marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGoogle ukinja podporo 32 bitnim aplikacijam
18.01.2019

Google od 1. avgusta letos ne bo več podpisoval novih 32 bitnih aplikacij. Uporabniki bodo starejše različice lahko še vedno prenašali in nameščali na svoje naprave – vsaj še nekaj časa. Ali bodo razvijalci aplikacije priredili za 64 bitno platformo je seveda odvisno le od njih.

slikaDružba Sony Europe imenovala novega predsednika
16.01.2019

Sedanji predsednik družbe Sony Europe Limited, g. Shigeru Kumekawa, se bo vrnil v Tokio in 1. aprila 2019 prevzel funkcijo izvršnega direktorja in predsednika podjetja Sony Marketing Inc. G. Hideyuki Furumi, trenutni namestnik predsednika in vodja prodajnega marketinga pri podjetju Sony Mobile Communications Inc., bo nasledil g. Kumekawo na položaju predsednika družbe Sony Europe.

slikaSamsung na CES 2019 predstavil prihodnost povezanega življenja
14.01.2019

Samsung je predstavil vizijo, kako bodo naložbe podjetja v tehnologije AI, IoT ter 5G služili kot gradnik vizije povezanega življenja. Podjetje je hkrati predstavilo svoje prihajajoče platforme robotike, ki jih poganja umetna inteligenca in jih je mogoče uporabiti za upravljanje vsakodnevnih dejavnosti, kot je pomoč starejši populaciji pri samostojnem upravljanju svojega zdravja.

slikaPojavile so se domnevne slike novega iPhona
11.01.2019

Čeprav je do predstavitve novega iPhona še praktično celo leto, so se na spletu že pojavile prve domnevne slike novega mobilnika. Slike bi verjetno spregledali, če nebi prišle iz dokaj zanesljivega vira in sicer jih je na Twitterju objavil @Oneleaks, dodatno pa jih je podprl IceUniverse.

slikaRichard Yu v odprtem pismu napovedal Huaweijeve prioritete
09.01.2019

Huawei je bil v preteklem letu večkrat omenjen tako iz pozitivne, kot tudi negativne strani. Medtem ko so na segmentu pametnih mobilnikov dodobra prevetrili in zavzeli trg, pa so imeli na mrežnem kar nekaj težav.

slikaNagrajenci izbora "Mobilnik leta 2018"
07.01.2019

Na našem portalu ste lahko od 27. novembra do 30. decembra 2018 glasovali za mobilnik leta 2018 po izboru obiskovalcev mobile.si. Sedaj pa si preberite še, kdo so dobitniki nagrad.

članki

Samsung na CES 2019 predstavil prihodnost povezanega življenja

Deli z ostalimi

14.01.2019
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil vizijo, kako bodo naložbe podjetja v tehnologije AI, IoT ter 5G služili kot gradnik vizije povezanega življenja. Podjetje je hkrati predstavilo svoje prihajajoče platforme robotike, ki jih poganja umetna inteligenca in jih je mogoče uporabiti za upravljanje vsakodnevnih dejavnosti, kot je pomoč starejši populaciji pri samostojnem upravljanju svojega zdravja.

»Leto 2019 predstavlja 50. obletnico podjetja Samsung Electronics, kar pomeni, da se že pet desetletji zavezujemo, da potrošnikom prinašamo pomembne inovacije na vsakem koraku,« je dejal HS Kim, predsednik in izvršni direktor oddelka za potrošniško elektroniko Samsung Electronics. »Letos bomo stvari premaknili še na višjo raven in še bolje izkoristili vodilni položaj v industriji, s čimer bo vizija povezanega življenja postala resničnost.«

Pospeševanje inteligence stvari z IoT, 5G in AI

Filozofijo povezanega življenja Samsung vzdržuje z inteligenco stvari – IoT, 5G in AI, ki v napravah delujejo povezano in s tem ustvarjajo brezhibne uporabniške izkušnje. Na novinarski konferenci CES 2019 v Las Vegasu je družba pojasnila, kako delo na ključnih tehnologijah omogoča inovacije v celotni portfelj izdelkov.

Od poenotenja aplikacije SmartThings in uvedbe oblaka SmartThings se je omenjeni ekosistem znatno povečal. Število registriranih uporabnikov je naraslo za 220 odstotkov, namestitev aplikacije pa se je povečala za 61 odstotkov. Število partnerjev, ki sodelujejo v ekosistemu, je prav tako zraslo za 44 odstotkov. Danes lahko potrošniki uživajo v izkušnjah SmartThings na napravah vrhunskih svetovnih znamk, kot so Amazon, Google, Bose, Sylvania in Plume.

Samsung je okrepil svoje vodstvo na področju telekomunikacij in s tem naredil velike korake pri omogočanju 5G povezovanja. Samsung je glavni imetnik patenta ETSI , ki je od novembra 2018 registriral že več kot 2.000 5G patentov; hkrati pa je prvo podjetje na svetu, ki je za komercialno opremo 5G prejelo odobritev FCC . Družba je komercializirala domače in mobilne 5G mreže z glavnimi ameriškimi operaterji in vsemi tremi korejskimi mobilnimi operaterji, z dodatnimi poskusi v Evropi in Aziji. Samsung bo moč 5G predal v roke potrošnikov s 5G pametnim telefonom, ki na police prihaja v prvi polovici leta 2019.

V družbi Samsung menijo, da je umetna inteligenca nadvse uporabna, saj pomaga poenostaviti kompleksen svet. V ta namen je družba ustanovila sedem centrov za globalno AI, kjer v svoje izdelke in storitve spretno dodajajo edinstvene tehnologije. Da bi zagotovili sodelovanje z najboljšimi in najsvetlejšimi na tem področju, sta Samsung NEXT in Samsung strateški ter inovacijski center (SSIC) v zadnjih petih letih investirala v več kot 20 start-up podjetij, povezanih z AI.

Samsungova platforma Inteligence Bixby se širi

Storitev Bixby je bila ustanovljena za namene pametnejšega načina uporabe Galaxy telefonov. Danes pa se razvija v prilagodljivo in odprto platforme AI, ki bo podpirala vse več naprav. Podjetje je napovedalo, da bo inteligenca Bixby vključena v njihove prihajajoče QLED in premium televizorje ter pametne naprave, kot so hladilniki, pomivalci, klimatske in mobilne naprave, AI zvočniki itd. Bixby se širi tudi na novo platformo Digitalna kabina in robotika (Digital Cockpit and robotics).

Uber, Ticketmaster in drugi že uporabljajo Bixby, da bi svoje storitve naredili inteligentnejše. Samsung je nedavno objavil, da je odslej njihov partner tudi iHeartRadio. Bixby bo rasel še naprej, ko se bo še več partnerjev, kot na primer Google, pridružilo ekosistemu.

Samsung je hkrati razkril svojo osnovno filozofijo umetne inteligence: poštenost, odgovornost in preglednost. Zaradi napredka AI tehnologije je Samsung zavezan k zagotavljanju vključitve gradnikov algoritmov ter zaščiti informacij o uporabnikih in zasebnosti, saj je za potrošnike pomembno, da razumejo, kako oziroma kaj podjetje z njihovimi podatki počne.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki