marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

slikaSamsung na dogodku CES 2020 napovedal dobo izkušenj
13.01.2020

Samsung Electronics je napovedal prehod v tako imenovano dobo izkušenj - dobo inovacij, ki se osredotoča na človeka in združuje strojno ter programsko opremo, ki bo omogočala prilagojene uporabniške izkušnje. Naše življenje bo tako postalo enostavnejše in prijetnejše.

slikaSe nam končno obeta iPhone SE2 oz. iPhone 9?
10.01.2020

Applov iPhone SE je bil izredno priljubljen mobilnik, o njegovem nasledniku pa se že dolgo šušlja. Zdaj je zanesljivi Steve Hemmerstoffer oz. bolje poznan kot OnLeaks objavil podobe novega iPhona 9, kot naj bi se imenoval naslednik modela SE.

članki

V 2019 prihajajo telefoni s 64 MP in 100 MP kamerami

Deli z ostalimi

18.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Judd Heape iz Qualcomma je v nedavnem intervjuju razkril, da bodo telefoni s 64MP in celo 100MP kamerami verjetno prišli že v letošnjem letu, čeprav to ni smer, kateri želijo pri podjetju slediti.

Njihovi Snapdragon produkti so v veliki večini že sedaj pripravljeni na ločljivosti do 192 MP, vendar je pri tem potrebno izklopiti nekatere funkcije kot sta ničelna zakasnitev zaklopa ter zmanjševanje šuma v več posnetkih. To v praksi pomeni, da mobilniki ne bodo zmožni posneti več slik in jih združiti v čistejšo posamezno sliko, pač pa bodo posneli le eno sliko visoke ločljivosti, kjer bodo za sliko nižje ločljivosti uporabili združevanje slikovnih pik. Trenutno 48 MP kamere združujejo štiri piksle v enega, kar prinese rezultat ločljivost 12 MP.

Ta koncept pa je v nasprotju tega, kar delajo pri Samsungu z Galaxy S10, Googlu s Pixel 3 in Applu z iPhone XS. Ti telefoni namreč uporabljajo senzorje z nižjo ločljivostjo za ustvarjanje slik z manj šuma in več detajli. Žal pa je trend v letu 2019 predvsem v povečevanju »megapik«.

Heape je na koncu še dodal, da bo Qualcommov najnovejši čipset Snapdragon 865 že imel podporo za video posnetke HDR 10.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki