marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Pametni telefon naslednje generacije z navigacijskim sistemom Wayfinder Navigation ponuja celovit sistem GPS z glasovnim vodenjem


18.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Ste že kdaj zamudili sestanek, ker ste se na poti izgubili? Ali zamujali na večerjo s prijatelji zaradi težav z orientacijo? Sedaj se lahko mirno poslovite od teh dni. Ta mesec je prišel na trg pametni telefon naslednje generacije P1i, ki je opremljen z navigacijskim sistemom GPS Wayfinder Navigation 7, razvitim posebej za mobilne telefone z operacijskim sistemom Symbian.

Sony Ericsson se je za ta korak odločil na podlagi nedavne raziskave, ki je pokazala, da si želi 50 (*) odstotkov uporabnikov na svojih mobilnih telefonih aplikacijo GPS. Skupaj z drugimi navdušujočimi zmožnostmi, kot so dlančnik, e-pošta, brskanje po spletu in napredne večpredstavnostne aplikacije, je P1i nedvomno telefon z največ funkcijami doslej.

Telefoni bodo na voljo na izbranih tržiščih in bodo vsi opremljeni z aplikacijo Wayfinder Navigation 7. Aplikacijo odlikuje preprosta namestitev, saj si jo uporabniki naložijo s klikom navidezne ikone Wayfinder v meniju P1i, povežejo sprejemnik GPS ter že lahko uporabljajo lastnosti in funkcije navigacijskega sistema Wayfinder neposredno na telefonu.

Ko je aplikacija prenesena, si lahko uporabniki prek hitre in enostavne navigacije pomagajo pri iskanju ulic, podjetij, restavracij ali večjih poslopij, tako doma kot v tujini. Navigacijski sistem vodi uporabnika do cilja prek jasnih glasovnih navodil skupaj s premikajočim zemljevidom in ikonami. Prek Tele Atlasovih regionalnih zemljevidov se v mobilni telefon vedno prenese optimalna pot. Uporabniki lahko po enem letu enostavno razširijo storitev ali pa kupijo dodatne zemljevide.

Sony Ericsson je z navigacijskim sistemom v modelu P1i podkrepil svojo namero, da ponudi odlične aplikacije in storitve, ki bodo dopolnile že obstoječo ponudbo in uporabnikom ponudile večjo vrednost.

Wayfinder Navigator 7
Navigacijski sistem Wayfinder Navigator združuje le najboljše iz navigacije GPS s priročnostjo in prednostmi mobilnega telefona. Uporabnika vodijo glasovni napotki in grafični zemljevid po korakih s točke A do točke B . Poleg navigacije in iskanja določenih lokacij ponuja aplikacija široko paleto funkcij in dodatkov, kot so informacije o stanju na cestah, vremenska poročila, informacije o izbranih lokalnih storitvah in določenih zanimivih lokacijah ter funkcije Power Search (v postopku patenta).

(*) eBrain Market research, July 2006, Survey on mobile phone Feature Availability, Usage and Interest, Dec 2005 - Feb 2006

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki