marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Telemach gradi mobilno omrežje prihodnosti


21.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Telemach, vodilni kabelski operater v Sloveniji, takoj po nakupu mobilnega operaterja Tušmobil pričenja s temeljito posodobitvijo obstoječega Tušmobilovega omrežja in izgradnjo novega Telemachovega mobilnega omrežja LTE. Po končani posodobitvi in nadgradnji omrežja bo do konca avgusta pokritost 3G omrežja dosegla 99 %, pokritost LTE omrežja pa do konca leta preko 75 % prebivalstva Slovenije.

LTE (»Long Term Evolution«) pomeni popolnoma novo uporabniško izkušnjo, saj prinaša visoke internetne hitrosti. Telemach je za dobavitelja opreme za izgradnjo omrežja izbral podjetje Huawei, enega največjih svetovnih proizvajalcev telekomunikacijske opreme.

Telemach bo z nadgradnjo obstoječega mobilnega omrežja 3G in izgradnjo novega LTE omrežja četrte generacije povečal pokritost mobilnega signala, s tem pa uporabnikom omogočil še kakovostnejše komunikacije med seboj. Mobilno omrežje nove generacije 4G (LTE) predstavlja najsodobnejšo tehnologijo prenosa podatkov in izjemno hiter dostop do multimedijskih vsebin na spletu. Z inovativnim in tehnološko naprednim znanjem, ki ga poseduje Huawei, bodo pri Telemachu zagotovili dovršeno nadgradnjo in prinesli najboljše rešitve za uporabnike. Tudi v bodoče Telemach načrtuje nadaljnje nadgradnje mobilnega omrežja, izgradnjo novih baznih postaj z namenom zagotavljanja najsodobnejših storitev na področju mobilnih telekomunikacij.

V maju bodo z nadgradnjo 3G omrežja pričeli na Primorskem, v juniju nadaljevali na Gorenjskem, v Osrednji Sloveniji in Zasavskem, v juliju nadgradili omrežje v Jugovzhodni in Spodnjeposavski Sloveniji ter na Savinjskem, Koroškem in Podravskem, predvidoma konec avgusta pa z modernizacijo omrežja zaključili v Mariboru, na Podravskem in v Pomurju.

Med nadgradnjo omrežja bo na posameznih področjih prihajalo do kratkotrajnih motenj pri uporabi mobilnih storitev, za kar se uporabnikom opravičujejo in prosijo za razumevanje. Telemach bo o nadgradnji in posodobitvi omrežja uporabnike obveščal preko številnih radijskih postaj, sveže informacije pa bodo uporabniki ves čas lahko našli na spletnih straneh: www.telemach.si in www.tusmobil.si ter Facebook profilih Telemach in Tušmobil. Za vsako regijo bo naveden datum in ura nadgradnje ter prenove omrežja.

Poleg tega bo Telemach vsem Telemachovim in Tušmobilovim mobilnim uporabnikom, ki živijo na lokalnih območjih, kjer bodo v določenem času nadgrajevali omrežje, poslal SMS-sporočilo z informacijami o nadgradnji omrežja in časovnih terminih. Z namenom nemotene komunikacije uporabnikov Tušmobila tudi med nadgradnjo omrežja bodo uporabniki v času del na posameznih področjih lahko brezplačno uporabljali storitev nacionalnega gostovanja. Zato uporabnikom svetujejo, da imajo v svojih mobilnih telefonih nastavljeno samodejno izbiro omrežja. Opozarjajo pa še, da lahko mobilni telefon uporabnikom, ki živijo v obmejnem pasu, preklopi na tujega operaterja, v kolikor imajo nastavljeno samodejno izbiro operaterja.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki