marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Samsung s »TouchPadom«

Deli z ostalimi

09.10.2007
Objavil: Dušan Kodila

Seznam pametnih mobilnikov, ki jih je predstavil Samsung, je že precej dolg, vendar je le redko kateri bil ponujen tudi evropskemu tržišču. Najverjetneje bo enaka usoda doletela tudi novi pametni mobilnik korejskega proizvajalca z oznako SGH-i780.

Samsung SGH-i780 je BlackBerryju podoben pametni mobilnik z Windows Mobile 6 operacijskim sistemom in QWERTZ tipkovnico, katera pa se lahko upravlja tudi preko zaslona občutljivega za dotik. Tak način upravljanja nam je že poznan, vendar nam SGH-i780 ponuja tudi nov način izbiranja in pomikanja po menijih, namreč z neke vrste majhnim TouchPadom, katerega oblika spominja na običajno smerno tipko.

Zaslon je pridobil na velikosti in meri 2,55 palca in tako prikaže 320 x 320 točk. Kot se spodobi za pametne mobilnike tudi ta ne skopari s funkcijami in uporabnimi pripomočki. Na zadnji strani le 13,3 milimetra tankega ohišja tako najdemo lečo kamere, katera zna zajeti slike v ločljivosti treh milijonov točk s samodejnim ostrenjem, na sprednji strani pa so namestili nekoliko manj zmogljivo foto celico z VGA resolucijo, ki pa služi sami video telefoniji.

Elektronska sporočila ter ostale vsebine, ki jih je mogoče najti na spletu, bo lahko uporabnik sprejemal na svoj mobilnik preko hitrega HSDPA prenosa ali pa preko WLAN-a če bo v bližini kaka dostopna točka. Vse tiste, ki radi potujejo bo razveselil vgrajen GPS sprejemnik, karte pa bo mogoče naložiti na pomnilniško kartico tipa microSD. Cena še zaenkrat ni znana.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki