marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Ponudniki 4G mobilnih omrežji ukinjajo 2G omrežje

Deli z ostalimi

14.02.2009
Objavil: Sašo Mlakar

Nedavno smo pisali o 4G tehnologiji, katero bo japonska vlada kmalu ponudila svojim operaterjem. Le-te pa so že najavili ukinjanje 2G omrežja. Sedaj je že nekoliko bolj razumljivo, zakaj.

Vodilni operater na japonskem trgu, NTT DoCoMo je najavil, da bodo počasi ukinili 2G standard mobilne telefonije (pri nas poznan kot GSM) in bodo vse svoje uporabnike prestavili na 3G omrežje (pri nas UMTS, HSDPA) ali domnevno, 4G omrežje.

DoCoMo ima 54 milijonov naročnikov, od katerih jih je kar 88 odstotkov na 3G (na Japonskem FOMA) omrežju, tako da ne bodo imeli veliko problemov s prenosom ostalih naročnikov z 2G (na Japonskem PDC) omrežja do ukinitve leta 2012.

Družba DoCoMo je pričela 3G storitve nuditi proti koncu leta 2001, ko so uporabnikom ponudili majhno število mobilnih aparatov, ki so ponujali slabo pokritost ter veliko porabo energije. Kakorkoli, DoCoMo ter ostali japonski operaterji so kmalu napredovali, tako da je 3G povsem navaden standard na Japonskem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki