marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Svetovna prodaja mobilnikov je padla za 10 dostotkov v zadnjem četrtletju

Deli z ostalimi

11.02.2009
Objavil: Aleš Poljak

Strategy Analytics, neodvisno analitično podjetje poroča, da je prodaja mobilnih aparatov v zadnjem četrtletju padla za 10 odstotkov. Skupno je bilo prodanih ''le'' 295 milijonov kosov.

Majhna prodaja je zaradi krčenja zalog v prodajalnah in ker se potrošniki po večini odločajo, da bodo nov mobilni kupili kasneje. Je tako gospodarska rast v mobilni industriji na najnižji točki po letu 2001.

Direktor podjetja Stratgey analitics Neil Mawston je izjavil, da so trije od petih največjih proizvajalcev mobilnih aparatov zabeležili negativno gospodarsko rast v zadnjem četrtletju leta 2008. Motorolina prodaja je padla 54 odstotkov, Sony Ericssonova 21 odstotkov in Nokiina za 15 odstotkov. Še najbolje je šlo Samsungu, čeprav so imeli negativno bilanco v zadnjem četrtletju.
Tudi prodaja Applovih iPhonov je bila manjša, kot je bilo za pričakovati, saj so se njihove delnice občutno podražile po objavi dobrih rezultatov prodaje v zadnjem četrtletju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki