marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Spletna storitev SamsungDive za pomoč v primeru izgubljenega telefona

Deli z ostalimi

20.07.2011
Objavil: Dare Gliha

SamsungDive je spletna platforma, ki ponuja pet različnih funkcij, s pomočjo katerih si lahko pomagate pri iskanju svojega telefona. Lahko pokličete nanj, ga blokirate, ali pa iz njega izbrišete osebne podatke. Če ste telefon zgolj založili nekje v stanovanju, lahko sprožite najglasnejše možno zvonjenje.

V primeru, da ste telefon izgubili ali vam je bil ukraden, je zadeva nekoliko bolj zapletena, a tudi v tem primeru vam lahko storitev SamsungDive priskoči na pomoč pri omejevanju škode. Telefon lahko locirate na zemljevidu ali celo locirate njegovo natančno pozicijo. Poleg tega je najditelju možno poslati tudi SMS sporočilo. Če je najditelj zamenjal SIM kartico v telefonu, boste o tem obveščeni preko spletnega sistema. Poleg tega lahko spremljate klicne protokole, omejite klice ali nenazadnje izbrišete vse osebne podatke ter blokirate telefon, če menite, da ga ne boste mogli najti in dobiti nazaj.

Funkcijo lociranja pa je mogoče uporabiti še na en način, ki ga bodo cenili predvsem starši. Ob kliku na funkcijo »začni z lociranjem« si lahko ogledajo, kje se je mobilnik nahajal v zadnjih 12 urah, v 15-minutnih intervalih. Tako bodo vedeli, kje se nahaja njihov otrok.

Storitev je trenutno na voljo le za Samsung Galaxy S II. Uporaba storitve je preprosta, najprej ustvarite račun na strani SamsungDive, nato sledi sinhronizacija z mobilnikom preko menijske izbire »Računi in sinhronizacija«.

Pregled funkcij SamsungDive:

• Blokiranje mobilnega telefona (na menjavo kartice SIM opozori sporočilo SMS, poslano na predhodno določeno številko)
• Klic na (izgubljeni ali založeni) mobilni telefon
• Klicni protokoli
• Brisanje osebnih podatkov
• Lociranje mobilnega telefona

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki