marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Telemach gradi mobilno omrežje prihodnosti

Deli z ostalimi
Telemach

21.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Telemach, vodilni kabelski operater v Sloveniji, takoj po nakupu mobilnega operaterja Tušmobil pričenja s temeljito posodobitvijo obstoječega Tušmobilovega omrežja in izgradnjo novega Telemachovega mobilnega omrežja LTE. Po končani posodobitvi in nadgradnji omrežja bo do konca avgusta pokritost 3G omrežja dosegla 99 %, pokritost LTE omrežja pa do konca leta preko 75 % prebivalstva Slovenije.

LTE (»Long Term Evolution«) pomeni popolnoma novo uporabniško izkušnjo, saj prinaša visoke internetne hitrosti. Telemach je za dobavitelja opreme za izgradnjo omrežja izbral podjetje Huawei, enega največjih svetovnih proizvajalcev telekomunikacijske opreme.

Telemach bo z nadgradnjo obstoječega mobilnega omrežja 3G in izgradnjo novega LTE omrežja četrte generacije povečal pokritost mobilnega signala, s tem pa uporabnikom omogočil še kakovostnejše komunikacije med seboj. Mobilno omrežje nove generacije 4G (LTE) predstavlja najsodobnejšo tehnologijo prenosa podatkov in izjemno hiter dostop do multimedijskih vsebin na spletu. Z inovativnim in tehnološko naprednim znanjem, ki ga poseduje Huawei, bodo pri Telemachu zagotovili dovršeno nadgradnjo in prinesli najboljše rešitve za uporabnike. Tudi v bodoče Telemach načrtuje nadaljnje nadgradnje mobilnega omrežja, izgradnjo novih baznih postaj z namenom zagotavljanja najsodobnejših storitev na področju mobilnih telekomunikacij.

V maju bodo z nadgradnjo 3G omrežja pričeli na Primorskem, v juniju nadaljevali na Gorenjskem, v Osrednji Sloveniji in Zasavskem, v juliju nadgradili omrežje v Jugovzhodni in Spodnjeposavski Sloveniji ter na Savinjskem, Koroškem in Podravskem, predvidoma konec avgusta pa z modernizacijo omrežja zaključili v Mariboru, na Podravskem in v Pomurju.

Med nadgradnjo omrežja bo na posameznih področjih prihajalo do kratkotrajnih motenj pri uporabi mobilnih storitev, za kar se uporabnikom opravičujejo in prosijo za razumevanje. Telemach bo o nadgradnji in posodobitvi omrežja uporabnike obveščal preko številnih radijskih postaj, sveže informacije pa bodo uporabniki ves čas lahko našli na spletnih straneh: www.telemach.si in www.tusmobil.si ter Facebook profilih Telemach in Tušmobil. Za vsako regijo bo naveden datum in ura nadgradnje ter prenove omrežja.

Poleg tega bo Telemach vsem Telemachovim in Tušmobilovim mobilnim uporabnikom, ki živijo na lokalnih območjih, kjer bodo v določenem času nadgrajevali omrežje, poslal SMS-sporočilo z informacijami o nadgradnji omrežja in časovnih terminih. Z namenom nemotene komunikacije uporabnikov Tušmobila tudi med nadgradnjo omrežja bodo uporabniki v času del na posameznih področjih lahko brezplačno uporabljali storitev nacionalnega gostovanja. Zato uporabnikom svetujejo, da imajo v svojih mobilnih telefonih nastavljeno samodejno izbiro omrežja. Opozarjajo pa še, da lahko mobilni telefon uporabnikom, ki živijo v obmejnem pasu, preklopi na tujega operaterja, v kolikor imajo nastavljeno samodejno izbiro operaterja.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki