marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Samsung predstavil novosti na našem trgu


29.11.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung je danes zbranim novinarjem v Mestnem muzeju predstavil novosti, ki jih je pripravil za slovenski trg. Poleg mobilne telefonije so predstavili še trend svetovne prodaje svojih pametnih televizijskih sprejemnikov Smart TV ter fotoaparat NX200, katerega posebnost so izmenljivi objektivi in senzor APS-C.

Slovenskemu trgu tako predstavljajo Galaxy Note, Galaxy Nexus, Galaxy tab 7.7 in dva, ki sta odporna na udarce in vremenske vplive, Galaxy Xcover in Xcover 2. Sprva je bilo načrtovano, da bodo na predstavitvi premierno predstavili Galaxy Note, vendar je bila Slovenija s strani matičnega podjetja izbrana med pet držav, kjer so Note že predstavili.

Zastavonoši sta vsekakor Note in Nexus, saj sta oba mobilnika izredno hitra, hkrati pa imata oba tudi super AMOLED zaslon, zaradi katerega je delo še lažje. Glede na velikost sklepamo, da z modelom Note ciljajo predvsem na vrzel med tablicami in mobilniki, Nexus pa bo zanimiv za vse tiste, ki jim največ pomeni tehnično izpopolnjen in s funkcijami nabit izdelek.

Potrebno je imeniti tudi segment, ki ga Samsung uspešno trži že od modela B2100 dalje (na našem trgu so prodali preko 50.000 kosov tega modela). To je uporaba mobilnika kjerkoli in kadarkoli. Certifikat IP67 omogoča uporabo mobilnika Galaxy Xcover in Xcover2 v vseh vremenskih pogojih, lahko pa ga uporabljate tudi do enega metra pod vodo do kar 30 minut. Galaxy Xcover za svoje delovanje uporablja operacijski sistem Android, po njem pa bodo segli predvsem aktivni uporabniki. Xcover2 je še bolj robusten mobilnik, primarno pa je namenjen zaposlenim, ki večino dela opravijo izven pisarn.

Druženje se je zaključilo v prijetnem vzdušju, kjer smo lahko predstavljene mobilnike tudi preizkusili.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki