marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Spansionovi spominski RAM moduli za mobilne telefone

Deli z ostalimi

19.05.2008
Objavil: Igor Prešeren

Izdelovalec RAM spominskih modulov Spansion je objavil začetek proizvodnje 65 nm spominskih modulov MirrorBit Eclipse, ki so namenjeni za mobilne telefone. Proizvodnja dotičnih RAMov v večjem obsegu, se bo začela v drugi polovici letošnjega leta v Spansionovi novi tovarni na Japonskem.

»Kompatibilnost z obstoječimi platformami proizvajalcem omogoča, da zmanjšajo čas potreben za začetek trženja novega produkta,« pravi Alan Niebel, analist pri Web-Feet Research. » Rešitve, kot so MirrorBit Eclipse ponujajo večjo fleksibilnost, ki omogoča proizvajalcem mobilnih telefonskih aparatov zmanjšanje stroškov in hkrati omogoče hitrejše programiranje ter proizvodnjo novih modelov telefonov v bližnji prihodnosti.«

Vmesnik eXecute-In-Place (XIP) omogoča direktni dostop do podatkov v notranjem spominu, hkrati pa omogoča proizvajalcem prihranek 20 ali več procentov pri samih stroških izdelave spominskega podsistema, saj zmanjša zahteve sistemskega DRAMa za obdelavo kode.

»Uvedba družine modulov 65nm MirrorBit Eclipse za Spansion označuje pomemben korak naprej, hkrati pa so to pri izdelki iz popolnoma nove moderne tovarne na Japonskem,« pravi Ahmed Nawaz, podpredsednik oddelka za brezžične komunikacije pri družbi Spansion.

Omeniti je še potrebno integriran mikrokontroler, ki v MirrorBit Eclipse nadomešča običajen sistem State Machine, poleg tega pa podpira built-in self test (BIST). Ustvarjen prav zato, da zmanjša stroške povezane z testiranjem, BIST skrajša tako testne cikle, kot kompleksnost testnega zagona, kar pripelje do zmanjšanja potreb po avtomatični testni opremi (ATE).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki