marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaStoritev Huawei Track AI bo pri otrocih iskala znake poslabšanja vida
25.04.2019

Huaweijevo umetno inteligenco in pametne tehnologije bodo uporabljali v očesnih Sodeluje namreč z ustanovama IIS Aragon in DIVE Medical pri razvoju storitve Track AI, katere umetna inteligenca razvita na podlagi bogatega znanja Huaweija, bo odkrivala in diagnosticirala zgodnje znake poslabšanja vida.

slikaSamsung prestavil lansiranje Galaxya Fold
24.04.2019

Samsung je prestavil lansiranje svojega prvega prepogljivega mobilnika Galaxy Fold, ki naj bi bil po prvotnem načrtu lansiran jutri, 26. aprila. Za to potezo so se odločili, ker so prva testiranja pokazala kar nekaj nepravilnosti pri delovanju.

slikaS posodobitvijo Nokie 9 PureView postane čitalec prstnih odtisov manj varen
23.04.2019

Že od samega začetka se je Nokia 9 PureView ubadala s težavo čitalnika prstnih odtisov, ni bil tako zanesljiv, kot bi moral biti. HMD Global zato sedaj izvaja posodobitev programske opreme, s katero naj bi odpravili težavo. Nekateri uporabniki so posodobitev že namestili, vendar se je izkazalo, da popravek povzroča varnostno težavo.

slikaAmazon načrtuje lansiranje brezplačne glasbene storitve
19.04.2019

Glede na zadnje navedbe na spletu pri Amazonu pripravljajo brezplačno glasbeno storitev, s katero želijo pridobiti stranke, ki trenutno uporabljajo Spotify. Nova storitev bo zajemala manjši nabor glasbe kot plačljiva Prime in Amazon Music Unlimited.

slikaHonor bo maja predstavil serijo 20
17.04.2019

Honor je razposlal vabila za dogodek, ki bo potekal 21. maja v Londonu. Na njem bodo predstavili serijo Honor 20, samo vabilo pa je precej zanimivo, saj je bil datum napisan kot matematična enačba: 444+4x4x4+(4+4)/4+44/4.

članki

V 2019 prihajajo telefoni s 64 MP in 100 MP kamerami

Deli z ostalimi

18.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Judd Heape iz Qualcomma je v nedavnem intervjuju razkril, da bodo telefoni s 64MP in celo 100MP kamerami verjetno prišli že v letošnjem letu, čeprav to ni smer, kateri želijo pri podjetju slediti.

Njihovi Snapdragon produkti so v veliki večini že sedaj pripravljeni na ločljivosti do 192 MP, vendar je pri tem potrebno izklopiti nekatere funkcije kot sta ničelna zakasnitev zaklopa ter zmanjševanje šuma v več posnetkih. To v praksi pomeni, da mobilniki ne bodo zmožni posneti več slik in jih združiti v čistejšo posamezno sliko, pač pa bodo posneli le eno sliko visoke ločljivosti, kjer bodo za sliko nižje ločljivosti uporabili združevanje slikovnih pik. Trenutno 48 MP kamere združujejo štiri piksle v enega, kar prinese rezultat ločljivost 12 MP.

Ta koncept pa je v nasprotju tega, kar delajo pri Samsungu z Galaxy S10, Googlu s Pixel 3 in Applu z iPhone XS. Ti telefoni namreč uporabljajo senzorje z nižjo ločljivostjo za ustvarjanje slik z manj šuma in več detajli. Žal pa je trend v letu 2019 predvsem v povečevanju »megapik«.

Heape je na koncu še dodal, da bo Qualcommov najnovejši čipset Snapdragon 865 že imel podporo za video posnetke HDR 10.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki