marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Samsung na CES 2019 predstavil prihodnost povezanega življenja


14.01.2019
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil vizijo, kako bodo naložbe podjetja v tehnologije AI, IoT ter 5G služili kot gradnik vizije povezanega življenja. Podjetje je hkrati predstavilo svoje prihajajoče platforme robotike, ki jih poganja umetna inteligenca in jih je mogoče uporabiti za upravljanje vsakodnevnih dejavnosti, kot je pomoč starejši populaciji pri samostojnem upravljanju svojega zdravja.

»Leto 2019 predstavlja 50. obletnico podjetja Samsung Electronics, kar pomeni, da se že pet desetletji zavezujemo, da potrošnikom prinašamo pomembne inovacije na vsakem koraku,« je dejal HS Kim, predsednik in izvršni direktor oddelka za potrošniško elektroniko Samsung Electronics. »Letos bomo stvari premaknili še na višjo raven in še bolje izkoristili vodilni položaj v industriji, s čimer bo vizija povezanega življenja postala resničnost.«

Pospeševanje inteligence stvari z IoT, 5G in AI

Filozofijo povezanega življenja Samsung vzdržuje z inteligenco stvari – IoT, 5G in AI, ki v napravah delujejo povezano in s tem ustvarjajo brezhibne uporabniške izkušnje. Na novinarski konferenci CES 2019 v Las Vegasu je družba pojasnila, kako delo na ključnih tehnologijah omogoča inovacije v celotni portfelj izdelkov.

Od poenotenja aplikacije SmartThings in uvedbe oblaka SmartThings se je omenjeni ekosistem znatno povečal. Število registriranih uporabnikov je naraslo za 220 odstotkov, namestitev aplikacije pa se je povečala za 61 odstotkov. Število partnerjev, ki sodelujejo v ekosistemu, je prav tako zraslo za 44 odstotkov. Danes lahko potrošniki uživajo v izkušnjah SmartThings na napravah vrhunskih svetovnih znamk, kot so Amazon, Google, Bose, Sylvania in Plume.

Samsung je okrepil svoje vodstvo na področju telekomunikacij in s tem naredil velike korake pri omogočanju 5G povezovanja. Samsung je glavni imetnik patenta ETSI , ki je od novembra 2018 registriral že več kot 2.000 5G patentov; hkrati pa je prvo podjetje na svetu, ki je za komercialno opremo 5G prejelo odobritev FCC . Družba je komercializirala domače in mobilne 5G mreže z glavnimi ameriškimi operaterji in vsemi tremi korejskimi mobilnimi operaterji, z dodatnimi poskusi v Evropi in Aziji. Samsung bo moč 5G predal v roke potrošnikov s 5G pametnim telefonom, ki na police prihaja v prvi polovici leta 2019.

V družbi Samsung menijo, da je umetna inteligenca nadvse uporabna, saj pomaga poenostaviti kompleksen svet. V ta namen je družba ustanovila sedem centrov za globalno AI, kjer v svoje izdelke in storitve spretno dodajajo edinstvene tehnologije. Da bi zagotovili sodelovanje z najboljšimi in najsvetlejšimi na tem področju, sta Samsung NEXT in Samsung strateški ter inovacijski center (SSIC) v zadnjih petih letih investirala v več kot 20 start-up podjetij, povezanih z AI.

Samsungova platforma Inteligence Bixby se širi

Storitev Bixby je bila ustanovljena za namene pametnejšega načina uporabe Galaxy telefonov. Danes pa se razvija v prilagodljivo in odprto platforme AI, ki bo podpirala vse več naprav. Podjetje je napovedalo, da bo inteligenca Bixby vključena v njihove prihajajoče QLED in premium televizorje ter pametne naprave, kot so hladilniki, pomivalci, klimatske in mobilne naprave, AI zvočniki itd. Bixby se širi tudi na novo platformo Digitalna kabina in robotika (Digital Cockpit and robotics).

Uber, Ticketmaster in drugi že uporabljajo Bixby, da bi svoje storitve naredili inteligentnejše. Samsung je nedavno objavil, da je odslej njihov partner tudi iHeartRadio. Bixby bo rasel še naprej, ko se bo še več partnerjev, kot na primer Google, pridružilo ekosistemu.

Samsung je hkrati razkril svojo osnovno filozofijo umetne inteligence: poštenost, odgovornost in preglednost. Zaradi napredka AI tehnologije je Samsung zavezan k zagotavljanju vključitve gradnikov algoritmov ter zaščiti informacij o uporabnikih in zasebnosti, saj je za potrošnike pomembno, da razumejo, kako oziroma kaj podjetje z njihovimi podatki počne.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki