marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

V novem Samsungovem raziskovalnem centru v New Yorku bodo raziskovali s pomočjo umetne inteligence


17.09.2018
Objavil: Thomas Bergant

Poleg petih obratov v Koreji, ZDA, v Združenem Kraljestvu, Kanadi in Rusiji, družba Samsung Research ustanavlja raziskovalni center v New Yorku, kjer bodo raziskovali s pomočjo umetne inteligence ter se specializiral na področje robotike

Podjetje Samsung Electronics je napovedalo odprtje novega raziskovalnega centra v New Yorku, kjer bodo raziskovali izključno s pomočjo umetne inteligence (UI).

Raziskovalni center v Chelseaju bo vodil izvršni podpredsednik družbe Samsung Research in mednarodni strokovnjak za UI, Daniel D. Lee, ki se je podjetju Samsung Electronics pridružil junija 2017. V sodelovanju z vodilnim strokovnjakom na področju nevro-znanosti, ki temelji na umetni inteligenci, H. Sebastianom Seungom, izvršnim podpredsednikom družbe Samsung Research, se bodo v newyorškem raziskovalnem centru osredotočili na napredne raziskave na področju UI in robotike. Kot glavni raziskovalni znanstvenik družbe, bo Seung svetoval tudi Samsungu o naprednih raziskavah na področju umetne inteligence pri razvoju prihajajočih priložnosti za poslovno rast.

»Osredotočeni smo na ustvarjanje novih vrednot, s katerimi bomo olajšali življenje ljudi in jim omogočili bolj dostopno uporabo Samsungovih izdelkov in storitev s funkcijo UI,« je pojasnil Hyun-suk Kim, predsednik in vodja oddelka za raziskave v družbi Samsung Research. »Ključno vlogo pri zagotavljanju uspeha na tem področju imajo naši raziskovalni centri po vsem svetu«

V Samsungu do leta 2020 napovedujejo načrte za širitev raziskovalnega centra v New Yorku na področju naprednih raziskovalnih zmogljivosti umetne inteligence, s čimer želijo omogočiti nova delovna mesta 1000 strokovnjakom. Že šesti raziskovalni center bo tesno sodeloval z raziskovalnimi centri, ki se nahajajo v Koreji, Združenem kraljestvu, Kanadi, Rusiji in ZDA.

»Veseli nas, da smo odprli nov Samsungov raziskovalni center v New Yorku, ki se bo specializiral na raziskave na področju robotike,« je pojasnil Daniel D. Lee. »New York je eno izmed največjih mest na svetu in izgradnja novega raziskovalnega centra bo omogočila nova delovna mesta za nove talente. Veseli nas, da bomo lahko tudi na tem območju sodelovali z najboljšimi univerzami in akademskimi centri.«

Objekt se nahaja na naslovu 123 West 18th Street v New Yorku. Otvoritveni dogodek je potekal 7. septembra 2018, povabljenih pa je bilo okoli 100 gostov, med drugim tudi predsednik Kim Jong-un; Senguwan Cho, izvršni podpredsednik družbe Samsung Research; Geunbae Lee, vodja Samsungovega raziskovalnega centra UI v Seoulu; profesor Daniel P. Huttenlocher, dekan zasebne znanstvene univerze; in profesor David Tank, direktor nevro-znanstvenega inštituta Princeton.

»Področje umetne inteligence je doseglo revolucionaren napredek, saj je končno osvojilo področje nevronskega omrežja. To predstavlja samo začetek nove dobe na področju UI. V Samsungovem raziskovalnem centru v New Yorku smo ponosni, da smo lahko del tega vznemirljivega raziskovanja,« je dejal H. Sebastian Seung.

Mednarodni raziskovalni centri, specializirani na področju umetne inteligence, prispevajo k raziskavam na tem področju. Samsung naj bi svoje raziskovalne centre razširil še na druga tehnološka področja ter tako omogočil več novih delovnih mest za strokovnjake z vseh tehnoloških področij. Le tako bo lahko postal vodilni v industriji na področju umetne inteligence.

Za več informacij o družbi Samsung Research in mednarodnih raziskovalnih centrih obiščite uradno spletno mesto, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://research.samsung.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki