteklem letu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki