marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

slikaSamsung na dogodku CES 2020 napovedal dobo izkušenj
13.01.2020

Samsung Electronics je napovedal prehod v tako imenovano dobo izkušenj - dobo inovacij, ki se osredotoča na človeka in združuje strojno ter programsko opremo, ki bo omogočala prilagojene uporabniške izkušnje. Naše življenje bo tako postalo enostavnejše in prijetnejše.

slikaSe nam končno obeta iPhone SE2 oz. iPhone 9?
10.01.2020

Applov iPhone SE je bil izredno priljubljen mobilnik, o njegovem nasledniku pa se že dolgo šušlja. Zdaj je zanesljivi Steve Hemmerstoffer oz. bolje poznan kot OnLeaks objavil podobe novega iPhona 9, kot naj bi se imenoval naslednik modela SE.

slikaHTC še kar tone
08.01.2020

HTC je objavil finančne rezultate za leto 2019, ki pa so vse kaj kot vzpodbudni. Pokazalo se je namreč to, da se že nekaj časa šepeta, da podjetje tone vse globje. V letu 2019 so imeli tako zgolj 330 milijonov dolarjev prihodka, kar je skoraj 58 % padec glede na leto prej, ter 87 % glede na leto 2017.

članki

Samsung s »TouchPadom«

Deli z ostalimi

09.10.2007
Objavil: Dušan Kodila

Seznam pametnih mobilnikov, ki jih je predstavil Samsung, je že precej dolg, vendar je le redko kateri bil ponujen tudi evropskemu tržišču. Najverjetneje bo enaka usoda doletela tudi novi pametni mobilnik korejskega proizvajalca z oznako SGH-i780.

Samsung SGH-i780 je BlackBerryju podoben pametni mobilnik z Windows Mobile 6 operacijskim sistemom in QWERTZ tipkovnico, katera pa se lahko upravlja tudi preko zaslona občutljivega za dotik. Tak način upravljanja nam je že poznan, vendar nam SGH-i780 ponuja tudi nov način izbiranja in pomikanja po menijih, namreč z neke vrste majhnim TouchPadom, katerega oblika spominja na običajno smerno tipko.

Zaslon je pridobil na velikosti in meri 2,55 palca in tako prikaže 320 x 320 točk. Kot se spodobi za pametne mobilnike tudi ta ne skopari s funkcijami in uporabnimi pripomočki. Na zadnji strani le 13,3 milimetra tankega ohišja tako najdemo lečo kamere, katera zna zajeti slike v ločljivosti treh milijonov točk s samodejnim ostrenjem, na sprednji strani pa so namestili nekoliko manj zmogljivo foto celico z VGA resolucijo, ki pa služi sami video telefoniji.

Elektronska sporočila ter ostale vsebine, ki jih je mogoče najti na spletu, bo lahko uporabnik sprejemal na svoj mobilnik preko hitrega HSDPA prenosa ali pa preko WLAN-a če bo v bližini kaka dostopna točka. Vse tiste, ki radi potujejo bo razveselil vgrajen GPS sprejemnik, karte pa bo mogoče naložiti na pomnilniško kartico tipa microSD. Cena še zaenkrat ni znana.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki