marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Si.mobil - Vodafone: Jesenske novosti

Deli z ostalimi
Si.mobil

10.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil – Vodafone je na današnji novinarski konferenci predstavil nadgradnjo svojega omrežja, poslovne rezultate v prvi polovici letošnjega leta in novosti iz ponudbe. Si.mobil – Vodafone je omrežje UMTS/HSDPA za vse svoje uporabnike odprl 10. septembra, to je manj kot leto dni po pridobitvi frekvence UMTS.

Signal UMTS/HSDPA je na voljo 25 odstotkom slovenskega prebivalstva. Naložbe v kakovost in razvoj omrežja so omogočili dobri poslovni rezultati. Število uporabnikov Si.mobil – Vodafone se je v primerjavi z lanskim polletjem povečalo za 18 odstotkov na 463.400.

Za razvoj omrežja UMTS/HSDPA bo Si.mobil – Vodafone v prvih petih letih namenil 50 milijonov evrov. V prvi polovici leta 2007 je bila njihova glavna investicija izgradnja prve faze UMTS omrežja, ki je v celoti nadgrajen s tehnologijo HSDPA in bo omogočal hitrosti prenosa podatkov do 3,6 Mbit/s. Za pokritost 25 odstotkov prebivalstva je Si.mobil – Vodafone zgradil novo omrežje s 97 baznimi postajami UMTS/HSDPA. S 76 dodatnimi GSM/GPRS/EDGE baznimi postajami bodo izboljšali signal na dosedanjih nepokritih predelih in obenem še izboljšali zmogljivost omrežja v večjih mestih. Si.mobil - Vodafone bo še naprej vlagal v številne prilagoditve in postavitve novih tehnoloških platform in v nadaljnjo nadgradnjo omrežja UMTS/HSDPA, je zagotovil Walter Goldenits, član uprave, odgovoren za tehniko.

»Naredili smo izjemen korak naprej v poslovanju in številkah. Aktivno investiramo v infrastrukturo in nenazadnje kakovost, saj smo najprivlačnejši ponudnik komunikacij v Sloveniji. V UMTS/HSDPA smo intenzivno vlagali predvsem v prvi polovici letošnjega leta. Ker pa ne smemo zanemariti celotne baze naših uporabnikov po celi Sloveniji, se v tej drugi polovici leta z investicijami osredotočamo predvsem na nadgradnjo obstoječega omrežja ter razširitev zmogljivosti našega omrežja v vseh večjih mestih po Sloveniji,” je investicije v kakovost opisal Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila.

Družba Si.mobil je v prvi polovici leta 2007, v primerjavi z lanskim prvim polletjem, zvišala prihodke za 35,8 odstotka, je sporočil Milan Zaletel, član uprave, odgovoren za finance. Celotni poslovni prihodki so tako za prvo polletje dosegli 79 milijonov evrov. Ob koncu junija 2007 je imela družba 463.400 uporabnikov, kar predstavlja 18-odstotno rast v primerjavi s prvim polletjem 2006. Slednje predstavlja 26,2-odstotni tržni delež v Sloveniji.

Kar za 31 odstotkov na 276.645 se je povečalo število naročniških razmerij. Povprečni prihodek na uporabnika ( ARPU) je večji za 17,4 odstotka kot v lanskem polletju in znaša 22,2 evra. V primerjavi z enakim obdobjem leto poprej se je poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) povečal na 24,1 milijona evrov. Si.mobil je v prvi polovici leta 2007 posloval s pozitivnim poslovnim izidom iz poslovanja (EBIT) v višini 12,4 milijona evrov.

Primerjava med poslovnimi rezultati za prvo polletje 2007 (1H 07) in prvo polletje 2006 (1H 06)

Legenda:
EBITDA: poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo
EBIT: poslovni izid iz poslovanja
Kumulirani mesečni ARPU: povprečni mesečni prihodek na uporabnika v prvih šestih mesecih


Ostale jesenske novosti:

Prenova portala Vodafone live!

Si.mobil – Vodafone bo v prihodnjih dneh predstavil prenovljeni mobilni portal Vodafone live!. Nova internetna izkušnja uporabnikom omogoča premikanje po zavihkih, zmogljiv iskalnik in prilagojeno pregledovanje spletnih strani.

Si.web - spletne strani prilagojene mobilnim telefonom

Si.mobil – Vodafone je v začetku septembra predstavil novo storitev Si.web. Gre za brskalnik na portalu Vodafone live!, ki na mobilnih telefonih omogoča optimizirano prikazovanje spletnih strani. Prikazovanje spletnih strani je na Si.webu prilagojeno uporabnikom, saj omogoča lažje pregledovanje spletnih strani na najrazličnejših modelih mobilnih telefonov. Strani so zato preglednejše, njihovo nalaganje pa je hitrejše. Tako se zmanjša količina prenosa podatkov, kar zniža stroške uporabe in tudi varčuje s porabo baterije mobilnika.

Mobilni Internet

Uporaba mobilnega interneta v Sloveniji

Uporabniki Si.mobil - Vodafone lahko izbirajo med različnimi načini zaračunavanja mobilnega interneta. Privzeto se preneseni podatki zaračunajo glede na količino, naročniki Si.mobil – Vodafone pa lahko za ugodnejši prenos izbirajo med štirimi opcijami Mobilni internet kot dodatek k svojim obstoječim naročniškim paketom (Start, Osnovni, Plus, Pro). Zahtevnejšim uporabnikom mobilnega interneta je na voljo nova Vodafone Mobile Connect Express kartica in prenovljeni, samostojni naročniški paketi Mobilni internet (Osnovni, Plus, Pro). Opcije in paketi se razlikujejo po količini podatkov, vključenih v osnovno ceno.

Uporaba mobilnega interneta v tujini

V tujini sta zahtevnim uporabnikom prenosa podatkov po novem na voljo dve opciji – Mobilni internet Tujina Osnovni (25 MB vključenih podatkov za ceno 49 evrov) in Mobilni internet Tujina Plus (50 MB vključenih podatkov za ceno 89 evrov). Uporabnikom storitve BlackBerry je za gostovanje v tujini na voljo opcija BlackBerry Tujina (3MB vključenih podatkov za ceno 15 evrov).

Si.mobil - Vodafone prvo slovensko podjetje v virtualnem svetu Second Life

Si.mobil - Vodafone je prvo slovensko podjetje, ki je v virtualnem svetu Second Life odprlo svoj prostor. Na otoku Si.mobil - Vodafone obiskovalci lahko od 24. avgusta prisluhnejo sodobni elektronski glasbi, se družijo z ostalimi obiskovalci in se udeležujejo zabav v plesnem prostoru Arena. Obiskovalci otoka na Second Life so se v soboto, 25. avgusta, lahko udeležili tudi Žura z razlogom, ki se je odvijal vzporedno z dobrodelnim dogodkom v resničnem svetu v parku Tivoli.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki