marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Spansionovi spominski RAM moduli za mobilne telefone


19.05.2008
Objavil: Igor Prešeren

Izdelovalec RAM spominskih modulov Spansion je objavil začetek proizvodnje 65 nm spominskih modulov MirrorBit Eclipse, ki so namenjeni za mobilne telefone. Proizvodnja dotičnih RAMov v večjem obsegu, se bo začela v drugi polovici letošnjega leta v Spansionovi novi tovarni na Japonskem.

»Kompatibilnost z obstoječimi platformami proizvajalcem omogoča, da zmanjšajo čas potreben za začetek trženja novega produkta,« pravi Alan Niebel, analist pri Web-Feet Research. » Rešitve, kot so MirrorBit Eclipse ponujajo večjo fleksibilnost, ki omogoča proizvajalcem mobilnih telefonskih aparatov zmanjšanje stroškov in hkrati omogoče hitrejše programiranje ter proizvodnjo novih modelov telefonov v bližnji prihodnosti.«

Vmesnik eXecute-In-Place (XIP) omogoča direktni dostop do podatkov v notranjem spominu, hkrati pa omogoča proizvajalcem prihranek 20 ali več procentov pri samih stroških izdelave spominskega podsistema, saj zmanjša zahteve sistemskega DRAMa za obdelavo kode.

»Uvedba družine modulov 65nm MirrorBit Eclipse za Spansion označuje pomemben korak naprej, hkrati pa so to pri izdelki iz popolnoma nove moderne tovarne na Japonskem,« pravi Ahmed Nawaz, podpredsednik oddelka za brezžične komunikacije pri družbi Spansion.

Omeniti je še potrebno integriran mikrokontroler, ki v MirrorBit Eclipse nadomešča običajen sistem State Machine, poleg tega pa podpira built-in self test (BIST). Ustvarjen prav zato, da zmanjša stroške povezane z testiranjem, BIST skrajša tako testne cikle, kot kompleksnost testnega zagona, kar pripelje do zmanjšanja potreb po avtomatični testni opremi (ATE).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki