marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Samsung C-Lab bo na dogodku MWC 2017 predstavil nove VR projekte

Deli z ostalimi

23.02.2017
Objavil: Thomas Bergant

Samsung Electronics je napovedal, da bo predstavil štiri inovativne Creative Lab (C-lab) projekte, ki ponujajo širok spekter doživetij prek virtualne resničnosti (VR) in obogatene resničnosti (AR), kar sta dva izmed najpomembnejših tehnoloških trendov, ki se predstavljajo na letošnjem kongresu MWC v Barceloni.

Projekti bodo predstavljeni v sklopu platforme 4 Years From Now (4YFN), ki start-up podjetjem s potencialom za razstavljanje na kongresu MWC v naslednjih štirih letih omogoča, da se predstavijo in povežejo s potencialnimi investitorji.

C-lab, ustanovljen v decembru 2012, je interni inkubacijski program podjetja Samsung, ki spodbuja ustvarjalno podjetniško kulturo in inovativne ideje zaposlenih. Program podpira razvijanje idej na vseh področij delovanja podjetja.

Izdelki, ki bodo predstavljeni, bodo vključevali pametno pomoč za slepe in slabovidne, očala za gledanje osebnega računalnika brez monitorja, VR rešitev za dom in 360-stopinjsko platformo za potovanja.

Relúmĭno
Relúmĭno, ki deluje z Gear VR, je aplikacijski vizualni pripomoček za slepe in slabovidne ljudi, ki jim omogoča branje knjig in gledanje televizije z novo ravnijo jasnosti. Deluje kot mobilna aplikacija, ki, ko se poveže s Samsung Gear VR, izboljša kakovost slik in besedila. Tehnologija omogoča celo preslikavo mrtvih točk s premaknjeno sliko, uporablja pa tudi Amslerovo mrežo za popravljanje izkrivljene slike, ki jo povzroča metamorphopsia. Relúmĭno omogoča slepim in slabovidnim gledanje televizije brez uporabe dragih vizualnih pripomočkov, ki so trenutno na voljo na trgu.

Monitorless
Monitorless je VR/AR rešitev na daljinsko upravljanje, ki uporabnikom omogoča uporabo naprav, kot so pametni telefoni in osebnimi računalniki, brez monitorja. Rešitev deluje s pomočjo posebnih očal, ki spominjajo na sončna očala. Uporabljajo se za ogled vsebine na drugih napravah, kot so pametni telefoni in osebni računalniki, in zahvaljujoč elekrokoromiranim steklom omogočajo uporabo tako obogatene resničnosti (AR) kot tudi virtualne resničnosti (VR). Monitorless, ki je odgovor na dejstvo, da na trgu ni na voljo dovolj ponudbe obogatene resničnosti (AR) in virtualne resničnosti (VR), omogoča uporabnikom, da lahko igrajo visoko zmogljivostne računalniške igre tudi na mobilnih napravah.

VuildUs
VuildUS je rešitev za notranjo opremo in opremljanje, ki uporabnikom omogoča, da vidijo, kako bo novo dodatno pohištvo izgledalo v prostoru, in ali je dovolj prostora zanj, preden ga kupijo. Rešitev je sestavljena iz 360-stopinjske kamere in mobilne aplikacije za kompatibilno VR napravo. Deluje tako, da uporabniki najprej povežejo obe napravi in skenirajo svoj dom s kamero. Ti podatki se uporabijo za izdelavo VR različice doma, v katerega lahko uporabniki vstopijo s pomočjo VR naprave. Tako si lahko vso notranjo opremo ogledajo v 3D pogledu in v primeru, da jim je novo pohištvo v sobi všeč, ga lahko tudi kupijo. Rešitev odpravlja potrebo merjenja prostora pred kupovanjem novega pohištva, saj pohištvo umesti kar v domači prostor.

traVRer
traVRer je 360-stopinjska video platforma, ki omogoča uporabnikom doživetje potovanja z uporabo virtualne resničnosti pred ali po dejanskem potovanju. Uporabniki platforme lahko obiščejo znamenitosti ali znane kraje po vsem svetu, ampak brez zvokov in drugih dogodkov. Uporabniki lahko preklapljajo med različnimi video posnetki in se tako premikajo v različne smeri, ali si ogledajo drug kraj ob specifičnem času dneva – vse to brez uporabe menijev za alternativne video možnosti.

»Tudi v prihodnje bomo spodbujali nove ideje in ustvarjalnost, še posebej, če lahko pripeljejo do novih izkušenj za potrošnike,” je povedal Lee Jae II, podpredsednik Centra za ustvarjalnost in inovacije pri Samsung Electronics. “Zadnji primeri C-lab projektov so opomnik, da imamo nekaj nadarjenih podjetnih ljudi, ki brez strahu odkrivajo nova področja. Veselimo se nadaljnjega razvoja novih aplikacij za virtualno resničnost in 360-stopinjski video - na tem področju so možnosti res neskončne.

C-Lab projekti bodo predstavljeni na razstavnem prostoru podjetja Samsung Electronics (4YFN G1, Fira Barcelona).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki