marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Špica in Motorola predstavili inovativne integrirane rešitve za podporo poslovanju

Deli z ostalimi

21.06.2007
Objavil: Thomas Bergant

Špica International je v sodelovanju s podjetjem Motorola pripravila poslovno konferenco z naslovom Svetovni trendi v mobilnem računalništvu. Predstavniki obeh podjetij so na prvem tovrstnem dogodku predstavili novosti in rešitve ...

... s področja mobilnega računalništva, spregovorili o edinstvenem medsebojnem sodelovanju ter o strategiji razvoja Motorole v prihodnosti.

Na konferenci je bil slovenski strokovni javnosti prvič predstavljen napredni ročni terminal MC35, ki združuje funkcionalnosti telefona, dlančnika in naprave GPS ter učinkovito zapolnjuje vrzel med terminali za profesionalno rabo in napravami za široko potrošnjo.

Od strateške združitve podjetij Symbol Technologies in Motorola, s katero je ameriški telekomunikacijski velikan postal 100-odstotni lastnik vodilnega ponudnika opreme in rešitev za mobilno računalništvo, je minilo že pol leta. Prvi nadvse pozitivni sinergijski učinki združitve se že kažejo pri novih napravah, ki zagotavljajo uporabnikom prijaznejšo izkušnjo, predstavljajo pa tudi odlično izhodišče za nove, različnim aplikacijam prilagojene rešitve.

»Z združitvijo naših dopolnjujočih tehnologij, poznavanja industrije, prodajnih kanalov in nabora strank se Motorolin oddelek za poslovno mobilnost uveljavlja kot vodilni globalni ponudnik tehnologij za poslovne uporabnike znotraj podjetij in izven njih,« je dejal Andy McBain, višji produktni vodja v Motoroli.

Symbol predstavlja jedro Motorolinega oddelka za poslovno mobilno računalništvo, omogoča pa mu, da svoje inovativne naprave in tehnologije ponuja tudi poslovnim uporabnikom, ki potrebujejo dostop do poslovno kritičnih informacij kadarkoli in od koderkoli. Skupaj gradita strategije za vse večje potrebe mobilne delovne sile, Motorola pa svojo vodilno vlogo na trgu potrjuje s celovitimi izdelki in storitvami, podkrepljenimi z rešitvami za specifične aplikacije, ki jih razvija njihova obsežna partnerska mreža.

Špica v vlogi vodilnega sistemskega integratorja za področje mobilnega računalništva razvija rešitve za logistiko, mobilno prodajo, trgovino, proizvodnjo in druge panoge, sodelovanje z Motorolo pa ji omogoča dopolnitev ponudbe z naprednimi visokozmogljivimi rešitvami, prilagojenimi potrebam sodobnih podjetij. Špica je svoje dolgoletno uspešno sodelovanje s Symbolom nadgradila z Motorolinim znanjem na področju potrošniške elektronike, ki se vse bolj uveljavlja tudi v industrijskih aplikacijah. Primer napredne rešitve je nov Motorolin terminal MC35, ki ga Špica uvaja v mobilno prodajo, mobilne servisne storitve in zajem podatkov na terenu. Tehnologija GPS pa jim omogoča ponudbo rešitev za optimizacijo sledenja v sistemu Frontman, s katerimi podjetja učinkoviteje nadzirajo stroške transporta.

»V Špici stalno spremljamo najsodobnejše trende in tehnologije, ki nam omogočajo ponudbo naprednih integriranih rešitev, ki so že v uporabi na slovenskem trgu. Naprave, kakršna je MC35 nam poleg apliciranja obstoječih rešitev omogočajo odkrivanje novih možnosti uporabe mobilnega računalništva v industriji,« je povedal Andrej Planina, direktor divizije za mobilno računalništvo v Špici. »Symbolova in sedaj Motorolina strokovnost, izkušnje in izdelki so pri tem ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnih, učinkovitih in uporabnikom prijaznih rešitev.«

MC35 je ročni terminal, ki združuje mobilno telefonijo in podatkovne komunikacije, digitalni fotoaparat, čitalec črtne kode, osebni računalnik ter organizator v eni sami, robustni napravi. Zaradi trpežnega ohišja je njegova življenjska doba občutno daljša kot pri običajnih telefonih in dlančnikih za potrošnike. Konvergenca glasovnih in podatkovnih komunikacij v delovno okolje zagotavlja manjšo obremenitev uporabnikov z različnimi napravami, IT-oddelkom pa je potrebno skrbeti za manjše število naprav, kar poenostavlja mobilno arhitekturo podjetja. Obenem pa se s tem znižujejo celotni stroški lastništva.

MC35 podpira konferenčne klice in storitev PTT (push to talk), omogoča uporabo omrežij EDGE/GPRS/WLAN in tehnologije bluetooth, med glavnimi značilnostmi pa so še uporaba e-pošte, kratka sporočila, takojšnje sporočanje, fotografiranje in branje črtne kode. Integriran ima tudi sprejemnik GPS. Poganja ga operacijski sistem Microsoft Windows Mobile 5.0 Premium Phone Edition, ki ponuja mnoge izboljšave za poslovno rabo v primerjavi z operacijskim sistemom Windows Mobile Smartphone Edition.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki