marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung z Galaxy S10 Lite ponuja vrhunski mobilnik za ugodno ceno
27.01.2020

Samsung je prvo galaksijo S predstavil pred dobrim desetletjem, takratna želja pa je bila, da bi svetu ponudili novo serijo pametnih telefonov za vsakodnevno delo in zabavo. Verjetno si niti pri družbi Samsung niso predstavljali, kako priljubljena bo ta nova serija postala v prihodnje.

slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Spansionovi spominski RAM moduli za mobilne telefone

Deli z ostalimi

19.05.2008
Objavil: Igor Prešeren

Izdelovalec RAM spominskih modulov Spansion je objavil začetek proizvodnje 65 nm spominskih modulov MirrorBit Eclipse, ki so namenjeni za mobilne telefone. Proizvodnja dotičnih RAMov v večjem obsegu, se bo začela v drugi polovici letošnjega leta v Spansionovi novi tovarni na Japonskem.

»Kompatibilnost z obstoječimi platformami proizvajalcem omogoča, da zmanjšajo čas potreben za začetek trženja novega produkta,« pravi Alan Niebel, analist pri Web-Feet Research. » Rešitve, kot so MirrorBit Eclipse ponujajo večjo fleksibilnost, ki omogoča proizvajalcem mobilnih telefonskih aparatov zmanjšanje stroškov in hkrati omogoče hitrejše programiranje ter proizvodnjo novih modelov telefonov v bližnji prihodnosti.«

Vmesnik eXecute-In-Place (XIP) omogoča direktni dostop do podatkov v notranjem spominu, hkrati pa omogoča proizvajalcem prihranek 20 ali več procentov pri samih stroških izdelave spominskega podsistema, saj zmanjša zahteve sistemskega DRAMa za obdelavo kode.

»Uvedba družine modulov 65nm MirrorBit Eclipse za Spansion označuje pomemben korak naprej, hkrati pa so to pri izdelki iz popolnoma nove moderne tovarne na Japonskem,« pravi Ahmed Nawaz, podpredsednik oddelka za brezžične komunikacije pri družbi Spansion.

Omeniti je še potrebno integriran mikrokontroler, ki v MirrorBit Eclipse nadomešča običajen sistem State Machine, poleg tega pa podpira built-in self test (BIST). Ustvarjen prav zato, da zmanjša stroške povezane z testiranjem, BIST skrajša tako testne cikle, kot kompleksnost testnega zagona, kar pripelje do zmanjšanja potreb po avtomatični testni opremi (ATE).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki