marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMineva deset let od predstavitve igre Angry Birds
13.12.2019

Pred desetimi leti je luč sveta ugledala igra Angry Birds in v hipu osvojila srca mladih in ne tako mladih uporabnikov. V vseh teh letih so barvaste jezne ptice postale ene najprepoznavnejših likov med mobilnimi igrami.

slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

članki

Samsung priznal napako na čitalcu prstnih odtisov pri S10 in Note10

Deli z ostalimi

23.10.2019
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji teden se je pojavila novica, da je uporabnica mobilnika Samsung Galaxy S10 odkrila varnostno luknjo pri delovanju čitalca prstnih odtisov. Napaka je omogočala, da vsakdo odklene mobilnik zaradi varnostne luknje v samem čitalcu.

Težava je pravzaprav v uporabi poceni silikonskih folij za zaščito zaslona. Le-te imajo namreč na spodnji strani matrike s pikami, to pa je povzročilo, da je ultrazvočni čitalec prstnih odtisov za vsak uporabljen prstni odtis mislil, da je pravi. Samsung je bil o težavi obveščen, prvi je popravek za težavo dobil Galaxy S10 5G.

V uradni izjavi so zapisali, da je težava omejena na uporabnike, ki uporabljajo določene silikonske zaščite za zaslon. Uporabnikom svetujejo, naj zato le-te odstranijo, nato izbrišejo vse shranjene prstne odtise, ter nato le-te ponovno registrirajo, seveda brez uporabe zaščite zaslona.

Pri podjetju bodo programsko nadgradnjo za vse mobilnike predvidoma pripravili prihodnji teden, do takrat pa priporočajo zgornji ukrep. Popravek pravzaprav ne bo naredil ničesar revolucionarnega. Uporabnik bo lahko še vedno uporabljal tako zaščito zaslona, a v tem primeru čitalec prstih odtisov ne bo deloval.

Celotno izjavo lahko preberete na spletni strani Samsunga.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki