marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

V 2019 prihajajo telefoni s 64 MP in 100 MP kamerami

Deli z ostalimi

18.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Judd Heape iz Qualcomma je v nedavnem intervjuju razkril, da bodo telefoni s 64MP in celo 100MP kamerami verjetno prišli že v letošnjem letu, čeprav to ni smer, kateri želijo pri podjetju slediti.

Njihovi Snapdragon produkti so v veliki večini že sedaj pripravljeni na ločljivosti do 192 MP, vendar je pri tem potrebno izklopiti nekatere funkcije kot sta ničelna zakasnitev zaklopa ter zmanjševanje šuma v več posnetkih. To v praksi pomeni, da mobilniki ne bodo zmožni posneti več slik in jih združiti v čistejšo posamezno sliko, pač pa bodo posneli le eno sliko visoke ločljivosti, kjer bodo za sliko nižje ločljivosti uporabili združevanje slikovnih pik. Trenutno 48 MP kamere združujejo štiri piksle v enega, kar prinese rezultat ločljivost 12 MP.

Ta koncept pa je v nasprotju tega, kar delajo pri Samsungu z Galaxy S10, Googlu s Pixel 3 in Applu z iPhone XS. Ti telefoni namreč uporabljajo senzorje z nižjo ločljivostjo za ustvarjanje slik z manj šuma in več detajli. Žal pa je trend v letu 2019 predvsem v povečevanju »megapik«.

Heape je na koncu še dodal, da bo Qualcommov najnovejši čipset Snapdragon 865 že imel podporo za video posnetke HDR 10.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki