marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Vrata odpira mobilni kongres v Barceloni 2016


22.02.2016
Objavil: Dare Gliha

Danes se v Barceloni začenja največji tehnološki dogodek na evropskih tleh, mobilni kongres MWC. Čeprav je uradno odprtje vrat načrtovano za danes, pa so se vsaj za mobilni del vse večje predstavitve zgodile že včeraj.

Tako so nam na ločenih predstavitvah po različnih lokacijah Barcelone svoje novosti že pokazali vsi največji: Samsung, LG in Huawei, hkrati pa smo na nekaj dogodkih za novinarje preverili še nekaj manjših proizvajalcev in njihove novosti.

Že za čas kosila sta novosti prva predstavila LG in Huawei, oba prikladno v istem terminu. LG je predstavil težko pričakovan model G5, ki kot glavno prednost navaja dvojno kamero in modularnost. Ravno tako predstavljene dodatke (Cam Plus, Hi-Fi Plus, 360 VR headset in Rolling Robot) le priklopite na G5 in dobite nove funkcionalnosti.

Huawei stavi na računalništvo, predstavili so napravo dva v enem in sicer 12 palčno tablico MateBook, ki z dodatkov tipkovnice postane računalnik. Seveda poleg nje ne sme manjkati pisalo, kot tudi ne dock za razširitev priključkov. MateBook bo konkurenca Ipadu Pro ter Microsoftovemu Surfaceu, začetna cena pa bo od 799 € dalje za tablico ter 149 € za tipkovnico.

Zvečer se je odvij še najbolj pričakovan dogodek in predstavitev Samsungovega paradnega konja Galaxy S7 in S7 Edge. Lastnosti in oblika so znani že nekaj časa, saj jim skrivnosti ni uspelo obdržati do dne predstavitve. Tako je Galaxy S7 ponovno pridobil vodotesnost ter režo za kartico micro SD, hkrati pa je sedaj tudi razlika v velikosti in sicer je Galaxy S7 velikosti 5,1, Galaxy S7 Edge pa 5,5 palca. Samsung je predstavil tudi 360 stopinjsko kamero Gear 360, na predstavitvi pa je bil govorec tudi ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg, ki je naznanil podporo kameri na Facebooku.

Sony bo imel svojo predstavitev danes, veliko pa se pričakuje od kitajskega velikana Xiaomi, ki se letos prvič udeležuje tega kongresa. Že sedaj je precej njihovih produktov prisotnih tudi na naših tleh, čeprav uradnega prodajnega kanala nimajo. Manjše presenečenje je Microsoft, saj letos očitno ne bodo imeli večje predstavitve, ravno tako ni načrtovane tiskovne konference. Ali to pomeni začetek zatona te znamke na mobilnem trgu, oz. vsaj pri napravah, pa je zaenkrat še prehitro napovedovati. Tudi HTC letos nima tiskovne konference, ali lahko vseeno pričakujemo predstavitev One M10 še ni znano.

In kaj se letos še pričakuje? Najbolj pričakovano bo pravzaprav lansiranje oz rojstvo omrežja 5G. Žal enotnega standarda za to še ni sprejetega, zato bodo take verjetno tudi informacije iz Barcelone, saj bo vsak proizvajalec želel uveljaviti svojo rešitev.

Pričakuje se tudi eksplozija naprav za navidezno resničnost, kar smo opazili tudi že na minulem sejmu CES v Las Vegasu. Skorajda od vseh proizvajalcev se pričakuje, da bodo pokazali svojo napravo za navidezno resničnost.

O najbolj zanimivih napravah in dogajanju na sejemskem delu kongresa boste lahko na našem portalu prebrali več v naslednjih dneh.

Slike dogodka si lahko ogledate v naši galeriji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki