marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Telekom Slovenije ponuja cenejše opcije za gostovanje v EU in na Balkanu

Deli z ostalimi
Telekom

12.06.2014
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije od danes dalje svojim naročnikom zagotavlja še bolj brezskrbno uporabo mobilnih storitev tudi v tujini. Telekom Slovenije kot prvi slovenski operater uporabnikom ponuja paket Mobitel EU neomejeni, ki poleg neomejenih klicev in sporočil SMS/MMS ter 3 GB prenosa podatkov v Sloveniji vključuje tudi zelo ugodno gostovanje v državah EU.

Naročniki paketa Mobitel EU neomejeni tako v državah EU za neomejeno uporabo mobilnih storitev nikoli ne bodo plačali več kot 2,90 evra na dan, če bodo porabili manj, pa bodo plačali le dejansko porabo. Hkrati Telekom Slovenije odslej ponuja tudi 3- in 7-dnevne opcije za gostovanje v državah EU in Balkana, od 1. julija do 30. septembra pa bo svojim uporabnikom omogočil uporabo mobilnega interneta v omrežju operaterja Hrvatski Telekom za 10,90 evra mesečno.

Paket Mobitel EU neomejeni
Telekom Slovenije je uporabnikom mobilnih storitev ponudil popolnoma novi naročniški paket Mobitel EU neomejeni, ki za 23 evrov mesečno omogoča neomejene pogovore in neomejena sporočila SMS/MMS v vsa slovenska omrežja, 3 GB prenosa podatkov v domačem omrežju in internetno multimedijsko shrambo s 5 GB prostora, ob tem pa tudi brezskrbno uporabo mobilnih storitev v državah EU. Naročniki paketa Mobitel EU neomejeni tako za neomejeno uporabo mobilnih storitev v državah EU nikoli ne bodo plačali več kot 2,90 evra na dan. V kolikor bo naročnik v tujini poslal le nekaj sporočil SMS ali opravil krajši klic ali prenos podatkov, vrednost opravljenih storitev po ceniku pa ne bo dosegla 2,90 evra, bo plačal le opravljene storitve. Pri prenosu podatkov velja princip pravične uporabe, ki stopi v veljavo pri doseženem 1GB prenesenih podatkov dnevno, po tem se hitrost prenosa za tisti dan omeji na 64 kb/s.

Ugodnost velja pri gostovanju v državah EU, ki poleg 28 članic EU, mednje seveda sodi tudi Hrvaška, vključujejo še Liechtenstein, Norveško in Islandijo. Naročniško razmerje za paket Mobitel EU neomejeni lahko uporabniki sklenejo v promocijskem obdobju od 12. 6. do 31. 8. 2014, paket pa nato velja do preklica. Paket je namenjen tako zasebnim kot poslovnim uporabnikom.

3- in 7-dnevni zakup mobilnih storitev EU in BALKAN
Naročniki mobilnih paketov Telekoma Slovenije si lahko stroške gostovanja znižajo s 3- in 7-dnevnimi zakupi mobilnih storitev v državah EU ali Balkana. 3-dnevni zakup mobilnih storitev EU ali Balkan v višini 5,90 evra omogoča 1.000 enot klicev ali sporočil SMS in 500 MB prenosa podatkov, 7-dnevni zakup mobilnih storitev EU ali Balkan v višini 9,90 evra pa 1.000 enot klicev ali sporočil SMS in 1 GB prenosa podatkov.

Naročniki storitev vklopijo prek sporočila SMS, ki ga pošljejo na številko 1918, vanj pa vpišejo ključno besedo: EU 3DNI, EU 7DNI, BALKAN 3DNI ali BALKAN 7DNI. Zakup velja od trenutka vklopa dalje, dan pred iztekom in ob samem izteku pa uporabnik prejme sporočilo SMS. Možen je večkratni zaporedni zakup opcij.

Ena enota storitve je enaka eni minuti dohodnega/odhodnega klica ali enemu poslanemu/prejetemu sporočilu SMS; po doseženi količini prenesenih podatkov se hitrost prenosa omeji na 64 kb/s.

Zakup mobilnih storitev za EU velja med gostovanjem v omrežjih vseh operaterjev v 28 državah EU ter v Liechtensteinu, na Norveškem in Islandiji, medtem ko zakup Balkan velja pri izbranih operaterjih v Srbiji (v omrežju operaterja Telekom Srbija in Telenor), Črni gori (v omrežju operaterja M:tel in Telenor), Makedoniji (v omrežju operaterja One), na Kosovu (v omrežju operaterja Ipko) in Hrvaškem (v omrežju operaterja Hrvatski Telekom).

Neomejen mobilni internet v omrežju operaterja Hrvatski Telekom
Telekom Slovenije svojim uporabnikom za 10,90 evra mesečno med 1. 7. in 30. 9. omogoča neomejen prenos podatkov v mobilnem omrežju operaterja Hrvatski Telekom (omrežje z imenom HR-CRONET ali T-Mobile HR). Princip pravične uporabe stopi v veljavo pri doseženem 1 GB prenesenih podatkov, po tem se hitrost prenosa omeji na 64 kb/s.

Naročniki lahko storitev vključijo tako, da pošljejo SMS z vsebino HT internet na številko 1918, izklopijo pa tako, da na številko 1918 pošljejo SMS z vsebino HT internet NE. Poslani SMS se obračuna po veljavnem ceniku. Storitev se obračuna za celotno obračunsko obdobje ne glede na datum vklopa ali izklopa storitve. Po vklopu je storitev aktivna vse do preklica (avtomatično se podaljša v naslednje obračunsko obdobje), vendar najdlje do 30. septembra letos.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki