marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

slikaHuawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost
04.11.2019

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

članki

Samsung priznal napako na čitalcu prstnih odtisov pri S10 in Note10

Deli z ostalimi

23.10.2019
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji teden se je pojavila novica, da je uporabnica mobilnika Samsung Galaxy S10 odkrila varnostno luknjo pri delovanju čitalca prstnih odtisov. Napaka je omogočala, da vsakdo odklene mobilnik zaradi varnostne luknje v samem čitalcu.

Težava je pravzaprav v uporabi poceni silikonskih folij za zaščito zaslona. Le-te imajo namreč na spodnji strani matrike s pikami, to pa je povzročilo, da je ultrazvočni čitalec prstnih odtisov za vsak uporabljen prstni odtis mislil, da je pravi. Samsung je bil o težavi obveščen, prvi je popravek za težavo dobil Galaxy S10 5G.

V uradni izjavi so zapisali, da je težava omejena na uporabnike, ki uporabljajo določene silikonske zaščite za zaslon. Uporabnikom svetujejo, naj zato le-te odstranijo, nato izbrišejo vse shranjene prstne odtise, ter nato le-te ponovno registrirajo, seveda brez uporabe zaščite zaslona.

Pri podjetju bodo programsko nadgradnjo za vse mobilnike predvidoma pripravili prihodnji teden, do takrat pa priporočajo zgornji ukrep. Popravek pravzaprav ne bo naredil ničesar revolucionarnega. Uporabnik bo lahko še vedno uporabljal tako zaščito zaslona, a v tem primeru čitalec prstih odtisov ne bo deloval.

Celotno izjavo lahko preberete na spletni strani Samsunga.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki