marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Komercialni trojanec vohlja po mobilnikih

Deli z ostalimi

12.04.2006
Objavil: Aljoša Cankar

Podjetje, ki se ukvarja s protivirusno zaščito, je javnost obvestilo o obstoju programa, zasnovanega za lovljenje nezvestih partnerjev in partnerk, ki uporabljajo mobilnike s Symbian operacijskim sistemom.

F-Secure poroča, da trojanec Flexispy.A beleži podatke o žrtvinih telefonskih klicih in kratkih sporočilih, zbrane podatke pa pošilja na oddaljeni strežnik.

Na njihovi spletni strani je med drugim zabeleženo tudi, da "zanimivost predstavlja dejstvo, da je Flexispy.A trojanec spisan v komercialne namene. Podjetje, ki ga trži, celo zatrjuje, da sploh ne gre za trojanskega konja."

Program je namreč tržen kot priročno orodje za lov na nezveste partnerje, na uporabnikov mobilni telefon pa se namesti brez kakršnegakoli opozorila, torej brez vednosti uporabnika.

Pri F-Secure so izrazili zaskrbljenost zaradi praktično neomejenih možnosti zlorab, med drugim tudi s pošiljanjem na nezaščitene telefone prek bluetooth (modrozobne) povezave. Neprevidnih uporabnikov, ki bi tovrstne pošiljke brez pomislekov sprejeli, se tako ali tako kar tare. Poleg vsega tudi opozarjajo, da je uporaba dotičnega programa v večini držav po svetu nelegalna. Na strani, ki program ponuja, so omenjena dejstva tudi navedena, breme pa avtorji elegantno prelagajo na ramena uporabnika.

Prevod izjave, ki je zabeležena na strani flexispy.com: "Uporaba nadzornih sredstev, prestreznikov in/ali snemanje telefonskih pogovorov brez vednosti vseh udeleženih strani je morebiti v državi, v kateri se nahajate, nelegalno. Pred nakupom in/ali uporabo kateregakoli izmed naših orodij preučite lokalno veljavne zakone."

"Spoštovanje vseh lokalno veljavnih zakonov je dolžnost uporabnikov FlexiSpyja."

S prenosom in namestitvijo se uporabniki strinjajo, da programa ne bodo uporabljali v nečedne namene. Program se namesti kot standardni SIS paket in po namestitvi uporablja ime "phones", dodatnih podatkov pa uporabniku ne posreduje. Pritaji se v kotiček mobilnikovega pomnilnika, datoteke, ki so del programa, pa se zaklenejo, tako da se jih ne da odstraniti.

Do skrivnega uporabniškega vmesnika se lahko pride z vnosom posebne kode, ki je znana zgolj osebi, ki je program namestila na telefon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki