marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Samsung s premierno predstavitvijo projektov iz lastnega kreativnega laboratorija

Deli z ostalimi

15.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Samsung je na sejmu CES 2016 v Las Vegasu v ZDA javnosti prvič predstavil tri projekte, nastale v njihovem kreativnem laboratoriju Creative Lab. C-Lab je eden izmed inovativnih programov podjetja Samsung, ki zaposlene spodbuja k snovanju in razvoju kreativnih poslovnih idej.

Na tak način so spodbudili in razvili premierno predstavljeni WELT – pas za zdravje, ki spremlja navade in obnašanje uporabnika, ki ga nosi in mu pomaga nadzorovati obseg pasu, rink – krmilnik za ročni nadzor pri mobilnih VR napravah, in TipTalk, tj. zanimiva nova uporabniška izkušnja, zapestnica, ki zvok telefona prenese na telo, za kar je potreben le dotik ušesa s prstom in povezava s pametnim telefonom. Omenjeni projekti so trenutno še v razvojni fazi.

WELT – diskreten način za nadzorovanje zdravja
Je nosljiva pametna tehnologija, ki na prvi pogleda zgleda kot ‘le’ pas, zato uporabnikom omogoča toliko bolj diskreten način uporabe pametne senzorne tehnologije za nadzorovanje zdravja. WELT namreč beleži obseg pasu, prehranjevalne navade, število korakov in čas sedenja uporabnika. Zbrane podatke posreduje posebnim aplikacijam za analizo podatkov, na podlagi le-te pa uporabnik prejme prilagojena navodila in predloge za ohranjanje zdravja in nadzorovanje telesne teže.

rink – ročni nadzor v mobilni virtualni resničnosti
rink je napreden krmilnik za ročni nadzor pri napravah za mobilno virtualno resničnost. Rink prinaša še bolj intuitivno in izpopolnjeno interakcijo v virtualnem svetu, saj se lahko uporabnik, ki vsebino igre ali vsebine v VR nadzoruje zgolj z uporabo rok, še bolj potopi v virtualni svet.

TipTalk – nosljive komunikacijske tehnologije – potreben bo le dotik
TipTalk je osupljiva nova uporabniška izkušnja. Je zapestnica, ki omogoča sprejemanje klicev in predvajanje glasbe s preprostimi gibi: uporabnik lahko zgolj z dotikom ušesa s prstom posluša glasbo (brez slušalk) ali opravlja klice v javnosti in hrupnih okoljih. Potrebna je le povezava zapestnice s pametno mobilno napravo (npr. pametno uro Samsung Gear S2). Ker je TipTalk oblikovan kot pašček za zapestno uro, se lahko doda analogni ali pametni uri in preprosto sinhronizira s pametnim telefonom. Podpira tudi funkcijo Text-to-Speech.

C-Lab: spodbujanje inovativnosti med zaposlenimi v podjetju Samsung
Samsungov kreativni laboratorij C-Lab vse od ustanovitve leta 2012 spodbuja kreativno razmišljanje zaposlenih v vseh oddelkih podjetja Samsung. Podprli so že več kot 100 projektov, od tega je bilo 70 dokončanih, 40 pa jih je še v fazi razvoja v poslovnih enotah Samsung. V letu 2015 je bil prepoznan izjemni potencial devetih projektov, zato je Samsung podprl ustanovitev samostojnih start-up podjetij, ki so se posvetili izključno razvoju teh projektov. Tak primer je Innmodle Lab, idejno podjetje projekta TipTalk, ki je od avgusta 2015 dalje tudi samostojno podjetje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki