marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Honorjevo sramežljivo spogledovanje s kongresom


08.03.2017
Objavil: Dare Gliha

Čeprav se je na nedavno minulem mobilnem kongresu v Barceloni pri Huaweiju vse vrtelo okoli predstavitve zastavonoše P10 in P10 Plus pa so na razstavnem prostoru razstavljali tudi nekaj izdelkov svoje hišne znamke Honor.

Honor so pri Huaweiju predstavili pred približno dvemi leti in pol, namenjen pa je predvsem mladim in pogumnim, kar nakazuje že njihov slogan za pogumne. Čeprav uradno znamke ni bilo med razstavljalci, pa so se pri matični hiši odločili, da nekaj mobilnikov prikažejo tudi na svojem razstavnem prostoru.

Tako smo lahko videli tri modele in nekaj dodatne opreme. Med tremi mobilniki so bili taki, ki jih pri nas še nismo videli ter tudi stari znanec Honor 8, ki je bil na našem tržišču precej dobro sprejet.

Zanimiv je bil model Honor Magic. Le-ta namreč precej izstopa iz običajne palete androidnih mobilnikov, saj na njem ni tekel standardni EMUI podjetja Huawei, pač pa so se odločili uporabniški vmesnik precej približati jabolčnim kupcem. Že ob prvem stiku se namreč zdi, da imamo v roki izdelek kalifornijskega podjetja, in ne androidne različice. Ob predstavitvenih modelih so zapisali, da gre za futirističen izdelek, ki uporablja geste za upravljanje ter omogoča hitro magično polnjenje. Izdelek je sicer izredno stilsko oblikovan, sprednje steklo je zaobljeno, zaslon je velikosti 5,09 palca, poganja pa ga identičen procesor kot ga najdemo v Honor 8, to je hišni Kirin 950. Za razliko od modela 8 pa je zaslon tu AMOLED. Žal za naše tržišče ni predviden (namenjen je le za kitajsko tržišče), čeprav sem mnenja, da bi našel kar nekaj kupcev, predvsem tistih, ki se spogledujejo, da bi prestopili v nasprotni tabor.

Precej pozornosti je pritegnil še zadnji Honorjev mobilnik, ki so ga predstavljali in sicer gre za model Honor 6x. Tega zaenkrat še ni na našem tržišču, bi pa znal biti precej uspešen, saj gre za neko kombinacijo zmogljivosti z ugodno cenovno politiko. Mobilnik srednjega razreda je zgrajen okoli 5,5 palčnega IPS zaslona, poganja ga procesor Kirin 655, za hitro delovanje pa so vgradili ali 3 ali 4 GB pomnilnika, odvisno od različice. Prednosti. Na katere stavijo so še dvojna kamera ločljivosti 12 MP, večja baterija z dobrim izkoristkom ter senzor prstnih odtisov različice 3.0, ki mobilnik odklene v zgolj 0,3s. Če deluje vsaj približno tako dobro, kot paradnem modelu P10, potem se nad delovanjem ne bomo pritoževali. Da ne gre za najdražji mobilnik nakazuje še dejstvo, da so nanj namestili EMUI različice 4,1, njihova najnovejša različica pa je 5.0.

Čeprav so za potrebe znamke Honor pri Huaweiju podpisali ambasadorje iz sveta znanih in slavnih, pa vsaj na mobilni kongres niso povabili nikogar izmed njih. Tako se je pri razstavnem prostoru na vsakem izmed treh predstavljenih mobilnikov sprehajala zgolj ena oseba, ki je skrbela, da obiskovalci niso preveč »razmetali« razstavnega prostora. Tudi drugače znamke Honor niso posebej izpostavljali, saj razen imena mobilnika pri razstavljeni mizi ni bilo na celotnem Huaweijevem razstavnem prostoru njihovega logotipa.

Zame je to kar malo presenetljivo, saj so precej pompozno naznanili nastanek te nove, mladostniške blagovne znamke. Mogoče pa so to pot le »tipali« teren in odzive obiskovalcev in kaj večjega hranijo za prihodnje leto. Lahko pa da je to le posledica tega, da za znamko Honor niso imeli predstavljenega novega mobilnika ter so vse sile usmerili v paradna P10 in P10 Plus.

Dodatna informacija

S strani Huawei Slovenija smo pridobili informacijo, da se Honor 6x pričakuje v Sloveniji v maju, v tem tednu pa se pričenja še prodaja cenejše različice Honorja 8, modela Honor 8 Lite.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki