marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Samsung s premierno predstavitvijo projektov iz lastnega kreativnega laboratorija


15.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Samsung je na sejmu CES 2016 v Las Vegasu v ZDA javnosti prvič predstavil tri projekte, nastale v njihovem kreativnem laboratoriju Creative Lab. C-Lab je eden izmed inovativnih programov podjetja Samsung, ki zaposlene spodbuja k snovanju in razvoju kreativnih poslovnih idej.

Na tak način so spodbudili in razvili premierno predstavljeni WELT – pas za zdravje, ki spremlja navade in obnašanje uporabnika, ki ga nosi in mu pomaga nadzorovati obseg pasu, rink – krmilnik za ročni nadzor pri mobilnih VR napravah, in TipTalk, tj. zanimiva nova uporabniška izkušnja, zapestnica, ki zvok telefona prenese na telo, za kar je potreben le dotik ušesa s prstom in povezava s pametnim telefonom. Omenjeni projekti so trenutno še v razvojni fazi.

WELT – diskreten način za nadzorovanje zdravja
Je nosljiva pametna tehnologija, ki na prvi pogleda zgleda kot ‘le’ pas, zato uporabnikom omogoča toliko bolj diskreten način uporabe pametne senzorne tehnologije za nadzorovanje zdravja. WELT namreč beleži obseg pasu, prehranjevalne navade, število korakov in čas sedenja uporabnika. Zbrane podatke posreduje posebnim aplikacijam za analizo podatkov, na podlagi le-te pa uporabnik prejme prilagojena navodila in predloge za ohranjanje zdravja in nadzorovanje telesne teže.

rink – ročni nadzor v mobilni virtualni resničnosti
rink je napreden krmilnik za ročni nadzor pri napravah za mobilno virtualno resničnost. Rink prinaša še bolj intuitivno in izpopolnjeno interakcijo v virtualnem svetu, saj se lahko uporabnik, ki vsebino igre ali vsebine v VR nadzoruje zgolj z uporabo rok, še bolj potopi v virtualni svet.

TipTalk – nosljive komunikacijske tehnologije – potreben bo le dotik
TipTalk je osupljiva nova uporabniška izkušnja. Je zapestnica, ki omogoča sprejemanje klicev in predvajanje glasbe s preprostimi gibi: uporabnik lahko zgolj z dotikom ušesa s prstom posluša glasbo (brez slušalk) ali opravlja klice v javnosti in hrupnih okoljih. Potrebna je le povezava zapestnice s pametno mobilno napravo (npr. pametno uro Samsung Gear S2). Ker je TipTalk oblikovan kot pašček za zapestno uro, se lahko doda analogni ali pametni uri in preprosto sinhronizira s pametnim telefonom. Podpira tudi funkcijo Text-to-Speech.

C-Lab: spodbujanje inovativnosti med zaposlenimi v podjetju Samsung
Samsungov kreativni laboratorij C-Lab vse od ustanovitve leta 2012 spodbuja kreativno razmišljanje zaposlenih v vseh oddelkih podjetja Samsung. Podprli so že več kot 100 projektov, od tega je bilo 70 dokončanih, 40 pa jih je še v fazi razvoja v poslovnih enotah Samsung. V letu 2015 je bil prepoznan izjemni potencial devetih projektov, zato je Samsung podprl ustanovitev samostojnih start-up podjetij, ki so se posvetili izključno razvoju teh projektov. Tak primer je Innmodle Lab, idejno podjetje projekta TipTalk, ki je od avgusta 2015 dalje tudi samostojno podjetje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki