marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Ponudniki 4G mobilnih omrežji ukinjajo 2G omrežje

Deli z ostalimi

14.02.2009
Objavil: Sašo Mlakar

Nedavno smo pisali o 4G tehnologiji, katero bo japonska vlada kmalu ponudila svojim operaterjem. Le-te pa so že najavili ukinjanje 2G omrežja. Sedaj je že nekoliko bolj razumljivo, zakaj.

Vodilni operater na japonskem trgu, NTT DoCoMo je najavil, da bodo počasi ukinili 2G standard mobilne telefonije (pri nas poznan kot GSM) in bodo vse svoje uporabnike prestavili na 3G omrežje (pri nas UMTS, HSDPA) ali domnevno, 4G omrežje.

DoCoMo ima 54 milijonov naročnikov, od katerih jih je kar 88 odstotkov na 3G (na Japonskem FOMA) omrežju, tako da ne bodo imeli veliko problemov s prenosom ostalih naročnikov z 2G (na Japonskem PDC) omrežja do ukinitve leta 2012.

Družba DoCoMo je pričela 3G storitve nuditi proti koncu leta 2001, ko so uporabnikom ponudili majhno število mobilnih aparatov, ki so ponujali slabo pokritost ter veliko porabo energije. Kakorkoli, DoCoMo ter ostali japonski operaterji so kmalu napredovali, tako da je 3G povsem navaden standard na Japonskem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki