marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Špica in Motorola predstavili inovativne integrirane rešitve za podporo poslovanju


21.06.2007
Objavil: Thomas Bergant

Špica International je v sodelovanju s podjetjem Motorola pripravila poslovno konferenco z naslovom Svetovni trendi v mobilnem računalništvu. Predstavniki obeh podjetij so na prvem tovrstnem dogodku predstavili novosti in rešitve ...

... s področja mobilnega računalništva, spregovorili o edinstvenem medsebojnem sodelovanju ter o strategiji razvoja Motorole v prihodnosti.

Na konferenci je bil slovenski strokovni javnosti prvič predstavljen napredni ročni terminal MC35, ki združuje funkcionalnosti telefona, dlančnika in naprave GPS ter učinkovito zapolnjuje vrzel med terminali za profesionalno rabo in napravami za široko potrošnjo.

Od strateške združitve podjetij Symbol Technologies in Motorola, s katero je ameriški telekomunikacijski velikan postal 100-odstotni lastnik vodilnega ponudnika opreme in rešitev za mobilno računalništvo, je minilo že pol leta. Prvi nadvse pozitivni sinergijski učinki združitve se že kažejo pri novih napravah, ki zagotavljajo uporabnikom prijaznejšo izkušnjo, predstavljajo pa tudi odlično izhodišče za nove, različnim aplikacijam prilagojene rešitve.

»Z združitvijo naših dopolnjujočih tehnologij, poznavanja industrije, prodajnih kanalov in nabora strank se Motorolin oddelek za poslovno mobilnost uveljavlja kot vodilni globalni ponudnik tehnologij za poslovne uporabnike znotraj podjetij in izven njih,« je dejal Andy McBain, višji produktni vodja v Motoroli.

Symbol predstavlja jedro Motorolinega oddelka za poslovno mobilno računalništvo, omogoča pa mu, da svoje inovativne naprave in tehnologije ponuja tudi poslovnim uporabnikom, ki potrebujejo dostop do poslovno kritičnih informacij kadarkoli in od koderkoli. Skupaj gradita strategije za vse večje potrebe mobilne delovne sile, Motorola pa svojo vodilno vlogo na trgu potrjuje s celovitimi izdelki in storitvami, podkrepljenimi z rešitvami za specifične aplikacije, ki jih razvija njihova obsežna partnerska mreža.

Špica v vlogi vodilnega sistemskega integratorja za področje mobilnega računalništva razvija rešitve za logistiko, mobilno prodajo, trgovino, proizvodnjo in druge panoge, sodelovanje z Motorolo pa ji omogoča dopolnitev ponudbe z naprednimi visokozmogljivimi rešitvami, prilagojenimi potrebam sodobnih podjetij. Špica je svoje dolgoletno uspešno sodelovanje s Symbolom nadgradila z Motorolinim znanjem na področju potrošniške elektronike, ki se vse bolj uveljavlja tudi v industrijskih aplikacijah. Primer napredne rešitve je nov Motorolin terminal MC35, ki ga Špica uvaja v mobilno prodajo, mobilne servisne storitve in zajem podatkov na terenu. Tehnologija GPS pa jim omogoča ponudbo rešitev za optimizacijo sledenja v sistemu Frontman, s katerimi podjetja učinkoviteje nadzirajo stroške transporta.

»V Špici stalno spremljamo najsodobnejše trende in tehnologije, ki nam omogočajo ponudbo naprednih integriranih rešitev, ki so že v uporabi na slovenskem trgu. Naprave, kakršna je MC35 nam poleg apliciranja obstoječih rešitev omogočajo odkrivanje novih možnosti uporabe mobilnega računalništva v industriji,« je povedal Andrej Planina, direktor divizije za mobilno računalništvo v Špici. »Symbolova in sedaj Motorolina strokovnost, izkušnje in izdelki so pri tem ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnih, učinkovitih in uporabnikom prijaznih rešitev.«

MC35 je ročni terminal, ki združuje mobilno telefonijo in podatkovne komunikacije, digitalni fotoaparat, čitalec črtne kode, osebni računalnik ter organizator v eni sami, robustni napravi. Zaradi trpežnega ohišja je njegova življenjska doba občutno daljša kot pri običajnih telefonih in dlančnikih za potrošnike. Konvergenca glasovnih in podatkovnih komunikacij v delovno okolje zagotavlja manjšo obremenitev uporabnikov z različnimi napravami, IT-oddelkom pa je potrebno skrbeti za manjše število naprav, kar poenostavlja mobilno arhitekturo podjetja. Obenem pa se s tem znižujejo celotni stroški lastništva.

MC35 podpira konferenčne klice in storitev PTT (push to talk), omogoča uporabo omrežij EDGE/GPRS/WLAN in tehnologije bluetooth, med glavnimi značilnostmi pa so še uporaba e-pošte, kratka sporočila, takojšnje sporočanje, fotografiranje in branje črtne kode. Integriran ima tudi sprejemnik GPS. Poganja ga operacijski sistem Microsoft Windows Mobile 5.0 Premium Phone Edition, ki ponuja mnoge izboljšave za poslovno rabo v primerjavi z operacijskim sistemom Windows Mobile Smartphone Edition.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki