marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih ustvarila rekorden čisti dobiček, v tretjem četrtletju pa tudi višji EBITDA in čiste prihodke od prodaje kot v enakem obdobju lani


29.10.2015
Objavil: Thomas Bergant

Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 70,6 milijona evrov čistega poslovnega izida, kar je za 33 milijonov evrov več od doseženega v enakem obdobju lani.

Ob tem je Skupina Telekom Slovenije dosegla 160,2 milijona evrov EBITDA, ustvarjeni EBITDA v tretjem četrtletju letošnjega leta pa je, ob izločitvi učinkov družb Gibtelecom in One, za 16 odstotkov višji kot v enakem obdobju lanskega leta. Prav tako je Skupina Telekom Slovenije v tretjem četrtletju, ob izločitvi učinkov Gibtelecoma in družbe One na poslovanje Skupine Telekom Slovenije, ustvarila za 2 odstotka višje čiste prihodke od prodaje kot v enakem obdobju lani.

V primerjavi z zaključkom leta 2014 je Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih letošnjega leta izboljšala tudi delež EBITDA v čistih prihodkih od prodaje, ki znaša 29,2 odstotka.

Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih ustvarila 549,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, pri tem pa pomembno povečuje prihodke na področju IKT storitev, ki so se, v primerjavi z enakim obdobjem lani, povečali za 85 odstotkov. Doseženi čisti prihodki od prodaje v devetih mesecih letošnjega leta sicer niso neposredno primerljivi z enakim obdobjem lanskega leta, saj so prihodki makedonske družbe One vključeni le za sedem mesecev letošnjega leta. Poslovni prihodki Skupine Telekom Slovenije v devetih mesecih skupaj znašajo 559,7 milijona evrov.

V Skupini Telekom Slovenije, v primerjavi z letom 2014, beležijo tudi rast števila uporabnikov. Število mobilnih uporabnikov je večje za en odstotek, število TV-priključkov za 4,3-odstotka, število fiksnih širokopasovnih priključkov pa za 3,6-odstotka. Zaradi primerljivosti podatkov so iz primerjave izvzeti priključki makedonske družbe One, ki se je združila z družbo Vip.

»Doseženi rezultati Skupine Telekom Slovenije dokazujejo, da zastavljeno strategijo uspešno uresničujemo. Intenzivno vlagamo v razvoj in tako uporabnikom zagotavljamo najsodobnejše telekomunikacijske storitve v prvem omrežju v Sloveniji, povečujemo prihodke na področju IKT storitev, uresničujemo zastavljeni kadrovski plan, hkrati pa s konsolidacijo na trgih, na katerih smo prisotni, krepimo svoj tržni položaj. Ključna konkurenčna prednost Skupine Telekom Slovenije je in bo tudi v prihodnje vrhunska kakovost celovitih telekomunikacijskih storitev, v strateškem poslovnem načrtu, ki ga pripravljamo za obdobje do leta 2020, pa bomo opredelili smeri nadaljnjega razvoja,« pravi mag. Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki