marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Sony Ericsson EU poziva k strožjim omejitvam pri nevarnih snoveh v elektroniki


24.05.2010
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson se pridružuje pozivu podjetij Acer, Dell, Hewlett-Packard, organizacij za promocijo javnega interesa ChemSec, Clean Production Action in Evropskega okoljskega urada za strožje omejitve v direktivi EU o omejevanju uporabe nekaterih nevarnih snovi (direktiva RoHS).

Trenutno direktiva RoHS omejuje uporabo nekaterih težkih kovin in dveh tipov bromiranih zaviralcev gorenja (BFR). Vendar Sony Ericsson skupaj z ostalimi člani zveze zahteva omejitev uporabe vseh BFR-jev in PVC-ja. Pri sežigu BFR-jev in PVC-ja v podstandardnih pogojih recikliranja se tvorijo močno škodljivi halogenirani dioksini. Sony Ericsson verjame, da bi bilo potrebno te BFR-je in PVC čim prej prenehati uporabljati pri izdelavi električnih in elektronskih izdelkov. Tekom zadnjih 18 mesecev je Sony Ericsson razvijal izdelke brez teh neželenih snovi in verjame, da obstajajo nadomestni materiali, ki bi se lahko v celotni panogi začeli uporabljati ob minimalnih motnjah pri proizvodnji.

»Sony Ericsson je zavezan k popolnem prenehanju uporabe vseh halogeniranih organskih snovi v vseh svojih izdelkih in je iz proizvodnje že izločil skorajda vse BFR-je,« je dejal Daniel Paska, okoljski strokovnjak pri Sony Ericsson. »Verjamemo, da je industrija elektronike odgovorna za proaktivne ukrepe v smeri iskanja snovi, ki bi lahko nadomestile BFR-je in PVC in zato evropske zakonodajalce pozivamo, da stopijo na čelo prizadevanj na tem področju in zaostrijo direktivo RoHS.«

Sony Ericsson in ostali člani zveze bodo lobirali pri zakonodajalcih v EU, ki trenutno razpravljajo ali naj zaostrijo trenutno veljavno direktivo RoHS, in pozivajo ostala panožna podjetja, da se jim pridružijo.

»Sony Ericsson je zavezan izdelavi proizvodov s kar najmanjšim možnim vplivom na okolje v naši panogi,« je dejal Mats Pellbäck Scharp, vodja oddelka za korporativno trajnost pri Sony Ericsson. »Zato podpiramo strogo okoljsko zakonodajo, prav tako pa smo predstavili razpon pionirskih telefonov GreenHeart™, ki uporabljajo bolj trajnostne materiale kot so reciklirana plastika, barve na vodni osnovi in energetsko učinkovite polnilce in se zavezali, da bo večina naših izdelkov v letu 2011 izpolnjevala zahteve GreenHeart™.«

Sony Ericsson je že prenehal z uporabo PVC-ja in skorajda vseh halogeniranih zaviralcev gorenja v svojih izdelkih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki