marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

slikaSamsung na dogodku CES 2020 napovedal dobo izkušenj
13.01.2020

Samsung Electronics je napovedal prehod v tako imenovano dobo izkušenj - dobo inovacij, ki se osredotoča na človeka in združuje strojno ter programsko opremo, ki bo omogočala prilagojene uporabniške izkušnje. Naše življenje bo tako postalo enostavnejše in prijetnejše.

članki

Komercialni trojanec vohlja po mobilnikih

Deli z ostalimi

12.04.2006
Objavil: Aljoša Cankar

Podjetje, ki se ukvarja s protivirusno zaščito, je javnost obvestilo o obstoju programa, zasnovanega za lovljenje nezvestih partnerjev in partnerk, ki uporabljajo mobilnike s Symbian operacijskim sistemom.

F-Secure poroča, da trojanec Flexispy.A beleži podatke o žrtvinih telefonskih klicih in kratkih sporočilih, zbrane podatke pa pošilja na oddaljeni strežnik.

Na njihovi spletni strani je med drugim zabeleženo tudi, da "zanimivost predstavlja dejstvo, da je Flexispy.A trojanec spisan v komercialne namene. Podjetje, ki ga trži, celo zatrjuje, da sploh ne gre za trojanskega konja."

Program je namreč tržen kot priročno orodje za lov na nezveste partnerje, na uporabnikov mobilni telefon pa se namesti brez kakršnegakoli opozorila, torej brez vednosti uporabnika.

Pri F-Secure so izrazili zaskrbljenost zaradi praktično neomejenih možnosti zlorab, med drugim tudi s pošiljanjem na nezaščitene telefone prek bluetooth (modrozobne) povezave. Neprevidnih uporabnikov, ki bi tovrstne pošiljke brez pomislekov sprejeli, se tako ali tako kar tare. Poleg vsega tudi opozarjajo, da je uporaba dotičnega programa v večini držav po svetu nelegalna. Na strani, ki program ponuja, so omenjena dejstva tudi navedena, breme pa avtorji elegantno prelagajo na ramena uporabnika.

Prevod izjave, ki je zabeležena na strani flexispy.com: "Uporaba nadzornih sredstev, prestreznikov in/ali snemanje telefonskih pogovorov brez vednosti vseh udeleženih strani je morebiti v državi, v kateri se nahajate, nelegalno. Pred nakupom in/ali uporabo kateregakoli izmed naših orodij preučite lokalno veljavne zakone."

"Spoštovanje vseh lokalno veljavnih zakonov je dolžnost uporabnikov FlexiSpyja."

S prenosom in namestitvijo se uporabniki strinjajo, da programa ne bodo uporabljali v nečedne namene. Program se namesti kot standardni SIS paket in po namestitvi uporablja ime "phones", dodatnih podatkov pa uporabniku ne posreduje. Pritaji se v kotiček mobilnikovega pomnilnika, datoteke, ki so del programa, pa se zaklenejo, tako da se jih ne da odstraniti.

Do skrivnega uporabniškega vmesnika se lahko pride z vnosom posebne kode, ki je znana zgolj osebi, ki je program namestila na telefon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki